Category Archives: digitalni marketing

AdWords, prihodnost oglaševanja

Adwords je spletna storitev podjetja Google. Gre za svojevrstno spletno oglaševanje, AdWords je najpomembnejši vir dohodka podjetja. Zaradi vedo bolj široke in množične uporabe spleta, lahko govorimo o prihodnosti oglaševanja. Slednja pa bo slej ali prej prinesla tudi dodatne spremembe in novosti v svet oglaševanja.

AdWords oglaševanje z veliko možnostmi

Google adwords oglaševanje ponuja veliko možnosti

Pošteno odmerjena oglaševalska storitev na spletu

Oglaševalska aktivnost je stara približno toliko, kolikor človekova želja po zaslužku oziroma pridobivanju koristi. Vedno je bil cilj z oglasom informirati čim večjo množico potencialnih odjemalcev izdelkov ali storitev. V tem pogledu se AdWords ne razlikuje bistveno od starih, lahko bi rekli antičnih načinov oglaševanja. Hkrati pa AdWords prinaša v svet oglaševanja pomemben korak naprej in napredek. V preteklosti so podjetnikom oziroma oglaševalcem lastniki medijev praktično prodajali oglasni prostor, cena oglaševanja se ob tem ni spreminjala glede na večjo ali manjšo uspešnost oglaševalske aktivnosti ali kampanje. AdWords obratno omogoča oglaševalcem, da se stroški ujemajo z dejanskim učinkom oglaševalske aktivnosti. Oglaševalci določijo ključne besede, ki bodo aktivirale oglaševalske vsebine ter proračun namenjen oglaševanju. Slednji se porablja skladno s prikazom oglasa ob vpisu ključne besede in aktiviranju iskalnika. AdWords oglase prepoznamo po značilnem vzorcu med rezultati iskanja. Največkrat je v rezultatu najprej izpisana iskana ključna beseda ali njen približek, v naslednji vrstici sledi oznaka, ki nedvoumno kaže na AdWords oglas, poleg pa je spletni naslov. Sledi vrstica, ki je namenjena kratkemu reklamnemu sporočilu oglaševalca. V njej je oglaševalska vsebina, ki sporoča ponudbo, prodajne ugodnosti in vse ostalo, kar že poznamo iz klasičnih oglasov na ostalih medijih. Razlika je predvsem v jedrnatosti sporočila. Pri tem gre za večjo jedrnatost od že znane v klasičnih medijih praktično uzakonjene jedrnatosti. Najbolj očitna je na radiu ali televiziji. Slednja temelji na preprostem dejstvu : oglas ima zelo omejen rok trajanja, omejuje ga razmeroma kratka pripravljenost gledalca ali poslušalca za sprejemanje oglasnega sporočila. AdWords je sodobno oglaševanje na spletnem iskalniku.

Prednosti oglaševanja z Google Adwords

Google Adwords je spletna oglaševalska storitev. Razvilo jo je podjetje Google, njene prednosti in učinkovitost pa so spoznala številna podjetja po vsem svetu. Google Adwords ponuja PPC (plačilo na klik), oglaševanje za CPM (cena na tisoč prikazov), oglaševanje za besedila, medijske oglase, pasice in še bi lahko naštevali. Značilnost Googlovih oglasov se skriva v tem, da so kratki, vsebujejo naslov z največ 25 znaki in dve dodatni vrstici. Tudi slikovni oglasi morajo ustrezati določenim standardom.

AdWords oglaševanje z veliko možnostmi

Google adwords oglaševanje ponuja veliko možnosti

Kako deluje Google Adwords?

Z Google Adwords podjetje, ki oglašuje, samo kontrolira in odloča o količini sredstev, ki jih bo namenilo oglaševanju. Nastaviti mora tudi ključne besede, ki so primerne za določen oglas. Google Adwords pa vodi statistiko klikov in prikazov, pokaže tudi razmerje med njimi.
Najprej morate izdelati oglas in izbrati ključne besede. Nato se prikaže oglas v Googlu, ki privablja nove stranke. Ko bodo uporabniki Googla uporabili kakšno od ključnih besed, se bo verjetnost, da se bo oglas pokazal poleg rezultatov iskanja, povečala. Bistveno pri vsem tem je prav to, da se oglas prikaže določeni ciljni skupini. Oglasi so ciljno usmerjeni tudi na določeno geografsko območje in jezik. Če bo oglas zanimiv, bodo uporabniki kliknili nanj, s tem pa se bo povečala možnost za prepoznavnost podjetja ter seveda verjetnost za nakup na spletni strani.

