Monthly Archives: June 2021

Rezervni deli BCS kosilnic

Kosilnice BCS so znane po tem, da se zelo dobro kosajo z raznimi obremenitvami, uporabljamo jih prav na zahtevnejših terenih in za zahtevnejše izzive pri košnji. A seveda ne moremo pričakovati, da bomo vse te naloge opravili povsem brez posledic – kaj hitro se lahko zgodi, da pride do kakšne poškodbe, obrabe ali okvare. V takšnih primerih moramo biti dobro pripravljeni, če so pri roki rezervni deli BCS, lahko težave hitro in enostavno odpravimo.

Vse je odvisno od tega, za kakšne težave gre. V nekaterih primerih omogočajo rezervni deli BCS enostavno popravilo kar na terenu, včasih pa bo treba vseeno delu nameniti nekaj več časa in truda. A vedno lahko računamo na to, da bo možno z ustrezno nadomestno opremo težave uspešno odpraviti. Koristimo ponudbo, ki jo imajo večji trgovci, Klasje.eu ima v ponudbi širok nabor opreme za kosilnice BCS.

BCS kosilnice

Najpogostejše težave, za katere se uporabljajo rezervni deli BCS

Ker BCS kosilnice uporabljamo pri košnji na zahtevnejših terenih, lahko pričakujemo nekatere precej pogoste težave. Najbolj gotovo izstopajo poškodbe nožev, saj se včasih srečamo s kakšnim kamnom, podrastjo in drugimi posebnimi izzivi. Noži se lahko skrhajo ali zlomijo, na srečo pa jih lahko enostavno nadomestimo, če imamo pri roki rezervo.

Prav tako se lahko pokažejo težave pri gibljivih delih kosilnice, ki prenašajo obremenitve med motorjem in kosilnim grebenom. Omenimo še jermene in žice ter druge elemente, ki so redno v akciji, ko je čas za košnjo. Prav pri teh najpogosteje pride do težav, ki jih naslavljajo rezervni deli BCS.

Rezervni deli BCS in servis

Res je, da rezervni deli BCS pogosto že omogočajo enostavne zamenjave in popravila. Včasih pa to ni mogoče in se bolj splača izkoristiti ponudbo serviserjev. To pomeni, da bo za kosilnico res dobro poskrbljeno – na istem mestu dobimo ponudbo kakovostnih BCS rezervnih delov in vseh potrebnih storitev za popravilo.

Nikoli pozabljena obrt tesarstvo

Tesarstvo je kot dejavnost z dolgoletno tradicijo močno povezano z mnogimi drugimi dejavnostmi s področja gradbeništva. S tesarstvom so se ukvarjali že dolgo nazaj v zgodovini človeštva, saj je človek od nekdaj bil močno povezan z lesom. Les so uporabljali za gradnjo in preživetje, saj so si na ta način kurili ogenj in izdelovali domove. Tako rekoč je tesarstvo prisotno že od nekdaj, še danes pa ima ključno vlogo pri gradnji in opremljanju stanovanj.

S kakšnimi nalogami se srečuje tesar?

Tesar, ki je zelo dobro podučen in izučen o različnih vrstah lesa ter možnostih njegove obdelave,  izdeluje najrazličnejše lesene konstrukcije. Tesarstvo sodeluje že v začetnih fazah in pri izdelavi osnovnih elementov objektov, to so predvsem lesene konstrukcije.

Raznovrstne lesene konstrukcije so med najbolj pomembnimi izdelki, ki jih nudi tesarstvo. Najdemo pa tudi mojstre, ki imajo še veliko širšo ponudbo. Na https://www.tesarstvokregar.si/domov.html recimo dostopamo do ponudbe tesarstva Kregar, ki se ukvarja z izdelavo raznih lesenih elementov, od celotnih konstrukcij do manjših uporabnih in dekorativnih izdelkov.

tesarstvo

Kako tesarstvo opravlja svoje delo?

Pri izdelavi raznih lesenih konstrukcij obrt tesarstvo uporablja moderne in napredne metode. Različne konstrukcije so prvotno prikazane in izdelane na vrhunsko dodelanih računalniških programih, ki omogočajo odličen vpogled v to, kako bo izdelek na koncu izgledal. Tesarstvo je zelo razvito in se tako kot vsaka druga dejavnost zelo hitro in pospešeno razvija in dopolnjuje, saj uspešno izkorišča potencial sodobne tehnologije.

Vseeno je treba veliko dela opraviti tudi ročno. Navsezadnje še vedno potrebujemo kader, ki zna upravljati z naprednimi napravami, pripraviti ustrezne rešitve in vse naloge tudi opraviti. Prav tako tesarstvo še vedno vključuje ročno delo z enostavnim orodjem. Tudi na tak način je možno hitro opraviti veliko dela, sploh če imamo že pripravljene elemente, ki jih recimo ponudi CNC oblikovanje in natančen razrez s pomočjo računalnikov.