Monthly Archives: July 2018

Kako se čisto enostavno pripravi osvežilna pijača?

Na katero pijačo ste pomislili ob omembi besede osvežilna pijača? Ste na napitek iz mete in limone oz. limete z ledom ali na pivo? Osredotočimo se raje na res pravo osvežilno pijačo, ki jo večina rada pije poleti, saj dejansko hladi, do je osvežilna pijača iz mete. Lastnost mete je namreč v tem, da hladi in ravno zato je ta osvežilna pijača tako priljubljena. Vas zanima, kako se osvežilna pijača iz mete naredi? Če si želite pripraviti napitek za nekaj časa, da ga ni treba vsakič posebej pripravljati, potem je najbolje, da vzamete poln lonec poprove mete, 3 litre vode in 3 kg sladkorja ter 5 dag citronske kisline. Vse skupaj le pustite stati v loncu v hladilniku 1 dan in sirup je pripravljen. Prelijete ga v steklene steklenice in ko ga želite uživati, le zmešate v takem razmerju, kot vam je osvežilna pijača najbolj všeč. Lahko napitku tudi naknadno dodate še limono in led, če si to želite.

Osvežilna pijača iz mete na različne načine

Seveda je zgornji način le eden od možnih načinov priprave te osvežilne pijače, je pa zagotovo najbolj enostaven, saj gre za sirup, tako da imate delo le enkrat, potem pa se sirup le po želji zmeša z vodo.
Lahko se osvežilna pijača pripravi tudi iz katerega drugega poletnega sadja, ki je osvežilen. Na primer ananas z banano je odličen napitek, ki ga zmešamo s kefirjem in meto. Lahko se odločimo samo za ingver, med in limono ter meto, ki jim dodamo še led po želji in videli boste, kako osvežilna vitaminska bomba je to. Lahko se osvežilna pijača naredi tudi v kombinaciji z agavinim sirupom in meto ter ledom in limono ter še katerim drugim sadjem ipd.

Različic je malo morje

Skratka različic je res veliko, le zmešajte si tisto sadje, ki ga imate res radi in presenečeni boste nad tem, kako vas bo osvežilna pijača res osvežila.

Mobilnost za igričarje

Navdušenci nad računalniškimi igrami se običajno poslužujejo zmogljivih namiznih računalnikov, ki so z vrhunskimi komponentami kos tudi najzahtevnejšim sodobnim video igram. A pospešeno se odpira tudi trg mobilnih igričarskih naprav – najbolj izstopajo prenosniki, med katerimi gre omeniti gaming ASUS prenosnike serije ROG, bržkone pa bodo tudi nekatere zmogljive tablice zmogle poganjati kakšne manj zahtevne igre na nivoju, ki bo povšeči gamerjem. Mobilni telefoni si običajno ne zaslužijo niti omembe med igričarskimi napravami, saj gre za povsem drugačno ciljno skupino. Že tablice so v to kategorijo uvrščene le pogojno – predstavnik igričarskih tablic je recimo kakšna ASUS tablica z operacijskim sistemom Windows, ki jo lahko uporabljamo kot prenosni računalnik.

Jasno pa je, da opcije igričarjev niso več omejene le na namizne računalnike. Prenosniki ponujajo že povsem spodobno alternativo, pravzaprav so napredni gaming ASUS prenosniki po zmogljivosti primerljivi ali celo boljši od igričarskih namiznih računalnikov. Nenazadnje začenjajo proizvajalci vgrajevati v prenosnike enake komponente, kot smo jih vajeni v namiznih računalnikih, torej ne gre več za osiromašene mobilne izvedbe. Prav zato je lahko gaming ASUS povsem kos naprednim igričarskim stacionarcem – vgrajene ima enake komponente, prilagojeni so le hladilni sistemi.

Med tablicami sicer ne moremo pričakovati primerljive zmogljivosti, kar pa ne pomeni, da ni moč najti kakšnega izdelka, ki bi ponudil veliko zabave ob igranju iger. ASUS tablica z operacijskim sistemom Windows bo brez težav poganjala osnovne igre, ki smo jih vajeni iz okolja Windows, kakšni napredni tablični računalniki pa se dokaj dobro odrežejo celo pri poganjanju nekaterih zahtevnejših iger. Res je, da z majhnim zaslonom in prilagojenim upravljanjem izkušnja ni enaka, ponuja pa igričarska ASUS tablica to prednost, da jo lahko vzamemo s seboj prav povsod. Poleg tega v sodobnih tablicah najdemo vrhunske komponente, ki zagotavljajo brezhibno delovanje tudi pri večjih obremenitvah – le vprašanje časa je, kdaj bodo postale tablice kos zahtevnejšim igram.

Sestavljanke so igrača, ki se jih otrok ne naveliča

Otroci imajo radi igrače, to vemo vsi. Hkrati pa vemo tudi vsi, da je največja težava otroka in igrače v tem, da se igrače otrok hitro naveliča. Morda se igra kakšnih pet minut, potem mu je pa že dolgčas in išče nekaj drugega ali pa se sploh noče več igrati sam. kakšne igrače so torej najboljše, da bodo otroku zanimive tudi dalj časa? Pravzaprav čisto enostavne sestavljanke. Morda se vam zdi to čudno, vendar pa je res. Tudi, ko je otrok starejši, kdaj sestavi kakšno bolj enostavno sestavljanko, saj je zelo vesel, da mu je uspelo sestaviti kakšne sestavljanke tudi zelo na hitro.

 

Če pa želite, da se bo vaš malček s sestavljanko igral malo dalj časa, pa se odločite za nakup takšne sestavljanke, ki je večplastna. Tako bo moral otrok sestaviti več kosov skupaj, večinoma pa so te sestavljanke takšne, da predmet na sliki raste, tako se tudi otrok uči, kako nekaj lahko raste, večinoma pa so to potem živalice.

Večplastne sestavljanke so za več časa

 

Kot smo torej ugotovili, je zelo pomembno to, da uspemo otroka zamotiti. S tem ga tudi učimo samostojnosti, ne pozabite na to. Ne samo, da imamo starši takrat nekaj pavze in lahko počnemo kar si sami želimo, učiti otroka na samostojnost je izredno pomembno, kar pa danes starši delajo povsem preveč na redko in na to pozabljajo.

sestavljanka za otroka

Ves čas otroke le tiščijo pri sebi, s tem pa jim dejansko le škodijo, potem pa prihaja do tega, da se otroci sami sploh ne znajdejo in ostajajo doma do poznih let. Zato res, sestavljanke so odlična zabava za otroka, hkrati se zabavajo in veliko učijo ter pridobivajo na svoji spretnosti.

 

Za večplastne sestavljanke tudi ne boste odšteli bistveno več kot za sestavljanke, ki so v eni plasti, zato dejansko nimate nekega pametnega izgovora, zakaj se ne bi odločili za nakup takšne sestavljanke, pri čemer pa samo še dodatek, sestavljanke pa tudi če so večplastne, stanejo le tam okoli 10 €.