Kakšen so prednosti oglaševanja z Google Adwords?

  • Google Adwords omogoča, da plačate le za klik na vaš oglas. To pomeni, da vam bo Google zaračunal znesek samo v primeru, da nekdo klikne na oglas in ne, če bo oglas samo prikazan. Seveda dnevni proračun določite sami.
  • Google Adwords omogoča ciljano usmerjeno oglaševanje.
  • Svoje akcije lahko neprestano spremljate in uvajate spremembe/izboljšave, ki bodo dale boljše rezultate.
  • Ko boste zakupili določene ključne besede, boste dosegli prav tiste uporabnike, ki iščejo vaš izdelek oziroma storitev.
  • Z Google Adwords boste povečali število obiskovalcev na vaši spletni strani.
  • Z Google Adwords boste prehiteli svojo konkurenco.

Preberite kako oglaševanja z Google Adwords lotijo v Red Orbitu.

Spletna optimizacija za vsako spletno mesto

Si želite, da bi vaše spletno mesto izstopalo iz množice? Potem morate poskrbeti za to, da bo spletna stran privlačna tako za uporabnika kot tudi za spletne iskalnike. Pri tem vam bo pomagala prav spletna optimizacija, ki z naprednimi tehnikami in metodami uvrsti stran na najvišje pozicije v iskalnikih ter pripelje do večjega obiska.

Spletna optimizacija je zelo kompleksen postopek, ki zahteva ogromno trdega dela. Če se namreč izvaja na nepravilen način, lahko spletni iskalnik – kot je na primer Google – spletno stran kaznuje ter odstrani iz svojega indeksa. Takšna kazen lahko traja vsaj pol leta, obstajajo pa tudi primeri, ki so trajali več let. Zato je še kako pomembno, da spletno optimizacijo prepustite nekomu, ki ima na tem področju veliko znanja ter praktičnih izkušenj.

optimizacija spletnih strani

Spletna optimizacija se deli na on-site in off-site optimizacijo

Po domače povedano se spletna optimizacija deli na notranjo in zunanjo optimizacijo. Notranja optimizacija pomeni, da optimizacija upošteva prav vsa SEO pravila, v nasprotnem primeru je potrebno narediti popravke. Ti popravki pravzaprav ne spremenijo izgleda strani, vidijo jih le iskalniki. Ključni elementi on-site optimizacije so naslednji: struktura spletišča, meta podatki, optimizacija slik, URL naslovi, naslovi in vsebina strani in še bi lahko naštevali.

Zunanja spletna optimizacija pa vključuje pridobivanje zunanjih povezav, kar zagotovo ni lahko delo. Kaj so zunanje povezave? To so povezave iz drugih spletnih mest na vaše spletno mesto. Vsaka povezava pomaga, da vašo spletno stran Google uvrsti višje med zadetki iskanja, zato poskrbite za čim več takšnih povezav. Tako Googlov algoritem nagradi različne redne objave na družabnih omrežjih, PR objave, video posnetke, nove prispevke na blogu in tako naprej. Seveda morajo te objave vsebovati povezave, ki vodijo na vašo spletno mesto.

Za konec naj zapišemo še to, da je spletna optimizacija postopek, ki se nikoli ne zaključi. Če na primer prenehate pridobivati zunanje povezave, boste v Googlu kmalu padli na nižje mesto. Tega pa si ne želite, kajne? Preverite na strani red-orbit.si kako do učinkovite optimizacije spletne strani.

Google analitik, spletni strokovnjak

Google analitik je strokovnjak, ki omogoča izboljševati spletni marketing. Predvsem google analitik ni oseba, ki zgolj zbira podatke. Njegova sposobnost je poglobljen vpogled v pravilnost poslovnih potez.

