Monthly Archives: November 2017

Finančno svetovanje išče rešitve za dodatne finančne vire

Finančno svetovanje išče rešitve za dodatne finančne vire ter obvladuje odhodke poslovanja ali fizične osebe. Za pridobivanje dodatnih virov ima finančno svetovanje pravnim osebam več možnosti, vedno pa mora finančni svetovalec najprej potrebno pregledati in analizirati obstoječe stanje. To velja za tako fizične kot pravne osebe.

Finančno svetovanje obsega pregled prihodkov in odhodkov

Profesionalna etika zavezuje finančnega svetovalca k molčečnosti

Pregled in analiza se osredotočata na dejanske ter potencialne prihodke in odhodke

Dejanski prihodki so prihodki, ki jih je mogoče skladno z njihovimi lastnostmi izkoriščati na poljubno izbrane načine. Potencialni prihodki pa so prihodki, ki to lahko postanejo. Podjetje ima lahko terjatve, katere lahko postanejo prihodki. Fizična oseba prav tako lahko posodi denar izbrani osebi iz različnih razlogov ter seveda pričakuje njegovo vračilo. Podobno velja za različne naložbe, za katere se je pravna ali fizična odločila v preteklosti ali jih je v preteklosti ali v aktualnem času predlagalo finančno svetovanje.

Skladno z ugotovljenim na podlagi pregleda in analize lahko strokovnjak za finančno svetovanje predlaga rešitve pri : načrtovanju potreb financiranja ter denarnega toka, financiranju vašega podjetja, možnih virih financiranja, spremljanje in analiziranje načrtov v primerjavi z realizacijo, zagotavljanju solventnosti in likvidnosti podjetja. Kot učinkovito se finančno svetovanje izkaže predvsem zaradi izkušenj in prisotnosti na področju financ.

Dnevno ukvarjanje z načrtovanjem, iskanjem najboljših rešitev, analiziranju in spremljanju dogajanja na področju financ prinese izkušnje, ki jih podjetnik ali fizična osebe ne more pridobiti čez noč. Pogosto za iskanje rešitev tudi ni časa, saj so številne priložnosti na področju financ kratkega veka. Dobre priložnosti so kratkega veka, ker jih najprej zgrabijo izkušeni s področja financ ali jih finančno svetovanje predlaga svojim strankam.

Področje financ se dodatno tudi iz dneva v dan spreminja v številnih podrobnostih, ki jih osebe zunaj tega področja ne morejo zaznati tako hitro ter hkrati ponuditi ustrezne odgovore na novo nastale izzive. Nasvet več ali informacija več, dilema manj je pogosto tudi moto, na račun katerega se mnoge pravne kot fizične odločajo za finančno svetovanje.

Nassfeld je odličen kraj za sprostitev v vseh letnih časih

Nassfeld je na širšem območju razvit turističen kraj, ki nudi številne možnosti za sprostitev v vseh letnih časih. Nassfeld veliko slovenskih smučarskih navdušencev pozna po vrhunskem smučišču. Vendar je Nassfeld z okolic zanimiv za obisk v vseh letnih časih. Družinske počitnice so zanimive v vseh letnih časih, veliko je priložnosti za pohodništvo in kolesarjenje, uživati je mogoče ob jezeru ter v kopanjem, ter se odločiti za številne aktivnosti v naravni. Zanimivosti in ogleda vrednega je v vseh letnih časih v izobilju, bodisi na avstrijski kot italijanski strani prelaza Nassfeld. Na eni strani imamo Kanalsko in Železno dolino, na drugi pa Ziljsko dolino, vsaka s številnimi zanimivostmi.

