Category Archives: Lepota

Sodobna lepotna kirurgija s številnimi prednostmi

Estetska kirurgija je zagotovo eno od področij, za katerega se zanima vse več ljudi. Če so si nekoč lepotne posege oziroma operacije lahko privoščili le bolj premožni ljudje, je danes postalo vse drugače. Ker je konkurenca med podjetji, ki se s tem področjem profesionalno ukvarjajo, velika, so cene postale ugodnejše ter s tem dostopne tudi marsikomu izmed nas.

Poseganje na številne predele našega telesa

Lepotna kirurgija je skozi čas zelo napredovala. To ji je v veliki meri omogočila tudi zelo hitro se razvijajoča sodobna tehnologija, ki na to področje postavlja tudi številne naprave, ki omogočajo, da smo lahko videti povsem drugačni. Naprave pa nam omogočajo tudi to, da so lepotni posegi lahko opravljeni v neverjetno kratkem času, toda na vrhunski način.

Četudi imamo vrhunske naprave, pa vseeno potrebujemo še strokovnjaka, ki jih bo znal uporabljati. Pri tem je potrebno imeti kar nekaj vrhunskega znanja ter bogate izkušnje.

Estetska lepotna kirurgija lahko posega na številne predele našega telesa. Ljudje pa se najpogosteje odločamo za predele obraza, prsi in nog.

 

Najbolj je ugodna spletna ponudba

Če smo si tudi mi zaželeli, da bi na svojem telesu nekaj popravili, potem je najbolje, da si poiščemo primernega strokovnjaka, ki mu bomo lahko povsem zaupali. Obenem pa je potrebno najti takega, ki nam svoje storitve ponuja po sprejemljivih cenah. Na spletu bomo zagotovo najhitreje in tudi najlaže prišli do vrhunskega ponudnika, ki nam bo morda izbrano storitev ponudil po akcijski ceni. Sicer pa na splošno velja, da se lepotna kirurgija s svojimi storitvami najceneje ponuja prav na spletnih mestih številnih vrhunskih podjetij, ki se ukvarjajo s tem vse bolj priljubljenim ter zaželenim področjem.

Podočnjaki so problem, ki se ga velja lotevati resno

Podočnjaki so pogost problem, ki je posledica premalo spanja.

 • Poleg pomanjkanja spanja, so podočnjaki posledica genov, alergij, dehidracije, šibkega delovanja ledvic, posledica je lahko vremenska občutljivost ter številnih drugih razlogov.

Težav s podočnjaki se velja lotevati sistemsko

 • Osnovna krivca sta hemoglobin in krvni obtok. S podočnjaki bomo zato lahko odpravili z pravilnim položajem spanja in dovolj dnevnega počitka ter sproščanja.
 • Med preproste ukrepe sodijo tudi jutranje umivanje podočnjakov, kateremu po potrebi dodamo fiziološke raztopine in obkladke iz kamilice.
 • Nekaterim pomagajo kreme z vitaminom K ter mandljevo olje.
 • Če s temi ukrepi podočnjaki ne izginejo ali so še vedno moteči, poiščemo druge možne vzroke. To so ledvice, slabokrvnost, pomanjkanje vitaminov, antioksidantov, prevelike količine soli, pomanjkanje železa, kajenje, stres, sončenje, uživanje pikantne hrane, pretirane količine alkohola ter razni drugi ukrepi.
 • Ali so podočnjaki posledica prehranjevalnih navad, bomo ugotovili s spremenjenim jedilnikom. Pri tem lahko upoštevamo en možen vzrok ali več možnih vzrokov ter opazujemo spremembe.
 • Na splošno koristijo velike količine sadja in zelenjave, posebej špinače, zelja in druge listnate zelenjave. Pomagajo tudi surovi mandeljni kot prigrizek, hrano pa na splošno manj solimo.
 • Podočnjaki so lahko posledica premajhne telesne aktivnosti, premalo zaužite tekočine ter preveliko stresa in drugih obremenitev. Priporočljiva telesna aktivnost je odvisna predvsem od naše fizične pripravljenosti in našega splošnega zdravstvenega stanja. Začetnikom bo dovolj že pol ure ali ura sprehoda na svežem zraku.
 • Pitje tekočine je pogost problem, ki ima posledice tudi na drugih delih organizma. Koliko več tekočine moramo popiti je odvisno od več dejavnikov. Načeloma pa upoštevamo pravilo zdrave mere ter priporočila strokovnjakov. Pravilo zdrave mere je težko določiti, saj telo včasih sporoča napačne zaznave. Organizem pomanjkanje tekočine blaži vse dokler ima na razpolago dovolj sredstev, ko ta zmanjkajo se odzove z glavobolom ali na druge načine. Pitje vode tudi v večjih količinah so možna rešitev, s katero bodo podočnjaki postopoma izginili.
  Podočnjake odpravi dermatolog in dober spanec
 • Podočnjake pa odpravite uspešno tudi s terapijo za podočnjake brez kirurškega posegahttps://skin-dermatologija.si/services/podocnjaki/

Kako se najenostavneje znebiti celulita na neškodljiv in naravni način

Kako se znebiti celulita na najbolj neškodljiv in naravni način je pogosto vprašanje. Odgovor na vprašanje, kako se znebiti celulita je odvisen predvsem od posameznika. Vsaka oseba ima individualne lastnosti, ki zahtevajo temu primerno individualen pristop.

