Monthly Archives: March 2018

Podočnjaki so problem, ki se ga velja lotevati resno

Podočnjaki so pogost problem, ki je posledica premalo spanja.

 • Poleg pomanjkanja spanja, so podočnjaki posledica genov, alergij, dehidracije, šibkega delovanja ledvic, posledica je lahko vremenska občutljivost ter številnih drugih razlogov.

Težav s podočnjaki se velja lotevati sistemsko

 • Osnovna krivca sta hemoglobin in krvni obtok. S podočnjaki bomo zato lahko odpravili z pravilnim položajem spanja in dovolj dnevnega počitka ter sproščanja.
 • Med preproste ukrepe sodijo tudi jutranje umivanje podočnjakov, kateremu po potrebi dodamo fiziološke raztopine in obkladke iz kamilice.
 • Nekaterim pomagajo kreme z vitaminom K ter mandljevo olje.
 • Če s temi ukrepi podočnjaki ne izginejo ali so še vedno moteči, poiščemo druge možne vzroke. To so ledvice, slabokrvnost, pomanjkanje vitaminov, antioksidantov, prevelike količine soli, pomanjkanje železa, kajenje, stres, sončenje, uživanje pikantne hrane, pretirane količine alkohola ter razni drugi ukrepi.
 • Ali so podočnjaki posledica prehranjevalnih navad, bomo ugotovili s spremenjenim jedilnikom. Pri tem lahko upoštevamo en možen vzrok ali več možnih vzrokov ter opazujemo spremembe.
 • Na splošno koristijo velike količine sadja in zelenjave, posebej špinače, zelja in druge listnate zelenjave. Pomagajo tudi surovi mandeljni kot prigrizek, hrano pa na splošno manj solimo.
 • Podočnjaki so lahko posledica premajhne telesne aktivnosti, premalo zaužite tekočine ter preveliko stresa in drugih obremenitev. Priporočljiva telesna aktivnost je odvisna predvsem od naše fizične pripravljenosti in našega splošnega zdravstvenega stanja. Začetnikom bo dovolj že pol ure ali ura sprehoda na svežem zraku.
 • Pitje tekočine je pogost problem, ki ima posledice tudi na drugih delih organizma. Koliko več tekočine moramo popiti je odvisno od več dejavnikov. Načeloma pa upoštevamo pravilo zdrave mere ter priporočila strokovnjakov. Pravilo zdrave mere je težko določiti, saj telo včasih sporoča napačne zaznave. Organizem pomanjkanje tekočine blaži vse dokler ima na razpolago dovolj sredstev, ko ta zmanjkajo se odzove z glavobolom ali na druge načine. Pitje vode tudi v večjih količinah so možna rešitev, s katero bodo podočnjaki postopoma izginili.
  Podočnjake odpravi dermatolog in dober spanec
 • Podočnjake pa odpravite uspešno tudi s terapijo za podočnjake brez kirurškega posegahttps://skin-dermatologija.si/services/podocnjaki/

Če se potni nalogi pišejo s programom, so samo prednosti

Imate povsem dovolj vseh pogovorov in dogovorov, ki se tičejo potnih nalogov, ki v vašem podjetju jemljejo toliko časa, hkrati pa se vam dogajajo tudi napake, ker pač vam že tako ali tako vzamejo potni nalogi toliko časa, da se nimate energije ukvarjati z malenkostmi, pri čemer pa tvegate, da inšpektor ob pregledu najde napake?

Problem večine vseh tistih podjetij, ki niso poiskali programskih rešitev za vodenje potnih nalogov. Voditi celoten postopek namreč res ni enostavno, treba je namreč upoštevati tudi ogromno zakonskih omejitev, napisati vse realno in to tudi v primeru, da se potni nalogi pišejo za kar nekaj časa nazaj. Zveni kot da dejansko prav kličete inšpektorja? Da ne boste porabili več toliko časa, da se napišejo potni nalogi ter da jih boste hkrati tudi začeli pisati sproti, saj boste ugotovili, da vam posamezna pot vzame morda kakšni dve minuti, si je vsekakor najbolj smiselno omisliti programsko rešitev, ki jo ponuja podjetje Špica.

uporabite program za pisanje potnih nalogov

               S pravimi programi vodenje potnih nalogov postane povsem enostavno

 

Kot rečeno, če si boste omislili programsko rešitev, boste najprej preprečili napake, potni nalogi se bodo pisali sproti, s čimer boste ne samo da pisali resnično pravilno, kot je dejansko bilo, ampak tudi porabili manj časa, hkrati pa tudi ne bo prihajalo do napak pri izplačilu plač.