Preverite še informacije Skifun-a, za nastanitve: https://www.skifun.eu/sl/avstrija/nassfeld/

 

Smučišče Nassfeld ima 110 kilometrov prog za smučanje

Sprostitev z užitkom

Smučarska sezona se zaradi odlične urejenosti smučišča, nadmorske višine ter zasneževalnih naprav začne že v jesenskih mesecih. Poleg sto deset kilometrov različno zahtevnih smučarskih prog je možno uživati na tekaških progah, zimskih pohodniških poteh, sankaških progah, med katerimi so tudi osvetljene, se drsati ali si privoščiti zgolj sprehod po zamrznjenem Belem ali Preseškem jezeru, privoščiti si je mogoče s sanmi na konjsko vprego, zaviti v bolj naravno okolje s turno smuko ali prehoditi naravo s krpljami.

Nassfeld lahko poskrbi tudi za razvajanje v alpskem wellnessu. Smučarje na izbrane smučarske proge vozil kar trideset vlečnic in žičnic.

Dve progi nudita tudi možnost ogleda preko spletne kamere, kar pomeni možnost ogleda smučišča Nassfeld in okolico. Preko kamer lahko zremo na Preseško jezero in okolico, na voljo pa sta tudi dva panoramska razgleda z višine tisoč osemsto petinsedemdeset ter tisoč devetsto petdeset metrov. Tako se lahko obiskovalci pred prihodom prepričajo, kakšno je vreme na smučišču Nassfeld, kašne so snežne razmere, kako obratujejo naprave, koristne pa so tudi spletne kamer bližnjih krajev in mest, ki koristijo tako smučarjem kot tistim, kateri si želijo alternativ. Naravne znamenitosti, kulturne znamenitosti ter druge turistične zanimivosti so lahko zanimiva Nassfeld alternativa.

Lisca je uspešno mednarodno slovensko podjetje

Lisca je uspešno mednarodno slovensko podjetje. V proizvodnem programu ima Lisca žensko in moško spodnje perilo, kopalke in bluze.

Lisca je sinonim za kvaliteto

Globalni spreminjajoči se trgi so priložnost

Mednarodni trgi so podjetje od nekdaj zanimali, Lisca je danes prisotna na preko trideset trgih. Vstop na zahodnoevropske trge se je začel že kmalu po ustanovitvi. Lisca je bila ustanovljena leta tisoč devetsto petinpetdeset, devet let kasneje je vstopila na zahodno evropske trge s posebnim bullet modrčkom, ob koncu šestdesetih let dvajsetega stoletja se predstavi s proizvodnim programom kopalk. V nadaljevanju je ponudbo neprestano dopolnjevala, vstop v enaindvajseto stoletje je obeležila z začetkom prodaje preko spleta, kmalu zatem pa z izgradnjo lastne maloprodajne mreže. Program obsega žensko perilo, kot so modrčki in hlačke, moške spodnjice in dodatke. Spletni in klasičen nakup Lisca perila je poleg tega mogoč preko linij, kot so Lisca Fashion, Lisca Selection, Cheek by Lisca, Lisca Classic, Lisca Natural, Lisca Active, Lisca Men ter Breast Help, nadalje je mogoče izbirati preko barve, stila cenovnega razreda ter velikosti. Kopalke Lisca se delijo na ženske, otroške in moške kopalke. Ponudba ženskih kopalk se deli na enodelne in dvodelne, puncam so prav tako na voljo enodelne in dvodelne kopalke ter kopalne hlače, fantom pa slip ali kratke hlače. Lisca moške kopalke obstajajo v izvedbah slip, boksarice ali kratke hlače Lisca kopalke izdelujejo v več linijah in sicer : cheek by Lisca, selection, fashion, Lisca Men in Lisca Kid. Osnovna ponudba je popestrena z barvami, vzorci in dodatki. Za popestritev ponudbe so na voljo tudi brisače, natikači, torbe, krila, obleke, Kaftani ter Parei. Pri izbiri je mogoče slediti svojemu okusu, lahko pa se odločimo za oblikovanje postave in poudarjanje podobe na plaži, na bazenu ali povsod drugod kjer nosimo kopalke . Vsaka človeška postava se lahko iz izbiro pravih Lisca kopalk preobrazi na zelo različne načine. Pestro izbero Liscinih izdelkov si lahko ogledate na spletni strani www.nama.si.