Google analitik

Pogled v zaodrje svetovnega spleta

Svet spleta je področje, ki ga google analitik pozna in obvlada bolje kot navadni uporabniki spleta. Svetovno znani iskalnik je v tem svetu poglavje zase, v vseh letih obstoja se je tudi spremenil. Google je ameriško podjetje, ustanovljeno je bilo ob koncu dvajsetega stoletja. Globalno najbolj znana izdelka podjetja sta iskalnik in spletni brskalnik. Podjetje razvija tudi druge izdelke in storitve. Verjetno najbolj znana je priljubljena spletna stran za izmenjavo videoposnetkov, v uporabi je pogosto prosto dostopen strežnik z geografskimi podatki in zemljevidi, brezplačni spletni prevajalnik je prav tako že marsikom bolj ali manj uspešno pomagal pri razumevanju tujih jezikov. Pogosto je uporaba iskalnika rutina, temu primerno vlada zanj zanimanje. Kar pa sproža tako pozitivne, kot negativne učinke. Skladno s tem se je tudi spreminjal. Vendar so na prvi pogled spremembe minimalne, v podrobnostih jih je bistveno več. Splet je bil v začetkih predvsem domena navdušencev, kasneje so njegove prednosti začeli izkoriščati tudi poslovneži. S tem se je začela razvijati digitalna oblika trženja ter hkrati zapletati in postajati vedno bolj kompleksna. Na spletu dobimo številne spletne strani, aplikacije, oglaševalska mesta, družbene medije, ki so na prvi pogled osnova dobre poslovne priložnosti. Predstavljajo tako možno ali dejansko povpraševanje in ponudbo. Google analitik predvsem zajame ustrezno ravnanje in vedenje uporabnikov ter jih poveže z poslovnimi cilji naročnikov. Nekatere osnovne parametre ravnanja in vedenja uporabnikov lahko zazna vsak. Vendar še zdaleč ne vseh, Google analitik obratno bistveno več. Google analitik lahko dogajanje na spletu bistveno bolje izmeri in analizira. S pomočjo pridobljenih informacij se nato trženje lahko lažje odloča za nadaljnje ukrepe in aktivnosti. Google analitik lahko veliko pripomore k zmanjšanju tveganj, poslovni uspeh je posledično lahko boljši in lažje dosegljiv.

Oglaševanje na spletu uporabljajo mnoga slovenska podjetja

Oglaševanje na spletu uporabljajo mnoga slovenska podjetja. Za oglaševanje na spletu uporabljajo v družabna omrežja v velikem odstotku. Priljubljeno je tudi oglaševanje na iskalnikih ter oglaševanje na raznih drugih spletnih straneh. Spletno oglaševanje je razmeroma nov način oglaševanja, ki pa se je v kratkem času zelo razvilo. Posebno v primerjavi z oglaševanjem na klasičnih medijih, kot so časopisi ter razne druge tiskovine, radio in televizija. V teh primerih ostajajo osnove praktično nespremenjene, spreminjajo se tehnika, slog, uporabljeni oglaševalski izrazi in prijemi ter druge značilnosti.

Če pogledamo oglas v časopisu izpred stoletja za isti oziroma primerljiv predmet oglaševanja ne bomo opazili nobenih bistvenih sprememb. Oglas za določen predmet oglaševanja izpred stoletja bo v primerjavi z današnjim drugačen zgolj v današnjemu času primeren, drugačni bodo izrazi in podobno. Oglaševanje na spletu se je za razliko bistveno bolj spremenilo že v desetih ali kvečjemu dvajsetih letih. Praktično imamo danes bistveno drugačen, če ne kar povsem nov format oglasnega sporočila na spletu.

AdWords oglaševanje z veliko možnostmi

Oglaševanje na spletu ponuja veliko možnosti

Sedemdeset odstotkov slovenskih podjetji oglašuje na družabnih omrežjih

Manjši odstotek podjetji z vsaj deset zaposlenimi uporabljajo družabna omrežja za komuniciranje s strankami, pridobivanje novih sodelavcev ter vključevanje strank v razvoj. Preko družabnih omrežji komunicira s strankami triinštirideset odstotkov podjetji, sedemindvajset odstotkov pridobiva nove sodelavce, dvanajst odstotkov podjetji pa vključuje svoje stranke v proces razvoja. Zanimanje za oglaševanje na spletu, komuniciranje s strankami, pridobivanje novih sodelavcev ter vključevanje strank v razvoj velja tako med podjetji v storitvenih dejavnostih kot med podjetji v proizvodnih dejavnostih. Za oglaševanje na spletu so nekoliko bolj zainteresirana storitvena podjetja, nekoliko manj proizvodno usmerjena podjetja. Storitvena podjetja oglaševanje na spletu v šestinsedemdesetih odstotkih ter devetinpetdeset odstotkov podjetji, ki delujejo v proizvodnih dejavnostih. Dvajset odstotkov podjetji uporablja plačljivo oglaševanje na spletu. Največ zanimanja je za oglaševanje na spletu družbenih medijih, priljubljeni so tudi spletni iskalniki ter razne druge spletne strani.