Kar se tiče izplačevanja plače je tako, da je delovna zakonodaja morda še najbolj striktna in pozorna na prav čisto vse napake. Nikakor namreč ne sme priti do tega, da boste zaposlenemu plačali polno dnevnico za več dni, hkrati pa za vse te dni tudi prevoz na delo in prehrano. Pride pa do tega v primeru, ko pa se potni nalogi pišejo na roke in tudi vse se sporoča v računovodstvo, kar pomeni, da vas morda loči le korak do napake pri obračunu. Zato, če pa se potni nalogi pišejo s programskimi rešitvami, ki jih ponuja Špica, ki je pravi strokovnjak na tem področju, saj so razvijali programske rešitve prav za te primere, pa boste dejansko videli, koliko lahko več naredi posamezni zaposleni ali pa ga morda niti potrebujete ne več.

 

Velikost vozila

Velikost vozila močno vpliva na izkušnjo pri vožnji, v končni fazi pa se lahko izkaže za odločilno tudi v kakšnih bolj kočljivih primerih, morda celo v prometnih nesrečah. Zato je pametno poznati razlike, ki se pojavijo pri upravljanju večjih in manjših vozil. Ne mislimo na velike tovornjake, temveč na osebne avtomobile, ki so prav tako na voljo v najrazličnejših velikostih.

Ford Fiesta je vsestranski avtomobil

Na eni skrajnosti spektra imamo kompaktne avte, pa tudi običajne osebne avtomobile, ki se pač ponašajo z manjšimi dimenzijami. Ena izmed teh možnosti je Ford Fiesta, ki slovi kot zelo vsestranski avtomobil, odličen za kolovratenje po mestnih ulicah in vožnjo po dolgih podeželskih poteh. Ford Fiesta je priljubljena izbira prav zaradi svojih razmeroma kompaktnih dimenzij. Kaj te omogočajo, česar od večjega avta ne moremo pričakovati? V prvi vrsti omogočajo brezskrbno in varno vožnjo po kakšnih ožjih ulicah ali manj dostopnih kotičkih. Iskanje parkirnega prostora bo lažje, prav tako je manj možnosti za kakšne trke, do katerih hitro pride, če nimamo popolnega nadzora nad vsemi izpostavljenimi deli avtomobila. Ford Fiesta in drugi predstavniki te skupine so tudi varčnejši, pogosto tišji in učinkovitejši.

 

Na drugi strani pa imamo prostorne avtomobile, ki včasih predstavljajo edino smiselno izbiro. Družine bodo na primer izbrale Ford C MAX ali kakšen drug večji avtomobil, saj se preprosto ne morejo udobno stlačiti v kompaktnejše avtomobile. Ford C MAX je na primer na voljo celo v 7-sedežni različici, s čimer se uvršča že med največje osebne avtomobile, ki še omogočajo praktično vožnjo. Glavna prednost teh avtomobilov je seveda udobje, ki je posledica prostorne potniške kabine. Tudi daljša potovanja bodo zelo prijetna, saj so ti avtomobili zelo dobro opremljeni za takšne poti. Hkrati so tudi zmogljivi in varni, tudi v primeru nesreč se večinoma bolje obnesejo. Ford C MAX in druščina so seveda neprekosljivi še v primeru, da je treba poleg družinskih članov prepeljati še kak kos tovora.

Voznik začetnik – dodatno usposabljanje

Voznik začetnik je voznik, ki upravlja motorno vozilo kategorij A2, A in B, do dopolnjenega enaindvajsetega leta starosti. Prav tako je voznik začetnik voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja. Izobraževalni program voznik začetnik traja en dan, sestavljen je iz teoretičnega in praktičnega dela.

Postopek dodatnega usposabljanja in pogoji

Teoretično znanje in praktično znanje je pogoj za varno vožnjo. Vsak voznik začetnik lahko pridobi teoretično znanje, praktično znanje pa praktično šele začne nabirati. Z dodatnim usposabljanjem je pridobivanje izkušenj ter nadgradnja teoretičnega znanja olajšano. Izobraževalni program se osredotoča na področja, ki so najbolj pomembna za nadgradnjo izkušenj in teorije mladega voznika.