Anglija je dežela bogate zgodovine

Anglija je dežela na severozahodu stare Celine, vsem najbolj znan del je glavno mesto London. Anglija je dežela bogate zgodovine zaradi številnih zgodovinskih virov. Zgodovinski viri so tako listine, knjige ter drugi podobni viri, ki nedvoumno opisujejo pomembne dogodke. V glavnem mestu ter drugod, pa obstajajo tudi številni kulturni spomeniki. Ti nedvoumno pričajo zgodovino vse do današnjih dni ter jo bodo najverjetneje tudi številnim rodovom v prihodnosti. Zaradi gostote kulturni spomenikov in samega pomena v globalu je Anglija najbolj obiskana v sami prestolnici.

Globalna metropola

London je velemesto, eno najpomembnejših izobraževalnih, kulturnih, poslovnih in političnih središč na svetu. Ime London uporabljamo za označitev celotnega metropolitanskega območja, ki je zraslo okrog središča. Ožje mestno središče se imenuje City of London, poznamo pa tudi imeni The City ali Square Mile. London velja po več kriterijih za največje mesto v Evropi, širše mu konkurenco delata Moskva in Carigrad. Mesto so ustanovili Rimljani leta petdeset pred našim štetjem na severnem bregu Temze. Rimljani so mesto poimenovali Londinium, v drugem stoletju je najverjetneje postal prestolnica rimske province Britanije.

London je za turiste privlačen z več vidikov. Na razmeroma majhnem območju so koncentrirane številne znamenitosti, v mestu je vedno veliko zanimivega dogajanja s področja kulture, posla, zabave ter raznih drugih področji, London pa je tradicionalno vedno dobro povezan. Anglija je zaradi vpliva Londona zato lahko dostopna na različne načine. Obiski preko vikenda niso nobena redkost, zanimivi pa so za tako družine z majhnimi otroci, kot mladostniki ter vse druge generacije. Anglija se z izhodiščem v Londonu ponuja na številne načine ter v številnih smereh.

Dežela Anglija zaseda polovico južnega dela otoka  Velika Britanija, izjema je zahodni del, ki pripada državi Wales. Severni del otoka je domena Škotske. V Združeno kraljestvo sodijo Anglija poleg nje pa še Wales in Škotska ter Severna Irska na sosednjem istoimenskem otoku.

Klop letno okuži več tisoč ljudi

Klop je pogosta in velika nevarnost, zato se z njim strokovno ukvarjamo že več desetletji. O nevarnosti je najbolj zgovorna uradna statistika, ki se beleži že veliko časa. Poleg nevarnosti nam sporoča tudi življenjske navade klopa. Med posameznimi leti je število okužb različno, kar kaže, da je klop v nekaterih letih bolj, v drugih pa manj aktiven.

Topli jesenski meseci podaljšajo aktivnost klopa

V letih z več okužbami so bili tudi toplejši pozno poletni ali jesenski meseci. To pomeni večjo možnost, da se klop dvakrat preobrazi iz nižje v višjo razvojno fazo v enem letu. Pogoj je seveda prvi ugriz zgodaj spomladi ter drugi v poznem poletju ali zgodnji jeseni. Največkrat se klop iz zimskega zavetja odpravi iskat žrtev ob temperaturah nad pet stopinj Celzija, ob enakih temperaturah se tudi največkrat skrije v varno zavetje pred nizkimi jesenskimi in zimskimi temperaturami. Po prehodu iz zavetja si  klop poišče na vegetaciji najbolj primerno mesto za prehod na žrtev in ugriz.

