Category Archives: Higiena

Razkužilo bi morali imeti tudi v torbicah

Vse premalo se zavedamo, koliko mikrobov prenašamo s svojimi deli telesa. Pri tem mislimo predvsem na roke, ki čez dan prijemajo stvari, na katerih kar mrgoli tovrstnih bitij, ki s prostim očesom niso vidna. Razkužilo za roke pa je sredstvo, ki nam pri tem pomaga in omogoča preprečiti prenašanje mikrobov na druge predmete in posledično tudi na ljudi.

Razkužilo za roke je besedna zveza ob kateri pomislimo na zdravstvene ustanove. Nekateri menijo, da je to sredstvo, ki sodi tja in to je to. Žal pa je to velika zmota, v kateri živijo. Tovrstno razkužilo bi morali namreč imeti prav vsi in ga uporabiti večkrat na dan. V končni fazi bi se moralo nujno znajti v naših torbicah, kjer se vedno najde prostor za drobnarije, ki nam ne koristijo kaj dosti.

Je pa pri tem treba poudariti, da imamo srečo, saj nas v zadnjem času že kar javni preko medijev ozaveščajo, kako pomembna je higiena rok, ob tem pa omenjajo tudi tovrstno razkužilo. Razkužilo je sredstvo, ki ga lahko kupimo že v vsaki bolje založeni trgovini in to po izjemno nizkih cenah. Tako v resnici ne bi smeli imeti izgovora, da ne moremo priti do njega ali da se ga ne bi mogli privoščiti.

Razkužilo za roke torej ni samo obveznost javnih ustanov, kjer mikrobov kar mrgoli, ampak je obveznost, ki se je moramo zavedati tudi mi. Za začetek razkužilo imejmo doma, kasneje pa se ga lahko navadimo nositi tudi v torbicah. Tako ga bomo lahko vedno in povsod imeli pri sebi in ga uporabili, ko bo čas za to. S tem bomo lahko preprečili marsikatero bolezen in še kaj hujšega.