Celulit je nadloga

Celulit povzroča zastoj tekočin

Zastoj tekočin v tkivih je posledica slabe prekrvavitve. Odgovor na vprašanje, kako se znebiti celulita, se zato zdi preprost. Vendar je treba dober odgovor na vprašanje, kako se znebiti celulita, iskati izhajajoč iz prizadete osebe. Obstaja več tipov celulita, zato je odgovor vprašanje kako se znebiti celulita temu primerno različen. Najmanj aktivnosti zahteva neopazen celulit. To je tip celulita, ki ga ne opazimo. Potrebno je stisniti kožo, ki pri tem dobi podobo pomarančne lupine. V tem primeru je odgovor na vprašanje kako se znebiti celulita, masaža ter prehranjevanje. Opazen tip celulita se vidi v stoječem položaju. V ležečem položaju je obratno koža videti gladka in napeta. Pri tem tipu celulita je odgovor na vprašanje kako se znebiti celulita, prehrana, več telovadbe ter pozornost pri uporabi kozmetike. Trdovraten celulit se opazi v stoječem ali ležečem položaju, v nekaterih primerih so vidne tudi majhne bulice in izbokline. Ta tip celulita zahteva odrekanje hitre prehrane, uživanje hrane z veliko vsebnostjo vode ter spremembo vadbe. Pri opaznejših tipih se lahko poslužujemo tudi različnih terapij. Znana so kavitacija, elektro stimulacija radio frekvenčna terapija, ročna limfna drenaža, ter druge terapije. Vsi našteti pristopi za odpravljanje ali zmanjševanje celulita pa nimajo učinka, če se nimamo vzpostavljenega ravnovesja ter zdrav življenjski slog. K vzpostavitvi ravnovesja v največji meri prispevamo s spremembami na področju prehranjevanja, gibanja ter počitka in regeneracije. Spremembe morajo biti aktivne in intenzivne, rezultate pa obratno ne moremo pričakovati čez noč. Zimski čas je idealna priložnost za odpravo pomanjkljivosti in postopno uvajanje korenitih sprememb. Odgovor na vprašanje kako se znebiti celulita je zato tudi spremeniti življenjski slog. Za bolj učinkovit boj proti celulitu obiščite stran lineasnella.si.

Hujšanje v trebuh izboljša videz telesa

Hujšanje v trebuh izboljša videz telesa ter ima velik vpliv na izboljšanje zdravstvenega stanja. Za učinkovito hujšanje v trebuh je potrebno doseči zmanjševanje maščob.

Podkožna in visceralna maščoba

Podkožna maščoba najbolj vpliva na učinkovito hujšanje v trebuh. Njena težava je v tem, da prekriva mišice. Visceralna maščoba obdaja notranje organe ter predstavlja tveganje za človekovo zdravje. Izloča vnetne spojine ter s tem poveča tveganje za nekatere bolezni. Preveč visceralne maščobe označujemo z terminom visceralna debelost. Učinkovitih je več različnih pristopov, zelo koristno je širše poznavanje težave. Maščobne zaloge lahko človeško telo porabi kot gorivo ter tako pospeši hujšanje v trebuh. Dodatno imajo maščobne celice lahko nekoristne snovi, katere je sposobno človeško telo po naravnem procesu odstraniti iz telesa. Učinkovito hujšanje v trebuh v tem primeru zgolj motivira tisto, kar je človeško telo sposobno samo narediti. Človeško telo seveda to ne bo storilo samo od sebe. Učinkovitost lahko dodatno povečamo, če se odločimo za strokovno podprto hujšanje v trebuh. Gre za podobna načela, kot jih poznamo na raznih drugih področjih ter imamo na voljo samostojno ali strokovno izvedbo. Samostojna izvedba je največkrat amaterska, strokovna pa profesionalna. Razlika je predvsem v dejstvu, da strokovna izvedba prinese več učinkov z manj vložka. Učinek je v tem primeru zmanjšan obseg trebuha ter posledično lepša postava in cela vrsta drugih učinkov. Vložek pa lahko izrazimo kot porabljen čas, število aktivnosti in na razne druge načine. Kdor ima obilico časa, se lahko odloči tudi za samostojno izvedbo. Vedno več ljudi se na drugi strani odloča za strokovno podporo oziroma strokoven pristop. Rezultati so zato v krajšem času vidni že z razmeroma skromno odmerjenimi aktivnostmi. Ali preprosto povedano : v krajšem času dosežemo več z časovno manjšimi, vendar bolj učinkovitimi aktivnostmi. Učinkovito hujšanje v trebuh je zato predvsem stvar odločitve, aktivnosti v vsakem primeru omogočajo bolj zdravo življenje. Če želite shujšati v trebuh, vsekakor preberite blog na spletni strani Linea Snelle.