Med najbolj priljubljenimi žrtvami klopa so ptice, plazilci in človek. Obstaja tudi zanimiva povezava z jelenjadjo, katere število je tesno povezano z klopi in okužbami na določenem območju. Višino primernega mesta klop izbere glede na stopnjo razvoja oziroma razvojno fazo. Najnižje razvojne faze se nahajajo na višini do pol metra, odrasel klop pa preži na žrtev na višini do približno metra in pol. Višja lega in višja razvojna faza daje hkrati človeku več možnosti, da ga vidi ter po potrebi uniči. Največkrat se nahaja na koncu vegetacije v značilnem položaju. Pri tem ima iztegnjen prvi par nog, s katerimi krili po zraku. To je značilno gibanje prvega para nog, na katerih ima organ za zaznavanje. Klop namreč nima oči, organ za zaznavanje temperature, vonja, vibracij, vlago, kemične snovi na žrtvi ter v žrtvi. Klop je najbolj pozoren na izdihan zrak žrtve, oziroma izdihan ogljikov dioksid.

Obiščite več uporabnih informacij: https://www.sos-klop.si/

Oglaševanje na spletu uporabljajo mnoga slovenska podjetja

Oglaševanje na spletu uporabljajo mnoga slovenska podjetja. Za oglaševanje na spletu uporabljajo v družabna omrežja v velikem odstotku. Priljubljeno je tudi oglaševanje na iskalnikih ter oglaševanje na raznih drugih spletnih straneh. Spletno oglaševanje je razmeroma nov način oglaševanja, ki pa se je v kratkem času zelo razvilo. Posebno v primerjavi z oglaševanjem na klasičnih medijih, kot so časopisi ter razne druge tiskovine, radio in televizija. V teh primerih ostajajo osnove praktično nespremenjene, spreminjajo se tehnika, slog, uporabljeni oglaševalski izrazi in prijemi ter druge značilnosti.

Če pogledamo oglas v časopisu izpred stoletja za isti oziroma primerljiv predmet oglaševanja ne bomo opazili nobenih bistvenih sprememb. Oglas za določen predmet oglaševanja izpred stoletja bo v primerjavi z današnjim drugačen zgolj v današnjemu času primeren, drugačni bodo izrazi in podobno. Oglaševanje na spletu se je za razliko bistveno bolj spremenilo že v desetih ali kvečjemu dvajsetih letih. Praktično imamo danes bistveno drugačen, če ne kar povsem nov format oglasnega sporočila na spletu.

AdWords oglaševanje z veliko možnostmi

Oglaševanje na spletu ponuja veliko možnosti

Sedemdeset odstotkov slovenskih podjetji oglašuje na družabnih omrežjih

Manjši odstotek podjetji z vsaj deset zaposlenimi uporabljajo družabna omrežja za komuniciranje s strankami, pridobivanje novih sodelavcev ter vključevanje strank v razvoj. Preko družabnih omrežji komunicira s strankami triinštirideset odstotkov podjetji, sedemindvajset odstotkov pridobiva nove sodelavce, dvanajst odstotkov podjetji pa vključuje svoje stranke v proces razvoja. Zanimanje za oglaševanje na spletu, komuniciranje s strankami, pridobivanje novih sodelavcev ter vključevanje strank v razvoj velja tako med podjetji v storitvenih dejavnostih kot med podjetji v proizvodnih dejavnostih. Za oglaševanje na spletu so nekoliko bolj zainteresirana storitvena podjetja, nekoliko manj proizvodno usmerjena podjetja. Storitvena podjetja oglaševanje na spletu v šestinsedemdesetih odstotkih ter devetinpetdeset odstotkov podjetji, ki delujejo v proizvodnih dejavnostih. Dvajset odstotkov podjetji uporablja plačljivo oglaševanje na spletu. Največ zanimanja je za oglaševanje na spletu družbenih medijih, priljubljeni so tudi spletni iskalniki ter razne druge spletne strani.

Anksioznost, stanje živčne napetosti

Anksioznost je stanje živčne napetosti. Začne se lahko nenadno, lahko pa se anksioznost razvija postopoma. Anksiozne motnje so močni občutki tesnobe, ki bolnika ovirajo pri vsakodnevnih opravilih ter trajajo tudi takrat, ko potencialno ogrožajoča situacija že mine.

