Category Archives: internet

Kaj prinaša 5G omrežje?

Napredki na področju mobilne telefonije so izjemni, v zadnjih letih dobivamo vedno bolj zmogljive pametne telefone, vidni pa so tudi preskoki na področju mobilnih omrežij. Največji preskok obljublja 5G omrežje, ki prinaša bistveno boljšo izkušnjo za vse uporabnike sodobnih mobilnih telefonov. To je nova generacija mobilnih omrežij, ki nadgrajuje obstoječo infrastrukturo s tega področja. Predvsem presega nekatere omejitve starejših tehnologij, kar se je izkazalo za nujno. 5G omrežje koristi izboljšan način izmenjave podatkov pri višjih frekvencah elektromagnetnega valovanja, tako lahko dosega višje hitrosti prenosa podatkov in večjo pasovno širino. To v praksi pomeni, da lahko na določenem območju mobilno omrežje koristi veliko več uporabnikov hkrati, medtem ko bodo tudi hitrosti izmenjave podatkov zelo visoke. V primerjavi s starejšimi tehnologijami ima 5G omrežje pravzaprav osupljive prednosti, s katerimi se posebej prikupi predvsem zahtevnejšim uporabnikom. A prav vsi uporabniki bodo opazili nekatere prednosti, ki so vezane predvsem na uporabo mobilnega interneta.

5G omrežje

5G omrežje in mobilni internet

Do zdaj je bilo najbolj smiselno za dostop do interneta uporabljati brezžični signal z usmerjevalnika, ki je s kablom povezan v internetno omrežje. Doma lahko tak sistem enostavno uredimo, ne moremo pa pričakovati, da bomo podobne izkušnje deležni tudi drugod. Tam uporabljamo mobilni signal, ki je manj zanesljiv in počasnejši. 5G omrežje prinaša spremembe na tem področju. Dosega hitrosti, ki so povsem primerljive s hitrostmi pri žičnem omrežju, pravzaprav lahko 5G omrežje deluje celo hitreje. Ob tem lahko koristimo širšo pasovno širino in opazimo tudi odzivnejše delovanje. Čisto realno je torej, da za dostop do interneta uporabimo kar 5G omrežje kot primarni dostop, na tej tehnologiji lahko postavimo cel sistem za domače stanovanje. Seveda pa je končna izkušnja tu v veliki meri odvisna od ponudbe telekomunikacijskih ponudnikov, ki odločajo o hitrostih in količinah podatkov, ki jih lahko na ta način prenesemo.

Kupujete avtosedež – Otroška trgovina je pravi prodajalec

Počasi potrebujete za vašega otroka nov, večji avtosedež? Zagotovo ste pred zahtevno nalogo, saj kupiti nov avtosedež ni enostavno.

Zapomniti si je treba polno nekih informacij, ki jih dobimo od prodajalcev, prav tako izrazov, potem se že skoraj odločite za en avtosedež, pa ugotovite, da vaš avto ne omogoča takega ali drugačnega priključka in ste spet na začetku. Kako je torej najlažje kupiti avtosedež? Najbolje je, da se odločite za trgovino Otroška trgovina, saj si boste tam lahko lastnost vsakega avtosedeža počasi prebrali in počasi izločevali tiste, ki so primerni za vas in ki hkrati tudi vsebujejo takšne varnostne mehanizme, ki se tudi vam zdijo najboljša izbira.

Avtosedež z dodatnim pasom je smiselen ko otrok zaspi

               Otroška trgovina bo za vas poskrbela tudi z vsemi ostalimi pripomočki, ki jih potrebujete ali pa celo ne veste, da obstajajo kot rešitev

 

Da avtosedež res ni pametno kupiti kar v vsaki trgovini, je razlog tudi v tem, da tam ni možno kupiti prav nobenega dodatnega pripomočka oz. dodatka, saj se tam avtosedež prodaja res zgolj v akciji. Hkrati tudi nobenega nasvete ne dobite in hkrati tudi ne informacij. Če pa boste nakup opravili v omenjeni trgovini, pa boste lahko dobili tudi vse pripomočke, ki obstajajo in tudi ki so priporočljivi, pa tudi našli rešitve za probleme, ki so pogosti. Ena takšnih rešitev je tudi za dodaten pas za otroka, ki omogoča, da vaš otrok sedi v pravem položaju tudi v primeru, ko zaspi.

Nekateri otroci med spanjem skoraj da padejo iz avtosedeža, pa starši sploh ne vedo, da obstajajo dobre rešitve. Prav zato, avtosedež kupitie v omenjeni trgovini, hkrati izberite še ostale izdelke, ki jih kot izbrane prodajajo v svoji trgovini ter tako kupite le najboljše za svojega otroka na enem mestu, hkrati pa boste prejeli tudi svetovanje, v kolikor boste potrebovali pomoč. Ne nazadnje, čisto vsi želimo svojemu otroku le najboljše, zato tudi kupite točno takšen avtosedež, ko je vam dober in ki je primeren tudi za otroka, hkrati pa tudi vse tiste dodatke k avtosedežu, ki bodo povečali varnost otroka pri vožnji.