Monthly Archives: April 2013

Kaj lahko pričakujemo v letu 2013?

Leto 2012 je zaključeno. Ali smo bili z letom zadovoljni se velikokrat sprašujemo in kaj bi radi v letu 2013 spremenili. Kaj in koliko lahko spremenimo, se velikokrat vprašamo. Če se odločimo za vedeževanje, lahko ta področja ugotovimo in na njih lahko vplivamo.

Vedeževanje vam lahko razkrije kaj lahko pričakujete v letu 2013.

Veliko je področij, ki vas zanimajo kako se bodo odvijala v prihajajočem letu. Zanima nas kakšno bo naše zdravje, kakšen odnos bomo imeli z našimi sorodniki, prijatelji, starši in še posebno z našim partnerjem. Vedeževanje nam razkrije kakšno bo naše finančno stanje v letu 2013. Ali se bo finančno stanje izboljšalo ali poslabšalo. Katera področja nas bodo v novem letu zanimala, kje bomo aktivni in uspešni. Zanima nas tudi poklicna uspešnost in kariera.

Se vaše leto 2013 dobro odvija? Vas zanima kaj vse še vas čaka? Potem ne odlašajte in nas pokličite!.

Našo prihodnost lahko spoznamo tako, da pokličemo vedeževalca, ki nam napove našo prihodnost s pomočjo kart. Vedeževanje lahko poteka po telefonu, lahko pa tudi vedeževalca obiščemo. Veliko je ponudbe, ki jo lahko izbiramo povsod. Kako izbrati dobrega vedeževalca? Uspešni vedeževalci imajo svoje spletne strani in jih lahko z lahkoto poiščemo. Ker prihaja zelo zahtevno in nestabilno leto, je veliko ljudi, ki iščejo vedeževalca in želijo vedeti kaj jih v novem letu čaka, da bodo na vse pripravljeni.

Vedeževanje je nekaj v kar moremo verjeti. Okoli nas je energija, vodi nas in vpliva na nas. Poteka lahko s pomočjo kart, kar je najbolj pogosto. Velikokrat se vedeževalec odloči za tarot karte ali pa za ciganske karte. Marsikdo si zamišlja, da se lahko nauči vedeževanja kar sam. Vendar ni tako. Tisti, ki se ukvarja z vedeževanjem mora imeti veliko znanja in posebno sposobnost, ki jo nima vsakdo. Zato se ločijo vedeževalci med seboj, dobri in slabi. Vedeževanje ne mora opravljati vsakdo. Intuicija je nekaj s katero se rodiš in se jo ne moreš naučiti.

Veliko je ljudi, ki se na začetku leta odloči za obisk vedeževalca. Zanimanje za našo prihodnost je veliko. Ljudje smo bili in bomo radovedni kaj nas jutri čaka.

Pogosta vprašanja pri prevodih in prevajanju

Velikokrat se nekateri oglasijo v prevajalski agenciji in postavljajo veliko vprašanj, ki se nanašajo na prevajanje. Prevajalske agencije imajo zelo natančno in podrobno zapisane in opremljene spletne strani in lahko marsikaj prebereme brez obiska njihove agencije.
Preden se odločimo za obisk posamezne prevajalske agencije, je priporočljivo, da si posameznik natančno prebere in pregleda različne spletne strani. Veliko stvari mu bo bolj jasno, lahko se pa posamezniku porajajo nova vprašanja na katera prej ni niti pomislil. Če potrebujemo prevajanje, moramo najprej poiskati veliko informacij preden se odločimo, kdo bo opravil prevajanje.
Priporočena prevajalska agencija: www.lingo.si

Katera so pogosta vprašanja pri prevajanju?

Potrebno je poznati razliko med navadnim prevajanjem in sodno prevajanje. Navadno prevajanje lahko izvede bilokateri prevajalec. Sodno prevajanje ne more opraviti vsakdo. Prevod mora biti uradno veljaven in veljaven mora biti tudi v tujini. Opraviti ga mora sodni tolmač. Prevod mora biti opremljen z izjavo, žigom in podpisom. Za prevod je prevajalec odgovoren in za pravilnost prevoda tudi zakonsko odgovarja. Original in prevod morata biti zvezana skupaj. Zvezana sta z vrvico. To je pomembno zato, da se ne izgubita. Velikokrat se sprašujemo ali moramo zvezati skupaj s prevodom original. Lahko zvežemo s kopijo originala, biti pa mora ta kopija notarsko overjena. Notar mora oviriti in potrditi, da je kopija enaka originalu. Če ne vemo ali je to dovolj, se je potrebno pozanimati pri konzulatu države ali je potrebno apostilirati podpis sodnega prevajalca. Poleg teh vprašanj želimo izvedeti za ceno prevoda, čas v katerem bo opravljeno prevajanje. Velikokrat stranke sprašujejo ali lahko original, ki je potrebno prevesti pošljejo po elektronski pošti. Veliko agencij danes tako posluje. Original dobijo po elektronski pošti in tudi prevod pošljejo tako nazaj. Seveda ne velja to za sodne prevode.