Category Archives: Lepota

Kavitacija v Kranju je naravna in neinvazivna metoda

Kavitacija, ki se izvaja med drugim tudi v Kranju učinkovito deluje na maščobne celice in maščobne obloge s pomočjo ultra zvoka.

Kavitacija ali ultrazvok je v Kranju in širši okolici najbolj učinkovita metoda odstranjevanja trdovratnih maščobnih oblog in celulitih stanj. V centru Linea Snella Kranj kavitacija združuje štiri terapije : ultrazvok ali kavitacijo, terapijo z infrardečimi žarki, Vakuum – endermologijo ter kromo terapijo. S tem se v učinkovitosti kavitacijska metoda v centru Linea Snella dviguje nad povprečje. Ultrazvok s frekvenco štiristo kHz deluje neposredno na maščobno celico. S tresljaji sproženimi v globino tkiva se maščobna celica odpre, kar omogoča odstranjevanje koristnih in odpadnih produktov po naravni poti. Odpadne snovi se odstranijo preko limfnega sistema in uriniranja. Koristne snovi se v obliki trigliceridov izločijo v krvni obtok, kjer jih lahko organizem koristi kot vir energije. To možnost kavitacijska metoda v centru Linea Snella Kranj s pridom izkoristi. Po zaključku terapije sledi lažja telesna vadba. Terapija je z drugo besedo pospešen naraven biološki proces. V centru Linea Snella Kranj pogosto kavitacijsko metodo ponazorijo z odpiranjem šampanjca. Odpiranje šampanjca lahko poteka s hitrim iztekanjem vsebine steklenice, ali počasnim. Na hitrejše iztekanje vsebine vpliva stresanje steklenice pred odpiranjem zamaška. Enako se snovi v maščobni celici hitreje izločajo, če nanje deluje ultrazvok. Rezultati metode so opazni že po prvi terapiji, najbolj izrazito na telesnem obsegu ter celulitu. Za povečanje učinkov priporočajo radio frekvenčno terapijo. Radio frekvenčna terapija segreva globje plasti kože, s tem pa spodbudi proizvodnjo kolagena, izboljša cirkulacijo krvi, limfnega otoka, pospešuje metabolizem ter s tem pozitivno vpliva na hitrejšo obnovo celic. Pred vsako terapijo je mogoče izkoristiti brezplačen posvet, prijavo je mogoče izpolniti tudi preko spleta. V prazna polja je potrebno vnesti osebne podatke ter naslov elektronske pošte ali številko telefona za lažje dogovarjanje. Prazna polja pa puščajo tudi možnost izbire termina ter najbolj dostopnega centra.

Kranjska kavitacija je znana po izrednih rezultatih, predvsem so po njej poznani v shujševalnem centru Kranja – Linea Snella

Botox, mišični relaksant

Botox je estetski poseg, ki učinkuje na obrazne mišice osebe.

Botox je okrajšava za mišični relaksant. Uporablja se na področju nevrologije za blaženje prekomernega krčenja mišic. Mišični spazmi oziroma nevrološka obolenja zahtevajo večje količine mišičnega relaksanta za dosego želenih učinkov. Uporablja se tudi za preprečevanje prekomernega znojenja rok, področji pod pazduhami in stopal. Javnosti pa je botoks najbolj znan po uporabi v kozmetične namene oziroma sredstvo za estetsko terapijo zmanjševanja gubic na obrazu. V pogovoru se nadalje se je s tem v zvezi oblikovala cela vrsta raznih besed in povezav, ki se tičejo področja pomlajevanja obraza, estetske terapije ter raznih drugih področji. Botox se je najprej začel v estetskih terapijah začel uporabljati na drugi strani Atlantika, postopoma pa je začel prodirati na staro celino ter na druge kontinente. Danes je botoks najpogostejša estetska terapija, trendi pa kažejo na vedno večje število terapij. Poglavitna razloga za naraščajoči trend sta družba in tehnika. Družba danes daje poudarek na uspešnosti in odličnosti, ključni pomen za uspeh pa ima videz človeka. Osebe z mladostnejšim videzom v primerjavi s svojimi vrstniki so deležni večjega odobravanja že ob prvem pogledu pred tem neznanih oseb. Poleg obraza, na izgled vplivajo tudi drugi deli telesa ter splošen izgled. Tehnika vpliva na naraščajoči trend števila estetskih terapij preko raznih naprav za prenos in ustvarjanje slike. Natančnost podobe je danes bistveno večja v primerjavi z desetletjem. Zato so danes mnogi posnetki izpred desetletja praktično negledljivi, podobe oseb na današnjih posnetkih pa bistveno bolj ostre in natančne. Posledično je ustvarjena osnova za bistveno drugačne kriterije ocenjevanja. Zato tudi ne preseneča dejstvo, da je beseda botox izkušnja mnogih znanih oseb tudi na geografsko manjših in globalno praktično neznanih področjih.

O tem kako je se je določena znana oseba odločila za botox ali kakšno drugo estetsko terapijo beremo praktično dnevno v raznih medijih.