Anksioznost je stanje napetosti,

Anksiozne motnje se deli v sedem kategorij

Katergorije anksioznih motenj so : socialna fobija ali socialna anksioznost, panična fobija, generazlirana anksiozna motnja, agorafobija, specifične fobije, post travmatska stresna motnja ter obsesivno kompulzivna motnja. Anksioznost postane težava, ko je oseba večino dni nekaj tednov zapored anksiozna. Z anksioznostjo postane oseba nezmožna normalno živeti. Spremeni se življenjski ritem oziroma vsakdanjik. Nespečnost povzroča zmanjšano sposobnost preko dneva, pojavljajo se napake v službi ter druge težave. Nekateri bolniki se že pred nekoliko težjimi nalogami počutijo, da jim grozi smrtna nevarnost. Anksioznost se lahko omili z odvračanjem pozornosti, z različnimi sprostitvenimi tehnikami ali dihalnimi vajami, s poslušanjem glasbe, izleti v naravo, pogovori, jogo, iskanjem razumskih odgovorov, z opravljanjem miselnih vaj, kot je reševanje ugank, križank in na razne druge načine. Anksioznost velja na strokoven način reševati, ko smo prepričani, da smo izčrpali že vse ostale možnosti. Pogoste stresne situacije še niso anksioznost. S stresnimi situacijami se na dnevni ravni srečuje veliko število ljudi, hkrati pa malo število muči anksioznost. Na anksioznost vplivajo številni dejavniki. Oseba ima lahko prirojeno nagnjenje k anksioznosti, doživlja lahko različne neprijetne dogodke v okolici, ima zdravstvene težave, doživela je smrt v družini, denarne težave, izgubo delovnega mesta, je osamljena in podobno. Posebno zahtevno je soočenje bolnikov, ki imajo določene osebnostne lastnosti. Te lastnosti so lahko v normalnih ali zdravih okvirih celo pozitivne in v družbi odobravane kot dobre lastnosti. Vendar lahko človek z pretiravanji, neprimernimi prijemi in na druge načine, te sicer pozitivne osebnostne lastnosti privede do območja anksioznosti. Anksioznost se v tem primeru kaže kot nesposobnost obvladovanja situacije, pretiran perfekcionizem in na razne druge podobne načine. Več o anksioznosti si lahko preberete na strani vzajemna.si.

Hbo je pojem kakovostne vsebine

Hbo je program, ki ga zaznamujejo kakovostne vsebine. Hbo je začel oddajati osmega novembra tisoč devetsto dva in sedemdeset v Združenih državah. Velja za najstarejši televizijski kanal takšne sorte globalno. Ne gre dvomit, da je Hbo bil vzor raznim televizijskim programom preko oceana ter na starem kontinentu. Programov, ki kažejo na vzorec Hbo, bi lahko na stari celini našli kar nekaj.

HBO tv program za ogled filmov in serij brez reklam

HBO tv program je sinonim za dobre in sveže vsebine

Televizijske premiere dan za dnem

Popoln program z najboljšimi in najbolj svežimi vsebinami postane zanimiv takrat, ko se gledalec naveliča množice programov z vsebinami starejšega datuma. To pomeni programe, ki imajo ene in iste filme. Vendar so vsi filmi stari v najboljše primeru nekaj let. Kar preprosto povedano pomeni, da so že vsaj nekoliko iz mode. Toliko bolj je to očitno pri Hbo dokumentarci. To je program, ki ima zelo aktualne teme ter temu primerno teme lahko zelo hitro zastarijo. Praktično si pri starih dokumentarcih ogledujemo zgodovino, namesto zelo aktualnih tem na izbranem področju. V obeh primerih Hbo program upraviči svoj sloves, saj gre za program z kakovostno in svežo vsebino.

