Category Archives: bela tehnika

Candy pomivalni stroj

Pomivalni stoj je nepogrešljiv pomočnik v vsaki kuhinji, pravzaprav se ga radi poslužujejo tudi tisti, ki živijo sami ali pa ne jedo pogosto doma. Pomaga nam pri ohranjanju čistoče in urejenosti domače kuhinje, kar je vsekakor zelo pomembno. Jasno je, da bo treba izbrati dober pomivalni stroj za to pomembno nalogo. Orientiramo se lahko tudi po znamki, saj je gotovo pametno posegati po kakovostnih izdelkih priznanih proizvajalcev. Candy pomivalni stroj ob tem ponuja še nekaj edinstvenih prednosti. Gre za napreden pomivalni stroj, ki se bo v sodobnih kuhinjah odlično znašel, poleg tega so naprave te znamke na voljo v zelo pestri ponudbi. Je pa za Candy pomivalni stroj značilna tudi ugodna cena, kar je velika prednost za manj zahtevne domače uporabnike – kakovostna oprema po nizki ceni je prav to, kar pri opremljanju doma pogosto najbolj cenimo. Ker gre za ugledno znamko in napredne naprave, je ugodna cena nadvse dobrodošla. Nič čudnega, da ima Candy pomivalni stroj veliko zvestih uporabnikov, ki so s to opremo zelo zadovoljni!

Značilnosti za Candy pomivalni stroj

Znamka Candy slovi po vsestranski opremi, ki se odlično znajde v sodobnih stanovanjih. To velja tudi za Candy pomivalni stroj, s katerim se opremljajo različna gospodinjstva. V ponudbi je širok nabor teh naprav, tako da bo vsak uporabnik našel nekaj zase. Morda bo to kak vstopni model, ki prepriča predvsem z nizko ceno in enostavno uporabo, že v srednjem razredu pa je Candy pomivalni stroj zelo prepričljiv tudi s svojo zmogljivostjo in brezhibnim delovanjem pri večjih obremenitvah. Če nameravamo pomivalni stroj redno uporabljati preko daljšega časovnega obdobja, se vsekakor splača poseči po kakovostni opremi višjega ranga, tudi tam najdemo ustrezen Candy pomivalni stroj. Ti izdelki imajo poleg brezhibnega delovanja in popolne zanesljivosti tudi druge prednosti, predvsem inovativne sisteme pomivanja posode in odlične opcije za enostavno upravljanje delovanja.

Candy pomivalni stroj

Vsestranski ventilatorji

Doma, na delovnem mestu in v drugih okoljih, kjer preživimo veliko časa, želimo vzpostaviti prijetno ozračje, ki nam omogoča optimalen fokus ali sprostitev. Posebej v poletnem času je to lahko precej težko, saj se soočamo z visokimi temperaturami, ki jih lahko znižajo le zmogljive klimatske naprave. Če te niso na voljo, se moramo znajti na drugačne načine. Eno možno rešitev lahko predstavljajo ventilatorji, ki so zelo vsestranski in se odlično izkažejo v različnih okoljih. Prednost imajo predvsem v tem, da jih lahko brez težav prenašamo naokoli in postavimo točno tja, kjer bodo imeli najboljši učinek. Ker imamo le redko popoln nadzor nad klimo prostora, so ventilatorji izredno uporabni za tiste, ki svojega udobja in počutja ne želijo prepuščati naključju. Glede na to, da ne moremo celotnega poletja preživeti na enem mestu v zavetju zmogljive klime, je lahko prav to prava rešitev za bolj sproščeno in prilagodljivo preživljanje poletnih dni. Ventilatorji se odlično znajdejo v različnih vlogah in ponudijo bistveno boljšo izkušnjo v boju proti visokim poletnim temperaturam, hkrati pa omogočajo tudi učinkovito prezračevanje prostorov.

