Monthly Archives: October 2021

Gaming stoli ne osvajajo samo velikih ljubiteljev igranja igric

Predstavljajte si, da morate v hipu kupiti nov stol za delo z računalnikom. Veste, katerega morate izbrati? Zagotovo je vsem jasno, da računalniški stol oziroma kakovosten pisalni stol najbolj pride v poštev. Toda, kako vedeti, ali je dovolj primeren za vaše potrebe? Če ste dobri poznavalci pisarniških stolov, boste najverjetneje ob takšni nalogi pomislili tudi na gaming stol.

Gaming stoli so kot nalašč ustvarjeni za dolgotrajno posedanje pred računalnikom. Po takšnih stolih posegajo predvsem strastni ljubitelji igranja igric. A to še zdaleč ne pomeni, da so stoli ustvarjeni samo za takšne dejavnosti. Stol gaming namreč lahko opazite tudi v številnih pisarnah zahtevnih direktorjev in vodij, ki dobro vedo, kaj pomeni sedeti na najboljšem stolu.

gaming stoli

Na videz spominjajo na sedeže športnih avtomobilov

Zanimivo je, da gaming stoli na prvi pogled še najbolj spominjajo na sedeže vrhunskih športnih vozil. In če bi pravzaprav podrobneje pogledali v zgodovino nastanka tovrstnih stolov, bi bili presenečeni, saj ima takšen stol kar nekaj skupnih lastnosti z omenjenim sedežem vozila.

Na videz so torej stoli gaming res nekaj posebnega. Prav tako posebni pa so tudi za sedenje. So namreč vrhunsko udobni in prijetni. Na njih lahko brez težav sedimo tudi po več ur zapored. Vseeno pa se je vmes med delom oziroma igranjem igric tu in tam dobro pretegniti oziroma ob mizi narediti nekaj vaj za hrbtenico.

Cene vrhunskih pisarniških stolov

V resnici gaming stoli tako kot še številne druge vrste stolov sodijo v kategorijo pisarniškega pohištva. Je pa res, da vas bo dober gaming stol stal precej več denarja kot pa povsem klasično zasnovan pisarniški stol.

Cene gaming stolov pa se med seboj lahko kar precej razlikujejo. Precej je to odvisno od proizvajalca oziroma od blagovne znamke. Koliko vas v povprečju stane dober stol za igranje igric, lahko najhitreje preverite kar na spletu, kjer si ga lahko tudi naročite. Vsekakor pa se vam splača poiskati kakšno posebno akcijsko ponudbo spletnega ponudnika, kjer boste za vrhunski gaming stol plačali nekoliko manj denarja. Dobra novica je tudi ta, da vam spletni ponudniki takšnega pohištva na svojih straneh ponujajo številne koristne nasvete za uporabo, nenazadnje tudi za samo vzdrževanje.

 

 

 

Dvižna miza – najbolje se obnese električna

Sedenje za mizo je seveda lahko sila udobno in prijetno, a le če ne sedimo predolgo časa in seveda v dobri družbi. Žal pa je sodobna oblika dela zelo pogosto vezana na računalnik, to pa pomeni tudi večurno neprestano sedenje za njim. Če sta pisalna miza in pisalni stol slabo zasnovana, ne sedimo samo neudobno, temveč trpi tudi naša produktivnost.

Na srečo na trgu obstaja kar nekaj odličnih rešitev za bolj produktivno pa tudi udobnejše in prijetnejše delo za računalnikom. Ob tem nam na misel seveda hodi tudi dvižna miza, ki je postala nepogrešljiv del najzahtevnejših uporabnikov pisarniških prostorov. Še zlasti dobro se obnese električna dvižna miza, saj omogoča, da lahko samo z enim klikom hitro spremenimo pozicijo tovrstnega pohištva.

Idealno razmerje med sedenjem ter stoječim položajem

Dejstvo je, da dolgotrajno sedenje ni zdravo. Po drugi strani pa prav tako ni preveč zdravo, če predolgo časa stojimo na istem mestu. Cilj je torej najti ravno pravšnje razmerje med sedenjem in stoječim položajem pri delu. Najpomembneje je, da pri tem zlasti poslušate svoje telo in s pomočjo testiranja najdete najprimernejše razmerje, ki vas bo osrečevalo pri delu z računalnikom. Pri tem pa vam je seveda lahko v veliko pomoč ravno dvižna miza.

Vsekakor pa uporaba dvižne mize za vas nikakor ne sme postati dodatno delo. Najboljša rešitev je zato dvižna miza na elektriko. Ta vam omogoča nastavitev po višini, in so samo z enim samim klikom. In če je kos pohištva ali karkoli drugega preprosto, zanesljivo ter enostavno za uporabo, potem je zagotovo še toliko večja verjetnost, da boste to zadevo s pridom uporabljali.

dvizna miza

Stoječi položaj ne nazadnje zmanjšuje tudi tveganje za debelost

Zagotovo je telesna vadba najboljši način za porabo kalorij in za preprečevanje debelosti. Po drugi strani pa si ravno zaradi dela ne zmorete prav vsak dan privoščiti dovolj učinkovite vadbe. Obstaja odlična rešitev, kako tudi med delom za računalnikom izgubljate kalorije. Pri tem pa vam je seveda v pomoč dvižna miza. Ta vam namreč omogoča menjavanje sedečega ter stoječega položaja.

Ena od raziskav je celo pokazala, da z menjavo položajev med delom lahko izgubite tudi do več kot 170 kalorij.