 

voznik začetnik z vozniškim dovoljenjem

V kategorijo voznik začetnik sodijo vozniki motornega vozila do dopolnjenega enaindvajsetega leta ali vozniki motornega vozila v obdobju dveh let pri prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja za vožnjo motorni vozil. Vozniško dovoljenje je bilo lahko pridobljeno v Republiki Sloveniji ali tujini. Govorimo o kategorijah A2 ali A ali B. V kategorijo A2 sodijo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega petintrideset kilovatov in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 Kw/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. V kategorijo A uvrščamo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. V B kategorijo sodijo motorna vozila, razen vozil kategorij A1, A2, A, F in G, katerih največja dovoljena masa ne presega tri tone in pol ter poleg sedeža za voznika nimajo več kot osem sedežev. Voznik začetnik se lahko treninga udeležijo šest mesecev po izdaji vozniškega dovoljenja. Izobraževanje voznik začetnik je sestavljeno iz dveh delavnic in treninga varne vožnje. Delavnice programa voznik začetnik so varnost cestnega prometa in delavnica o medsebojnih odnosih. Voznik začetnik mora dodatno usposabljanje opraviti do konca svojega vozniškega staža oziroma do izteka veljave vozniškega dovoljenja, vendar ne prej, kot šest mesecev od izdaje vozniškega dovoljenja.

 

Kupujete avtosedež – Otroška trgovina je pravi prodajalec

Počasi potrebujete za vašega otroka nov, večji avtosedež? Zagotovo ste pred zahtevno nalogo, saj kupiti nov avtosedež ni enostavno.

Zapomniti si je treba polno nekih informacij, ki jih dobimo od prodajalcev, prav tako izrazov, potem se že skoraj odločite za en avtosedež, pa ugotovite, da vaš avto ne omogoča takega ali drugačnega priključka in ste spet na začetku. Kako je torej najlažje kupiti avtosedež? Najbolje je, da se odločite za trgovino Otroška trgovina, saj si boste tam lahko lastnost vsakega avtosedeža počasi prebrali in počasi izločevali tiste, ki so primerni za vas in ki hkrati tudi vsebujejo takšne varnostne mehanizme, ki se tudi vam zdijo najboljša izbira.

Avtosedež z dodatnim pasom je smiselen ko otrok zaspi

               Otroška trgovina bo za vas poskrbela tudi z vsemi ostalimi pripomočki, ki jih potrebujete ali pa celo ne veste, da obstajajo kot rešitev

 

Da avtosedež res ni pametno kupiti kar v vsaki trgovini, je razlog tudi v tem, da tam ni možno kupiti prav nobenega dodatnega pripomočka oz. dodatka, saj se tam avtosedež prodaja res zgolj v akciji. Hkrati tudi nobenega nasvete ne dobite in hkrati tudi ne informacij. Če pa boste nakup opravili v omenjeni trgovini, pa boste lahko dobili tudi vse pripomočke, ki obstajajo in tudi ki so priporočljivi, pa tudi našli rešitve za probleme, ki so pogosti. Ena takšnih rešitev je tudi za dodaten pas za otroka, ki omogoča, da vaš otrok sedi v pravem položaju tudi v primeru, ko zaspi.

Nekateri otroci med spanjem skoraj da padejo iz avtosedeža, pa starši sploh ne vedo, da obstajajo dobre rešitve. Prav zato, avtosedež kupitie v omenjeni trgovini, hkrati izberite še ostale izdelke, ki jih kot izbrane prodajajo v svoji trgovini ter tako kupite le najboljše za svojega otroka na enem mestu, hkrati pa boste prejeli tudi svetovanje, v kolikor boste potrebovali pomoč. Ne nazadnje, čisto vsi želimo svojemu otroku le najboljše, zato tudi kupite točno takšen avtosedež, ko je vam dober in ki je primeren tudi za otroka, hkrati pa tudi vse tiste dodatke k avtosedežu, ki bodo povečali varnost otroka pri vožnji.