Kavitacija v Kranju je naravna in neinvazivna metoda

Kavitacija, ki se izvaja med drugim tudi v Kranju učinkovito deluje na maščobne celice in maščobne obloge s pomočjo ultra zvoka.

Kavitacija ali ultrazvok je v Kranju in širši okolici najbolj učinkovita metoda odstranjevanja trdovratnih maščobnih oblog in celulitih stanj. V centru Linea Snella Kranj kavitacija združuje štiri terapije : ultrazvok ali kavitacijo, terapijo z infrardečimi žarki, Vakuum – endermologijo ter kromo terapijo. S tem se v učinkovitosti kavitacijska metoda v centru Linea Snella dviguje nad povprečje. Ultrazvok s frekvenco štiristo kHz deluje neposredno na maščobno celico. S tresljaji sproženimi v globino tkiva se maščobna celica odpre, kar omogoča odstranjevanje koristnih in odpadnih produktov po naravni poti. Odpadne snovi se odstranijo preko limfnega sistema in uriniranja. Koristne snovi se v obliki trigliceridov izločijo v krvni obtok, kjer jih lahko organizem koristi kot vir energije. To možnost kavitacijska metoda v centru Linea Snella Kranj s pridom izkoristi. Po zaključku terapije sledi lažja telesna vadba. Terapija je z drugo besedo pospešen naraven biološki proces. V centru Linea Snella Kranj pogosto kavitacijsko metodo ponazorijo z odpiranjem šampanjca. Odpiranje šampanjca lahko poteka s hitrim iztekanjem vsebine steklenice, ali počasnim. Na hitrejše iztekanje vsebine vpliva stresanje steklenice pred odpiranjem zamaška. Enako se snovi v maščobni celici hitreje izločajo, če nanje deluje ultrazvok. Rezultati metode so opazni že po prvi terapiji, najbolj izrazito na telesnem obsegu ter celulitu. Za povečanje učinkov priporočajo radio frekvenčno terapijo. Radio frekvenčna terapija segreva globje plasti kože, s tem pa spodbudi proizvodnjo kolagena, izboljša cirkulacijo krvi, limfnega otoka, pospešuje metabolizem ter s tem pozitivno vpliva na hitrejšo obnovo celic. Pred vsako terapijo je mogoče izkoristiti brezplačen posvet, prijavo je mogoče izpolniti tudi preko spleta. V prazna polja je potrebno vnesti osebne podatke ter naslov elektronske pošte ali številko telefona za lažje dogovarjanje. Prazna polja pa puščajo tudi možnost izbire termina ter najbolj dostopnega centra.

Kranjska kavitacija je znana po izrednih rezultatih, predvsem so po njej poznani v shujševalnem centru Kranja – Linea Snella

Botox, mišični relaksant

Botox je estetski poseg, ki učinkuje na obrazne mišice osebe.

Botox je okrajšava za mišični relaksant. Uporablja se na področju nevrologije za blaženje prekomernega krčenja mišic. Mišični spazmi oziroma nevrološka obolenja zahtevajo večje količine mišičnega relaksanta za dosego želenih učinkov. Uporablja se tudi za preprečevanje prekomernega znojenja rok, področji pod pazduhami in stopal. Javnosti pa je botoks najbolj znan po uporabi v kozmetične namene oziroma sredstvo za estetsko terapijo zmanjševanja gubic na obrazu. V pogovoru se nadalje se je s tem v zvezi oblikovala cela vrsta raznih besed in povezav, ki se tičejo področja pomlajevanja obraza, estetske terapije ter raznih drugih področji. Botox se je najprej začel v estetskih terapijah začel uporabljati na drugi strani Atlantika, postopoma pa je začel prodirati na staro celino ter na druge kontinente. Danes je botoks najpogostejša estetska terapija, trendi pa kažejo na vedno večje število terapij. Poglavitna razloga za naraščajoči trend sta družba in tehnika. Družba danes daje poudarek na uspešnosti in odličnosti, ključni pomen za uspeh pa ima videz človeka. Osebe z mladostnejšim videzom v primerjavi s svojimi vrstniki so deležni večjega odobravanja že ob prvem pogledu pred tem neznanih oseb. Poleg obraza, na izgled vplivajo tudi drugi deli telesa ter splošen izgled. Tehnika vpliva na naraščajoči trend števila estetskih terapij preko raznih naprav za prenos in ustvarjanje slike. Natančnost podobe je danes bistveno večja v primerjavi z desetletjem. Zato so danes mnogi posnetki izpred desetletja praktično negledljivi, podobe oseb na današnjih posnetkih pa bistveno bolj ostre in natančne. Posledično je ustvarjena osnova za bistveno drugačne kriterije ocenjevanja. Zato tudi ne preseneča dejstvo, da je beseda botox izkušnja mnogih znanih oseb tudi na geografsko manjših in globalno praktično neznanih področjih.

O tem kako je se je določena znana oseba odločila za botox ali kakšno drugo estetsko terapijo beremo praktično dnevno v raznih medijih.