ventilator

Ventilatorji kot alternativa klimatskim napravam

Za hlajenje prostorov v poletnem času se običajno priporočajo klimatske naprave, a tudi ventilatorji se lahko pri tej nalogi zelo dobro obnesejo. Seveda je treba premišljeno izbrati pravi model in ga tudi ustrezno uporabiti. Praviloma ventilatorji niso tako zmogljivi kot klime in ne morejo premikati takšnih volumnov zraka. Poleg tega nimajo takšne zmogljivosti hlajenja in služijo predvsem za mešanje zraka in posledično prezračevanje prostorov. V nekaterih primerih je prav to funkcija, ki jo iščemo, takrat bodo ventilatorji gotovo navdušili. Ker gre za relativno poceni in zelo prilagodljivo opremo, lahko dosežemo popoln učinek v praktično vsaki situaciji. Seveda pa to ne pomeni, da bo vedno možno znižati visoko temperaturo v prostoru – včasih se izkaže, da je klimatska naprava še vedno edina smiselna opcija.

a voljo imamo nekaj osnovnih kategorij, ki se običajno ločijo glede na to, kakšno gorivo žar uporablja. Najbolj značilna opcija je žar na oglje, ki pa ni vedno priporočljiva izbira. Sploh začetnikom se priporoča kakšna alternativa, saj je oglje težje nadzorovati, zato bo peka zahtevnejša, rezultati pa manj predvidljivi. Veliko lažje rokovanje je značilno za električni žar, ki je ravno zato priljubljena izbira začetnikov oziroma vseh tistih, ki se želijo ukvarjati s hrano, ne z opremo. Na ta način lahko zelo hitro in enostavno pripravimo vrhunske pečene jedi, prav tako enostavno pa bo tudi pospravljanje in čiščenje. Poleg tega je tak žar prenosljiv, brez težav ga prenesemo in uporabljamo povsod, kjer imamo na voljo električno vtičnico. Tretja možnost pa je plinska izvedba, ki jo povežemo s plinsko jeklenko ali plinovodom. Ta ponuja prepričljiv kompromis in navduši širok krog uporabnikov. Potrebujete ventilator? Kliknite tukaj.

Pomivalni stroj, naprava za čiščenje posode

Pomivalni stroj je naprava za čiščenje posode. V nasprotju z prepričanjem mnogi pomivalni stroj ni sodobno odkritje, primitivne izvedbe so poznali že pred več kot sto leti. Princip delovanja je deloma še danes nespremenjen.

Od lesenega čebra do sodobne bele tehnike

Brizganje vode na posodo je lastnost, ki druži današnji pomivalni stroj s vsemi njegovimi predhodniki. Prve izvedbe so bile podobne lesenemu čebru, takratni pomivalni stroj je deloval preko ročnega pogona. Napredek je prinesla izvedba z bakrenim ohišjem, elektromotorjem ter košarami za shranjevanje posode med procesom pranja. V procesu pranja je bila uporabljena milnica, ki je brizgala na posodo. Današnji pomivalni stroj je nekaj povsem drugega, prvi nakup je pogosto povezan s številnimi vprašanji in neznankami. Veliko lažja postane odločitev, če imamo s pomivalnim strojem izkušnje. To je lahko pomivalni stroj staršev, s katerim mnogi pridobivajo prve praktične izkušnje.

 

Prve izvedbe pomivalnega stroja so bile podobne lesenemu čebru

Te so pri izbiri zelo pomembne, saj lahko na podlagi dobrih in manj dobrih lastnosti prvega pomivalnega stroja ter vseh naslednjih, zlahka naredimo selekcijo med ponudbo. Neobhodna lastnost je velikost pomivalnega stroja, ki mora ustrezati predvidenemu prostoru oziroma uporabniku. Če imamo obstoječi predvideni prostor za pomivalni stroj imamo na izbiro nakup po obstoječih merah ali spremembo pohištva oziroma kuhinje. V drugem primeru predviden prostor oblikujemo po izbranem pomivalnem stroju. Večji pomivalni stroj načeloma pomeni, da bomo v njem oprali več posode. V primeru obstoječega manjšega predvidenega prostora ter zahtev po večjem pomivalnem stroju morali ali spremeniti kuhinjo oziroma njene elemente ali izbrati samostoječi pomivalni stroj. Manjši prostor je največkrat namensko izbran za manjše izvedbe, zanj se odločijo manjša gospodinjstva oziroma gospodinjstva z manjšim številom članov. Glede velikosti moramo biti pošteni sami do sebe : manjšim številom oseb, večji pomivalni stroj v tem primeru ne bomo mogli optimalno izkoristiti. Večji pomivalni stroj je obratno namenjen večjemu številu oseb, velikost naprave za manjša gospodinjstva zato ni nujno prednost.