Sandali so udobna obutev

Sandali so udobna obutev, ki jo nosimo predvsem v toplejših delih leta. V osnovi so sandali današnjih dni, sodobna izvedba pradavne obutve.

so udobna obutev

Od izvirne ideje do industrije

Funkcija obuvala je blaženje udarcev, do katerih pride med hojo. Poleg tega mora obutev varovati stopalo pred agresivno površino. Sandali so zaradi preprostosti in učinkovitosti ostali do danes v osnovi praktično nespremenjeni. Spremenili so se materiali in druge tehnične značilnosti sodobnega časa. Katere vsak proizvajalec po svoje interpretira ter prilagaja svoji ideji sodobne obutve. Med najbolj znanimi so Teva sandali, ter sandali blagovnih znamk keen, kamik, nike, grendha, ipanema ter drugih proizvajalcev. Našteti proizvajalci imajo vsak svoj način interpretacije sandal, vsak proizvajalec ima tudi različna izhodišča ter možnosti. Med njimi najdemo sandale, ki so jih v izvirniku naredili posamezniki lastnoročno. Kasneje je iz prvega para lastnoročno izdelanih sandal nastala obrt oziroma industrija. Takšni sandali so brez dvoma odlični v lastnosti, revolucionarna iznajdba je očitno navdušila številne uporabnike po svetu. Predvsem gre za lastnosti, na katere ni pred tem nihče pomislil. Znani so sandali, kateri so nastali iz potrebe po uporabi na točno določenem terenu. Ker za ta teren uporabnik ni naše v trgovini ustrezno obutev, jo je izdelal sam ter jo po potrebi dopolnjeval. Navdušenje drugih uporabnikov ni presenečenje, saj je izumitelj čevelj ustvaril na podlagi lastnih izkušenj uporabe. Tak primer se je zgodil v ameriškem Grand Canyonu, ko je lokalni vodič iskal najprimernejšo obutev zase. Naredil jo je iz natikač, v katere je zvrtal luknje ter skoznje potegnil paščke. Vodnik je potreboval obutev, ki jo ne bi odnesel rečni tok. Kasneje nastala blagovna znamka, ki je prerasla v ikono udobja in uporabnega stila. Pri uporabnikih tako priljubljena, da o konkurenci niti ne razmišljajo veliko. Želijo zgolj njim najbolj primeren model. Dodatno zadovoljni kupci želijo, da sandali dobijo na prodajnih policah družbo druge vrste obutve.

Izberite si udobne sandale na spletni strani www.tomassport2.si.

Keramične ploščice so pika na I doma

Keramične ploščice lahko izboljšajo kakovost bivanja. Potrebno je zgolj izbrati prostoru in namenu uporabe primerne keramične ploščice. Majhne kopalnice lahko optično povečajo svetle keramične ploščice, naravnih barv ter večjih formatov. Obstajajo tudi številne druge možnosti.

Standardna, trendovska in prestižna keramika

Standardna keramika je izhodišče izbire. V tem segmentu kupec želi za čim manjšo investicijo dobiti čim več. Stopnjo više so trendovske keramične ploščice. To so keramične ploščice dimenzij, barv in drugih lastnosti, katere so trenutno v modi oziroma priljubljena izbira. Bolj izkušeni ocenijo starost obnove kopalnice ali dejansko starost kopalnice glede na trende. Če pogledamo trendovske keramične ploščice iz preteklosti, bomo hitro ugotovili razlike. Prestižne keramične ploščice so tiste, kjer ni odstopanj ter se želi zgolj najboljše. Zelo modro je vsakemu od naštetih vzorcev nakupov dodati individualne zahteve. Prostor, ki ga želimo opremiti s keramičnimi ploščicami je lahko različno velik, ima različno lego glede na smer neba, ima različno naravno razsvetljenost in podobno. Hkrati ima uporabnik različne časovne termine uporabe oziroma bivanja, ima različno opremo in podobno. Jutranjo svetlobo v kopalnicah lahko s pridom izkoristimo z ustrezno barvo, ki bo dodatno prispevala k boljšemu počutju. Prav tako velja o ustrezni barvi razmišljati v primeru kopalnic brez naravne svetlobe. Nič manj pomembna ni izbira keramike v drugih delih doma. Keramične ploščice nam pri izbiri kontrastov med tlemi, stenami in stropom ponujajo neštete možnosti. Zgolj z menjavo barv, lahko prostor optično spremenimo. Prav tako nudijo keramične ploščice možnost prostoru dati občutek prestiža, domačnosti ali kakšen drug učinek. Zgolj z ogledom kosa keramike bo seveda težko ugotoviti, kakšen učinek bo nudila končna postavitev. V pomoč so nam postavljene izvedbe, ki jih dobimo na različnih naslovih. S tem ne dobimo zgolj občutka končne izvedbe, dobimo tudi predstavo o tem, kako se keramične ploščice ujemajo ali ne ujemajo z določenimi barvami, opremo in drugimi lastnostmi prostora. Ponudbo keramičnih ploščic si oglejte tukaj.