Monthly Archives: September 2018

Kamin na drva za prijetno toplino

Vsem je v mrzlih dneh še kako pomembna toplina v domačih prostorih. Vsem je pomembno, da je ogrevanje idealno in da se seveda prilagaja našim prostorom.

Kamin na drva je tako idealno ustvarjen za nas. Namenjen je za vse, ki želimo sebi in vsem ostalim okoli nas nuditi nekaj več. Ustvarjeni so za vse naše želje, ko misli preidejo k toploti.

Ne samo to, da nam kamin na drva nudi toploto našega doma, ampak nam predstavlja pomemben del v našem prostoru. Tako se odlično prilega v naš prostor in ustvari prav poseben ambient, ki si ga vsi želimo. Predstavlja pa nam tudi neko sprostitev in miritev naših živcev, ko želimo našo koncentracijo ohranjati na visokem nivoju.

Ne samo, da se odlično prilega in nas pogreje na vsakem koraku, ampak je tudi cenovno uporabnikom prijazen. Njegova kvaliteta pa nam zagotavlja, da je to zelo pametna dolgoročna naložba.

 

Nordica kamini so prijazni vsem uporabnikom

Ker je pomembno, da se imamo v mrzlem obdobju možnost zateči v prijetno toplino, so tako kamini prava odločitev. Njihova prisotnost v naših prostorih tako ustvarja lagodno počutje in prav posebej prijeten ambient.

Nordica kamini je idealno ustvarjen za pravo toploto in vzdrževanje prave temperature v stanovanju. Ker so zaradi svoje kakovosti že zelo uveljavljeni v slovenskem prostoru, se vse več iskalcev kaminov odloča za le te. Nordica kamini pa ne slovijo le zaradi svoje kakovosti, ampak tudi zaradi svojega elegantnega italijanskega designa, ki lepo okrasi prostor in s tem popestri vzdušje.

Seveda je za vse pomembno, kako se človek v prostoru počuti, zato so Nordica kamini prijazni vsem uporabnikom, ker s svojo idealnostjo in edinstvenostjo vnašajo prav posebno energijo v prostor. Vsi, ki torej razmišljajo, kako opremiti svoj prostor, da bo prijetno topel in odličnega izgleda, je tu rešitev z Nordica kamini.

Napihnjenost – kako se ji izogniti?

Napenjanje in napihnjenost doživljamo tako, da v prebavilih občutimo povečano količino plinov. Gre za zrak, ki ga pogoltnemo s hrano, še posebej, če pri jedi preveč hlastamo. Če se namreč hranimo normalno in počasi, potem v naša prebavila pride zelo malo zraka. A nekateri ljudje se ne zavedajo, da s svojim načinom pri jedi požirajo ogromne količine zraka, še posebej takrat, ko jedo hitro, so nervozni ali veliko govorijo.

Poleg tega lahko napihnjenost nastane tudi zaradi tega, ker v našem prebavnem sistemu nastaja zelo veliko plinov. Zavedati se moramo namreč, da pri bakterijski presnovi hrane nastajajo različni plini, med katerimi naj omenimo vodik, metan in ogljikov dioksid. Seveda je količina plinov odvisna od tega, kaj smo pojedli. Zelo veliko plinov nastane prav zaradi uživanja fižola ali kislega zelja. Takšen plin potem povzroči različne težave, kot so bolečine v trebuhu, napihnjenost, spahovanje, pride lahko tudi do krčev.

Kaj lahko storimo, da preprečimo napihnjenost?

Napihnjenost bomo preprečili tako, da bomo prilagodili način hranjenja in svojo prehrano. To pomeni, da se bomo izogibali vsej težko prebavljivi hrani. Sem sodijo zelje, cvetača, stročnice, brokoli, brstični ohrovt, arašidi, orehi, trda jabolka, melone, mlada čebula, jajca, svež kruh in še bi lahko naštevali. Fižol in druge stročnice obvezno namočimo čez noč, naslednji dan pa jih skuhamo v sveži vodi. Izogibamo se še gaziranim pijačam, alkoholu, kavi in cigaretom. Ne žvečimo žvečilnih gumijev. Pazimo pri vlakninah, njihov vnos povečujmo postopoma. Pomembno je tudi to, da jemo počasi/strong> in si pripravimo več manjših obrokov.

Seveda pa lahko napihnjenost uženemo tudi z različnimi pripravki, ki jih dobimo v lekarni. To so različni probiotični pripravki, ki vsebujejo mlečno-kislinske bakterije, ki v prebavilih vzdržujejo kislo-alkalno ravnotežje. Na ta način prebavni encimi delujejo normalno in preprečijo napihnjenost. Potem so tu še žvečljive tablete, ki na fizikalni način zmanjšajo površinsko napetost plinov v črevesju. Pomagajo še zelišča, kot so kamilica, janež in kumina, saj odvajajo črevesne pline in spodbujajo izločanje črevesnih sokov.