Kako pomembna je registracija domene?

Potem, ko ste ugotovili, da morate vzpostaviti spletno stran za vaš posel, morate začeti pri registraciji domen. Slednja pomembno izraža vaše poslovanje in omogoča strankam, da vas lažje najdejo. Zakup domene je enostaven in hiter postopek, vendar se morate pred končno odločitvijo posvetovati s strokovnjaki. Naziv spletnega mesta vpliva na čas, da vas stranka najde na spletu. Vpliva tudi na to, ali si ga bo stranka hitro zapomnila ali ne. Najpomembnejše pa vpliva tudi na to, ali bo obiskovalec ostal pri vas, ali se bo obrnil na vašo konkurenco.

Continue reading

Digitalni marketing, trženje prek spleta

Digitalni marketing koristi za dosego poslovnih ciljev spletno oglaševanje in splet na splošno.

Digitalni marketing se je začel uveljavljat s pojavom spleta ter z njim rastel, se širil in spreminjal. Rast nam med drugim kažejo spletne strani, ki so bile pred dvema desetletjema redkost. Danes imamo obilico spletnih strani, na njih so različne spletne vsebine z veliko dnevnimi obiskovalci. Zato je splet postal odlična osnova za spletno trženje in druge tržne aktivnosti preko spleta. V osnovi zato digitalni marketing ni nič novega, zgodila sta se je zgolj prenos in prilagoditev. Osnovno pravilo trženja je za digitalni marketing enak klasičnemu trženju. Potencialnemu kupcu storitve ali izdelka mora biti omogočen nakup ter po potrebi tudi poprodajne storitve. V primerjavi s klasičnim trženjem ima digitalni marketing tako prednosti kot tudi pomanjkljivosti. Poglavitna prednost je poenostavitev vsega kar je potrebno za uspešno trženje blaga in storitev. Ker obstaja digitalni marketing v virtualni obliki ne potrebuje prodajnih, skladiščnih in drugih prostorov, odpade tudi cela vrsta drugih stroškov. V nekaterih primerih je digitalni marketing zgolj posrednik med proizvajalcem in kupcem. Zato gre lahko blago od prodajalca direktno do kupca. S tem se poenostavi celoten proces ter nudi možnost številnih dodatnih prednosti. Slabost takšnega načina trženja je v sami virtualnosti, ki je ovira pri prodaji določenih izdelkov. To so izdelki, ki jih kupec pred nakupom želi videti, otipati, preizkusiti. Ker je nakup povezan z dostavo na dom to pomeni največkrat vsaj dan zamika med spletnim nakupom ter prejetjem naročenega blaga. Zaradi takšnih ovir veliko ponudnikov uporablja digitalni marketing skupaj s klasičnim načinom trženja. Kupec se nato odloči ali bo blago kupil preko spleta ali na klasičen način v trgovini. Obstaja tudi vmesna možnost, lahko bi rekli kombinacija digitalnega in klasičnega trženja: blago kupec naroči preko spleta ter ga prevzame v trgovini.

Digitalni marketing je način trženja blaga in storitev. Poučne vsebine o digitalnem marketingu si lahko preberete na naslednji povezavi.

Seo povezuje uporabnike

Seo je dejavnost, ki povezuje uporabnike . Uporabniki spleta so vedno večja množica obiskovalcev interneta. Sodobni internet v veliki meri ureja seo. Ustvarjalci in skrbniki spletnih strani imajo cilj narediti občinstvu čim bolj dostopne spletne strani. Med seboj se spletne strani razlikujejo po značilnostih in lastnostih. Največkrat so značilnosti in lastnosti določene že v naprej.

