Monthly Archives: April 2021

Zdrav zajtrk za hujšanje

Kateri obrok v dnevu je najbolj pomemben za zdravo hujšanje? Lahko smo prepričani, da je to prav zajtrk. Že zjutraj moramo namreč poskrbeti za vnos zadostnih zalog energije v telo, zato imamo več svobode pri izbiri živil z višjo kalorično vrednostjo, a višje je tudi tveganje, da zahteve po energiji prekoračimo. Zato moramo izbrati zdrav zajtrk za hujšanje, ki bo usklajen z našimi cilji in pričakovanji pri hujšanju. Seveda se zdrava prehrana priporoča prav vsakomur, ki želi dobro skrbeti za svoje telo, a pri hujšanju imamo z izbiro živil za zajtrk pogosto nekaj več težav. Iščemo hrano, ki bo hranilna in nasitna, ne bo pa močno obremenila kaloričnega proračuna, ki ga imamo na voljo za cel dan. Tako je zdrav zajtrk za hujšanje pogosto nekoliko bolj kaloričen, saj nam ponuja energijo za aktivnosti preko dneva, a vseeno posegamo po zdravih živilih, ki prinašajo ugodno makrihranilno sestavo. Dober primer so žitarice, ki jih lahko vključimo v zdrav zajtrk za hujšanje, čeprav imajo veliko kalorij.

Uskladimo zdrav zajtrk za hujšanje z drugimi obroki

Za hujšanje ni tako zelo pomembno, kaj jemo kdaj, bolj pomembno je, da preko celega dneva in na dolgi rok skrbimo za ustrezno ravnovesje. To pomeni, da je zdrav zajtrk za hujšanje lahko nekoliko bolj kaloričen, če to uravnotežimo s kosilom in večerjo ter prigrizki preko dneva. Veliko je odvisno tudi od življenjskega sloga in načrtovanih aktivnosti. Mnogi izberejo za zdrav zajtrk za hujšanje živila z dodatno energijo, da imajo dovolj energije za delovni dan, saj imamo vsaj osem ur do naslednjega večjega obroka. Tisti, ki so pri načrtovanju prehranjevanja nekoliko bolj fleksibilni, pa lahko zdrav zajtrk za hujšanje tudi bolj prilagodijo, v poštev pride tudi kak bolj lahek zajtrk. V nekaterih primerih lahko zajtrk kar preskočimo, kar pa ni vedno priporočljivo za uspešno hujšanje.

zdrav zajtrk za hujšanje

Odlične vrtne mize iz dobro odpornega materiala

V toplejšem obdobju leta zelo radi posedamo zunaj na prostem. Ne glede na to, ali je to na vrtu, terasi, balkonu ali pa kje drugje, je najpomembneje, da sedijo na dovolj udobnih stolih ter seveda za primerno veliko mizo. Vsekakor pa nam mora vrtno pohištvo ponuditi še druge kvalitete, kot je na primer ustrezen material, ki je odlično odporen tudi na manj ugodne vremenske razmere.

Vrtni stoli in vrtne mize iz ratana se še posebej dobro obnesejo. Sicer pa vam je na trgu na voljo tudi vrtno pohištvo iz drugih vrst materialov, na primer iz lesa, jekla, aluminija, protja.

Pohištvo za vrt iz umetnega ali naravnega ratana

Vrtne mize iz ratana ter ostali kosi iz istega materiala so med kupci izjemno priljubljeni. Lahko celo rečemo, da je to najbolje prodajano pohištvo za zunanje prostore. Na voljo so vam kosi iz umetnega pa tudi naravnega ratana.

Za naravni ratan je značilno, da je precej slabo odporen na slabše vremenske razmere. Zanj se je pametno odločiti le v primeru, če boste vrtno pohištvo postavili na pokrito teraso ali na primer v zimski vrt. Veliko boljša je izbira vrtne mize iz umetnega ratana. Ta je namreč v primerjavi z naravnim veliko bolj odporen in trpežen. Tudi pri čiščenju takšne vrtne mize z ratana ne boste imeli posebnih težav.

Kaj pa vrtna miza iz tikovega lesa?

Poleg vrtne mize iz ratana je ena od pogostejših izbir tudi miza, ki je izdelana iz tikovega lesa. Tik je med ljudmi na sploh poznan kot zelo obstojna vrsta lesa. Izjemno dobro prenaša tako močno sonce kot tudi dež. Njegova življenjska doba je zato posledično lahko precej dolga.

Ena od možnosti je tudi nakup vrtne mize in stolov iz bukovega lesa, vendar takšnega pohištva ne smete prepogosto izpostavljati dežju ali pa močnemu soncu.

Akcijske cene miz in ostalega vrtnega pohištva

Če so vas torej najbolj premamile vrtne mize iz ratana, natančneje iz umetnega ratana, je čas, da najdete ustrezno prodajno mesto. Pri nas je kar nekaj odličnih salonov s pohištvom, kjer so vam na voljo tudi vrhunski kosi za vrt oziroma zunanje prostore.

Sicer pa vam je vrtno pohištvo na sploh na ogled tudi v spletnih salonih ali na naši spletni stran Dom24.si.