Spletna optimizacija za vsako spletno mesto

Si želite, da bi vaše spletno mesto izstopalo iz množice? Potem morate poskrbeti za to, da bo spletna stran privlačna tako za uporabnika kot tudi za spletne iskalnike. Pri tem vam bo pomagala prav spletna optimizacija, ki z naprednimi tehnikami in metodami uvrsti stran na najvišje pozicije v iskalnikih ter pripelje do večjega obiska.

Spletna optimizacija je zelo kompleksen postopek, ki zahteva ogromno trdega dela. Če se namreč izvaja na nepravilen način, lahko spletni iskalnik – kot je na primer Google – spletno stran kaznuje ter odstrani iz svojega indeksa. Takšna kazen lahko traja vsaj pol leta, obstajajo pa tudi primeri, ki so trajali več let. Zato je še kako pomembno, da spletno optimizacijo prepustite nekomu, ki ima na tem področju veliko znanja ter praktičnih izkušenj.

optimizacija spletnih strani

Spletna optimizacija se deli na on-site in off-site optimizacijo

Po domače povedano se spletna optimizacija deli na notranjo in zunanjo optimizacijo. Notranja optimizacija pomeni, da optimizacija upošteva prav vsa SEO pravila, v nasprotnem primeru je potrebno narediti popravke. Ti popravki pravzaprav ne spremenijo izgleda strani, vidijo jih le iskalniki. Ključni elementi on-site optimizacije so naslednji: struktura spletišča, meta podatki, optimizacija slik, URL naslovi, naslovi in vsebina strani in še bi lahko naštevali.

Zunanja spletna optimizacija pa vključuje pridobivanje zunanjih povezav, kar zagotovo ni lahko delo. Kaj so zunanje povezave? To so povezave iz drugih spletnih mest na vaše spletno mesto. Vsaka povezava pomaga, da vašo spletno stran Google uvrsti višje med zadetki iskanja, zato poskrbite za čim več takšnih povezav. Tako Googlov algoritem nagradi različne redne objave na družabnih omrežjih, PR objave, video posnetke, nove prispevke na blogu in tako naprej. Seveda morajo te objave vsebovati povezave, ki vodijo na vašo spletno mesto.

Za konec naj zapišemo še to, da je spletna optimizacija postopek, ki se nikoli ne zaključi. Če na primer prenehate pridobivati zunanje povezave, boste v Googlu kmalu padli na nižje mesto. Tega pa si ne želite, kajne? Preverite na strani red-orbit.si kako do učinkovite optimizacije spletne strani.

Kaj vse zajema podaljšanje vozniškega dovoljenja?

Podaljšanje vozniškega dovoljenja je za mnoge precej neprijeten opravek in vse skupaj bo potekalo veliko lažje, če boste oboroženi z ustreznimi informacijami. Najbrž že veste, da vlogo za podaljšanje dovoljenja vloži imetnik vozniškega dovoljenja, in sicer na ustrezni upravni enoti. Vozniško dovoljenje se podaljša tako, da upravna enota izda novo dovoljenje, pri tem pa uniči staro, dosedanje dovoljenje. Strošek, ki ga boste morali odšteti za podaljšanje vozniškega dovoljenja (upravna taksa), znaša 15,07 €.

Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1, BE, F in G se tako izda z veljavnostjo 10 let, seveda le v primeru, da voznik nima določenih zdravstvenih omejitev. Nekoliko drugače je v primeru, da je voznik že dopolnil 70 let. Takrat se podaljšanje vozniškega dovoljenja opravi za 5 let, in sicer le v primeru, da voznik predloži zdravniško spričevalo, da je telesno in duševno zmožen za vožnjo motornega vozila.

Spet drugačna pravila pa veljajo za vožnjo motornih vozil kategorij C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 in D1E. Tu se  vozniško dovoljenje izda za dobo 5 let. V primeru, da je voznik že dopolnil 65 let, pa se podaljšanje vozniškega dovoljenja opravi le za 3 leta. Še en pomemben podatek: stara, rožnata vozniška dovoljenja morate zamenjati s karticami najkasneje do 19. 1. 2023.

Kaj zajema podaljšanje vozniškega dovoljenja

Kaj potrebujete za podaljšanje vozniškega  dovoljenja?

Vlogi za podaljšanje vozniškega dovoljenja morate priložiti naslednje dokumente:

  • Dosedanje vozniško dovoljenje.
  • Veljavno zdravniško spričevalo (v primeru, da je rok veljavnosti vozniškega dovoljenja omejen zaradi zdravstvenih razlogov). Če imate torej na predhodnem zdravniškem spričevalu določen ponovni pregled oziroma kontrolo, morate ta pregled opraviti na medicini dela, prometa in športa.
  • Fotografijo, ki kaže pravo podobo upravičenca.

Če ste voznik začetnik (do 21. leta ali prvi dve leti po pridobitvi vozniškega dovoljenja), morate vlogi priložiti še potrdilo o tem, da ste opravili dodatno usposabljanje za voznika začetnika. Več o podaljšanju vozniškega dovoljenja si priberite tukaj.