S tem pa si lahko gledalec zagotovi program brez nepotrebnega balasta. Poleg filmov, dokumentarcev in drugih vsebin starejšega datuma so balast tudi reklamni bloki in reklamna sporočila. Med gledalci se sicer vedno najde kdo, ki so mu reklame zanimive iz takšnega ali drugačnega razloga. Med reklamami si vzamejo čas za kakšna druga bolj ali manj nujna opravila, po reklamah pa spet sedejo pred televizijskih sprejemniki. Vendar večino reklamna sporočila in reklamni bloki motijo do te mere, da si TV programe vedno ogledujejo z zamikom ter imajo zagotovljeno funkcijo časovni zamik. Tako imajo možnost ogleda izbrane vsebine praktično neprekinjeno, kljub reklamnim blokom. Čas zamika ogleda je odvisen od časa trajanja vsebine ter predvidenih reklamnih vložkov. Zato so reklamni bloki balast, kateremu se je mogoče izogniti z izbiro Hbo programa.

Kako pomembna je registracija domene?

Potem, ko ste ugotovili, da morate vzpostaviti spletno stran za vaš posel, morate začeti pri registraciji domen. Slednja pomembno izraža vaše poslovanje in omogoča strankam, da vas lažje najdejo. Zakup domene je enostaven in hiter postopek, vendar se morate pred končno odločitvijo posvetovati s strokovnjaki. Naziv spletnega mesta vpliva na čas, da vas stranka najde na spletu. Vpliva tudi na to, ali si ga bo stranka hitro zapomnila ali ne. Najpomembnejše pa vpliva tudi na to, ali bo obiskovalec ostal pri vas, ali se bo obrnil na vašo konkurenco.

Continue reading

Pomivalni stroj, naprava za čiščenje posode

Pomivalni stroj je naprava za čiščenje posode. V nasprotju z prepričanjem mnogi pomivalni stroj ni sodobno odkritje, primitivne izvedbe so poznali že pred več kot sto leti. Princip delovanja je deloma še danes nespremenjen.

Od lesenega čebra do sodobne bele tehnike

Brizganje vode na posodo je lastnost, ki druži današnji pomivalni stroj s vsemi njegovimi predhodniki. Prve izvedbe so bile podobne lesenemu čebru, takratni pomivalni stroj je deloval preko ročnega pogona. Napredek je prinesla izvedba z bakrenim ohišjem, elektromotorjem ter košarami za shranjevanje posode med procesom pranja. V procesu pranja je bila uporabljena milnica, ki je brizgala na posodo. Današnji pomivalni stroj je nekaj povsem drugega, prvi nakup je pogosto povezan s številnimi vprašanji in neznankami. Veliko lažja postane odločitev, če imamo s pomivalnim strojem izkušnje. To je lahko pomivalni stroj staršev, s katerim mnogi pridobivajo prve praktične izkušnje.

 

Prve izvedbe pomivalnega stroja so bile podobne lesenemu čebru

Te so pri izbiri zelo pomembne, saj lahko na podlagi dobrih in manj dobrih lastnosti prvega pomivalnega stroja ter vseh naslednjih, zlahka naredimo selekcijo med ponudbo. Neobhodna lastnost je velikost pomivalnega stroja, ki mora ustrezati predvidenemu prostoru oziroma uporabniku. Če imamo obstoječi predvideni prostor za pomivalni stroj imamo na izbiro nakup po obstoječih merah ali spremembo pohištva oziroma kuhinje. V drugem primeru predviden prostor oblikujemo po izbranem pomivalnem stroju. Večji pomivalni stroj načeloma pomeni, da bomo v njem oprali več posode. V primeru obstoječega manjšega predvidenega prostora ter zahtev po večjem pomivalnem stroju morali ali spremeniti kuhinjo oziroma njene elemente ali izbrati samostoječi pomivalni stroj. Manjši prostor je največkrat namensko izbran za manjše izvedbe, zanj se odločijo manjša gospodinjstva oziroma gospodinjstva z manjšim številom članov. Glede velikosti moramo biti pošteni sami do sebe : manjšim številom oseb, večji pomivalni stroj v tem primeru ne bomo mogli optimalno izkoristiti. Večji pomivalni stroj je obratno namenjen večjemu številu oseb, velikost naprave za manjša gospodinjstva zato ni nujno prednost.