Seo je aktivnost, ki določa uspešnost spletne strani z vidika obiska in uvrstitve. Veliko uporabnikov spleta spletne strani izbirajo preko iskalnikov. Seo ima tu svojo možnost in priložnost. Iskalnike preko izbrane ključne besede ponujajo uporabnikom spleta in spletnih iskalnikov rezultate iskanja preko vneseni pojmov. Seo ima za cilj uvrstitev točno določene spletne strani na čim bolj opazno mesto v rezultatih zadetkov. Ugotavljanje navad uporabnikov spleta je pri tem ključno. Dober seo je v veliki meri opravljen, če se najde ustrezna ključna beseda. Slednjo najdejo s tem, da se postavijo v kožo uporabnikov spleta. Ko slednji iščejo, si predmet iskanja predstavljajo v vsega nekaj besedah. Slednje vpišejo v iskalnik v upanju, da jim bo ponudil več zadetkov z ustreznimi informacijami. V primeru, da se ključna beseda uporabnikov ujema s ključno besedo ustvarjalcev spletne strani, je aktivnost odlično opravljena.

Za dosego uspeha je na voljo več različnih načinov. Poleg iskalnika, uporabniki spleta strani iščejo in najdejo na druge načine. Dobe spletne stani so lahko spletna različica klasične oblike. Tako lahko tradicionalna oblika obstaja že veliko časa, skladno z aktualnimi trendi, pa se ustvarja njena spletna različica. Iskalci tako ne iščejo nujno preko iskalnika, ampak se pri iskanju osredotočajo na vse, kar vedo o klasični obliki oziroma tisto, kar slednjo naredi prepoznavno. Uspešne so tudi spletne strani, ki so nastale na novo in nimajo klasičnih predhodnikov. Skozi čas delovanja so si ustvarile dobro, prepoznavno ime, ki je postopoma postalo znano širši javnosti. Seo ima mnoge načine približevanja spletnih strani uporabnikom spleta.

 

prednosti digitalnega marketinga

Information About Facebook Advertising For Your Business

Facebook advertising is a great way to get people to know about your business and to get more business for your company. There are more than a billion of people who use Facebook and having an ad on there is a good way for people to see your company information. The good thing about this is that you get to choose who your target audience is. You can choose the location for your audience, their interests, and age. this makes it nice because it is then relevant for those who will be looking at your ads.

You will find that people can look at Facebook just about anywhere because it can be seen on mobile phones, laptops, tablets, and desk tops. It is quick and easy for people to go the the website with just a click of a button. People can go on while they are out shopping, at home, or even at work. While they are on the website to see what their friends and family are up to they will see the different ads that are relevant to them. Seeing this will then make it more likely that they will do something about the ads and go to your company website.

Putting ads on Facebook is easy for you to do and easy for your potential customers to look at. People can download your app, get directions to where your business is located, add items to your shopping cart, view videos that you made, or take other actions that you have on your site. Facebook will then update you on how your ads are doing and if it is receptive for your target audience. It will also let you know how your budget is being spent. If you want to check on how your ads are going yourself you can do so by visiting the Ads Manager. If you want to stay within a certain budget you can do so by putting a limit on the ad and for how long you want the ad up on Facebook. So as you can see Facebook ads are simple to do for you and for your customers to see.

More

digitalni marketing

Useful Information about Digital Marketing

Many people spend a lot of time online. Therefore, a business should go where people are. Digital marketing makes it possible to sell goods and services to online audiences. The first step is having web presence. A business cannot afford not to have a website. The center of all digital marketing activities will be the website of a company. All the social media pages of an enterprise will point to this. There is need for a functional, aesthetically pleasing and user friendly website. Such a kind of website will convert traffic into sales. The content of the website matters. If there is valuable content, visitors will spend more time on the website.

Search engine optimization (SEO) is a vital digital marketing activity. This will make the different web pages of a company to rank higher. Thus, they will easily be found by internet users when they enter particular keywords. SEO will involve a number of steps. Success will not be achieved overnight. It will take some time before the pages of a website get good SEO ranks. Pay per click (PPC) advertisements is also needed. These appear just before search results thus they are highly visible. PPC usually delivers maximum returns on investment. This is because, one pays for actual results. A person will only be billed for real clicks by real people. Formatting the advertisement in the right way is the key to success. You should have a catchy call to action. The ad should be brief and straight to the point. There is need to include the URL of the landing page of the advertisement.

Digital marketing also involves social media. A business should be present on all the major social media platforms. This will involve opening business social media pages. Social media makes it possible for a brand to connect with the target market. There is need for regular posts if effective results are desired. It is also possible to advertise on social media. There are different social advertisement models. One should choose the right model. Digital marketing done the right way will deliver. It will help to maximize the bottom line of an enterprise. There are many digital marketing activities that should be done.

https://www.red-orbit.com/services/