Strešni nosilci za kolo sodobnih elegantnih oblik

Ko odidemo na dopust, s seboj pogosto vzamemo tudi različne pripomočke, s katerimi si še bolj polnimo čas, ki ga želimo čim bolj intenzivno preživeti na dopustu. Neredko s seboj odpeljemo tudi kolesa, ki jih je potrebno primerno spakirati in dati v avtomobile. Tako. lahko avtomobil v času dopusta pustimo parkiranega na mestu, hkrati pa naredimo še nekaj dobrega za naše zdravje, saj se po nakupih odpravimo s kolesom.

 

Vemo pa, da tudi v še tako velikem avtu pogosto sploh ni prostora, da bi vanj na primer poleg drugih stvari pospravili še kolo. Na srečo ima trg tudi za to rešitev, ki se imenuje strešni nosilci za kolo.

 

Nosilci, ki jih lahko vidimo v številnih različicah

 

Strešni nosilci so torej ena od najboljših možnih rešitev, če želimo na hiter ter enostaven način kolesa prepeljati z enega konca na drugi konec. Avtomobilski nosilci za kolo so narejeni tako, da jih lahko zelo enostavno namestimo na streho avtomobila in prav tako jih lahko vzamemo tudi z nje.

 

Skoraj vsi strešni nosilci za kolo se odlikujejo po moderni in tudi funkcionalni obliki. Pogosto so narejeni iz aluminija, zato posledično veljajo za izjemno lahke. Njihovo pritrjevanje je hitro, to njim omogoča tudi posebna samonastavljiva čeljust, ki omogoča enostavno natovorjanje kolesa v višini strehe. Tudi pritrdilni pasovi tega priljubljenega izdelka so prilagodljivi za različne velikosti kolesnih plaščev.

 

Kako se pravilno namestijo na avtomobil

 

Če je tudi nas zamikal ogled in tudi nakup strešnih nosilcev, potem je skrajni čas, da si jih ogledamo tudi od blizu. Najbolje je, da se odpravimo v spletno trgovino, ki na svoje spletne police postavlja strešne nosilce za kolesa najboljših proizvajalcev na trgu, in sicer po najnižjih cenah.

 

Pri tem pa še opozorilo. Strešni nosilci za kolo morajo biti pravilno nameščeni na avtomobil. V nasprotnem primeru lahko pride do nesreč. Te so pogoste v poletnih mesecih, ko se večina ljudi odpravlja na dopust in s seboj vzamejo tudi kolesa. V kolikor niso prav nameščena, se lahko kolo prevrne na zadnjo steklo avtomobila ali pade z njega in pri tem poškoduje vozilo, ki se nahaja za ali ob avtomobilu. Pozorni bodite tudi na višino nadvozov. Pred odhodom natančno izmerite najvišjo točko kolesa na strehi.

 

 

Prenosni računalnik – vaš nepogrešljiv pomočnik

Kupujete prenosni računalnik, pa ne veste, kateri model je najustreznejši za vas? Vse je odvisno od tega, v kakšne namene ga boste uporabljali. Ga potrebujete za nemoteno delo v službi ali za šolo? Morda za opravljanje prav posebnih nalog? Ne glede na to, čemu bo vaš računalnik služil, dejstvo je, da je prodaja takšnih pomočnikov v zadnjih letih v vzponu. Če ste torej tudi vi precej mobilni, pogosto delate na terenu, želite imeti računalnik vedno pri roki, potem je prenosni računalnik odlična izbira za vaše potrebe in želje.

Prenosni računalnik – kako izbrati pravega?

Izbira v trgovinah je prav zares ogromna in kar težko se je odločiti med pestro ponudbo takšnih in drugačnih modelov. Zaradi velikega števila proizvajalcev je lahko nakup prenosnega računalnika kar težka naloga in povprečni kupec se med poplavo različnih možnosti dobesedno izgubi.

Naj vam priskočimo na pomoč. V nadaljevanju članka vam predstavljamo nekaj pomembnih vprašanj, ki si jih morate postaviti, preden se odpravite po nakupih.

  • Kje boste uporabljali prenosni računalnik? Samo doma ali tudi drugje? Če boste z njim potovali naokrog, bodite pozorni na velikost in težo računalnika. Večji računalniki so namreč bolj nerodni za prenašanje sem in tja.
  • Kakšne programe bo vaš prenosni računalnik vseboval? Boste potrebovali tudi zmogljivejše programe za urejanje fotografij ali videov? Za računalniške igrice? V tem primeru morate paziti na to, da bo vaš računalnik dovolj zmogljiv.
  • Bodite pozorni tudi na to, kakšen zaslon boste izbrali. Če boste svoj prenosni računalnik pogosto uporabljali na svetlem, se pravi v svetlih prostorih ali na prostem, potem raje izberite model, ki ima mat zaslon.
  • Še kako pomembna je tudi kapaciteta diska, še posebej v primeru, da boste na prenosni računalnik shranjevali veliko slik, filmov in podobno.

Ko kupujete prenosni račinalnik, si morate torej vzeti dovolj časa za razmislek. Zgoraj omenjene točke naj vam služijo kot osnovne smernice, na podlagi katerih boste izbrali svoj računalnik. Želimo vam uspešen nakup!

Za pravo izbiro obiščite stran harveynorman.si.