Category Archives: Avto oprema

Strešni nosilci za kolo sodobnih elegantnih oblik

Ko odidemo na dopust, s seboj pogosto vzamemo tudi različne pripomočke, s katerimi si še bolj polnimo čas, ki ga želimo čim bolj intenzivno preživeti na dopustu. Neredko s seboj odpeljemo tudi kolesa, ki jih je potrebno primerno spakirati in dati v avtomobile. Tako. lahko avtomobil v času dopusta pustimo parkiranega na mestu, hkrati pa naredimo še nekaj dobrega za naše zdravje, saj se po nakupih odpravimo s kolesom.

 

Vemo pa, da tudi v še tako velikem avtu pogosto sploh ni prostora, da bi vanj na primer poleg drugih stvari pospravili še kolo. Na srečo ima trg tudi za to rešitev, ki se imenuje strešni nosilci za kolo.

 

Nosilci, ki jih lahko vidimo v številnih različicah

 

Strešni nosilci so torej ena od najboljših možnih rešitev, če želimo na hiter ter enostaven način kolesa prepeljati z enega konca na drugi konec. Avtomobilski nosilci za kolo so narejeni tako, da jih lahko zelo enostavno namestimo na streho avtomobila in prav tako jih lahko vzamemo tudi z nje.

 

Skoraj vsi strešni nosilci za kolo se odlikujejo po moderni in tudi funkcionalni obliki. Pogosto so narejeni iz aluminija, zato posledično veljajo za izjemno lahke. Njihovo pritrjevanje je hitro, to njim omogoča tudi posebna samonastavljiva čeljust, ki omogoča enostavno natovorjanje kolesa v višini strehe. Tudi pritrdilni pasovi tega priljubljenega izdelka so prilagodljivi za različne velikosti kolesnih plaščev.

 

Kako se pravilno namestijo na avtomobil

 

Če je tudi nas zamikal ogled in tudi nakup strešnih nosilcev, potem je skrajni čas, da si jih ogledamo tudi od blizu. Najbolje je, da se odpravimo v spletno trgovino, ki na svoje spletne police postavlja strešne nosilce za kolesa najboljših proizvajalcev na trgu, in sicer po najnižjih cenah.

 

Pri tem pa še opozorilo. Strešni nosilci za kolo morajo biti pravilno nameščeni na avtomobil. V nasprotnem primeru lahko pride do nesreč. Te so pogoste v poletnih mesecih, ko se večina ljudi odpravlja na dopust in s seboj vzamejo tudi kolesa. V kolikor niso prav nameščena, se lahko kolo prevrne na zadnjo steklo avtomobila ali pade z njega in pri tem poškoduje vozilo, ki se nahaja za ali ob avtomobilu. Pozorni bodite tudi na višino nadvozov. Pred odhodom natančno izmerite najvišjo točko kolesa na strehi.

 

 

Tudi v poletje s pravimi gumami

Izbiri pnevmatik posvečamo veliko pozornosti predvsem v zimskih mesecih, pravzaprav v začetku novembra, ko je čas za nakup oziroma menjavo pnevmatik. Takrat se posvetimo vsem mogočim lastnostim in razlikam, da le najdemo idealen komplet gum za prihajajočo zimo. Ko pa je zimske sezone konec, zopet prestavimo na letne gume, a pri tem običajno ne izvedemo enakega postopka izbire. Pa bi ga morali, saj tudi poleti gume ključno odločajo o voznih lastnostih vozila in o izkušnji pri vožnji. Res je, da posledice napačne izbire letnih pnevmatik v večini niso tako drastične kot pozimi, a vseeno lahko tudi slabe letne gume vodijo v velike nevšečnosti in nezgode. Treba je izbrati kakovostne pnevmatike, tudi pri letnih modelih ne smemo sklepati kompromisov pri ključnih lastnostih.

Znamke gum

Veliko o pnevmatikah pove že znamka. Nedvomno je dobro izbirati med uveljavljenimi proizvajalci, predvsem cenjene so pri nas na primer Sava gume, poznamo pa še veliko priznanih tujih znamk. Prav tako pogosto pa se na trgu pojavljajo neznane znamke, o katerih si tudi iz razpoložljivih informacij ne moremo ustvariti realne predstave. Medtem ko imajo Sava gume in pnevmatike drugih priznanih proizvajalcev opravljene teste in primerjave, neznanih znamk ne moremo primerjati. Jasno je, da takšnim gumam ne gre namenjati pretirane pozornosti – od izbire je odvisna varnost vožnje, tako da z napačno odločitvijo tvegamo celo svoje življenje! Veliko bolj smiselno bo izbrati Sava gume ali druge kakovostne pnevmatike, na katere se lahko brezskrbno zanesemo. Za potrditev svoje izbire preverimo še rezultate testov in primerjav za posamezne modele.

Ključne odlike letnih pnevmatik

Letne gume morajo ponuditi optimalne vozne lastnosti glede na razmere v toplejšem delu leta. Enako kot pri zimskih gumah tudi v tem primeru gledamo zavorne razdalje, oprijem na cestišču, vodljivost in podobne lastnosti, le da letne gume niso testirane na snegu in ledu, temveč na suhem ali zgolj mokrem cestišču.