Category Archives: oblačila

Kapa s šiltom

Kapa s šiltom in drugi zanimivi dodatki za tek

Tek velja za zelo enostavno obliko rekreacije, pravzaprav je ravno to ena izmed najbolj privlačnih lastnosti tega športa. Ne potrebujemo veliko – le obuti moramo ustrezne tekaške superge in obleči lahkotna športna oblačila. Pravzaprav tudi to ni povsem nujno, v zadnjem času postaja vedno bolj priljubljen bosonogi tek, pri katerem se uporablja minimalna obutev ali pa te sploh ni! A po drugi strani se v praksi pogosto izkaže, da je razna oprema še kako uporabna. Mnogi si ne predstavljajo, da bi se na tek podali brez kompresijskih nogavic, priljubljen dodatek pa je tudi kapa s šiltom. Še več tekaških dodatkov najdemo med raznimi elektronskimi napravami, izjemno priljubljene so tudi med rekreativci ure in merilniki srčnega utripa, ne moremo pa pozabiti še na slušalke in glasbene predvajalnike. Nekateri dodatki so zelo uporabni – kapa s šiltom recimo ščiti pred soncem in izboljša vidljivost, poleg tega preprečuje kapljanje znoja na obraz in zadržuje lase, ki pri tistih z dolgo frizuro silijo na oči. Predvsem je kapa s šiltom uporaben pripomoček za tiste, ki tečejo na daljše razdalje, saj se v tem primeru omenjene odlike izkažejo za zelo pomembne.

Tekaška kapa s šiltom

Kakšna je tekaška kapa s šiltom? To je lahko čisto običajna kapa, sploh rekreativci ne bodo opazili velike razlike med posebnimi tekaškimi kapami in tistimi, ki jih lahko za nizko ceno kupimo za splošno rabo. Pomembno je le to, da je kapa s šiltom kar se da zračna in lahka, saj pri športni aktivnosti opravlja drugačne naloge. Pozanimati se je treba še o tem, kako dobro opravi z znojem, saj se nekateri umetni materiali v tej vlogi zelo slabo obnesejo. Za zahtevnejše uporabnike pa pride vsekakor v poštev specialna tekaška kapa s šiltom, ki je običajno zelo lahka in minimalistična.

www.tomassport2.si/Kape/

Jakne iz različnih materialov

Med pomembnejša oblačila zagotovo sodijo tudi jakne. Te na trgu lahko najdemo v številnih različicah. Med seboj se v prvi vrsti razlikujejo glede na to, ali so namenjene moškim, ženskam in otrokom. V nadaljevanju pa je bistven tudi material, iz katerega so jakne narejene. Jakne za zimo se vsekakor po materialu razlikujejo od jaken, ki jih oblečemo v poletnem času.

Jakne se med seboj razlikujejo tudi glede na dolžino in nenazadnje tudi glede na ceno. Če raje posegate po boljših znamkah ali priznanih proizvajalcih, ki izdelujejo izjemno kakovostne jakne, potem so cene zanje lahko dokaj visoke. Po drugi strani pa lahko jakne kupimo že za zelo malo denarja, s tem da se zavedamo, da nam bodo take služile morda samo sezono ali dve.

Moške jakne so to jesen zelo modne

Jakne za različne priložnosti

Omenili smo že kar nekaj razlik med jaknami, ki jih lahko nakupujemo v številnih trgovinah, tako fizičnih kot tudi spletnih. Ena od pomembnejših razlik je tudi ta, da se jakne med seboj razlikujejo glede na namen, torej za kam jih bomo oblekli. Če si želimo kupiti jakno, s katero bomo v zimskem času tekli, smučali ali počeli kaj drugega, potem bomo posegali po različnih vrstah jaken za šport. Če si bomo želeli kupiti jakno, ki jo bomo oblekli za svečano ali slavnostno prireditev, potem bomo pri nakupu posegali po tej kategoriji. Če si bomo zaželeli povsem preprosto jakno, ki jo bomo nosili doma ali v bližini svojega doma, potem bomo posegali po povsem navadnih in ne preveč dragih jaknah.

Ne glede na to, kakšne jakne si najbolj želimo, pa je zagotovo najbolj pomembna njena velikost in da se v njej odlično počutimo. Če si bomo morda privoščili nekoliko dražjo jakno, ki je morda narejena iz pravega usnja, pa je dobro tudi, če se pozanimamo o tem, kako jo lahko najlaže vzdržujemo. Oglejte si pestro izbiro jaken v spletni trgovini Name.

Ženske obleke po različnih cenah

Ženske so pri izbiri oblek na splošno morda bolj zahtevne od moških, prav tako se verjetno veliko pogosteje odločajo za njihov nakup. Zato ni čudno, da so ženske obleke na prodajnih policah pogosteje bolj založene od moških. Vsekakor pa to ni nujno, saj je to odvisno tudi od vrste trgovine.

Ne glede na to, kdo raje nakupuje in kdo je pri nakupovanju bolj zahteven, pa je najpomembneje, da se v svojih oblekah in oblačilih na sploh odlično počutimo in da nam služijo dolgo časa. V prispevku bodo glavno vlogo imele ženske obleke. Povedali vam bomo, po katerih vrstah oblek ženske najpogosteje posegajo, kam jih ponavadi oblečejo in koliko denarja so pripravljene za to odšteti. Poleg tega vas bomo spomnili še na to, kje ženske v zadnjem času najpogosteje nakupujejo obleke in tudi zakaj je temu tako.

Ženske obleke za različna letna obdobja

Če bi ženske vprašali, po katerih oblekah najpogosteje posegajo, bi nam verjetno odgovorile z vprašanjem, ki bi se glasilo, za katero letno obdobje smo mislili. Nakup ženske obleke oziroma njene vrste je namreč v veliki meri odvisen od letnega časa. V poletnem času ženske posegajo po krajših oblekah, ki so nekoliko bolj barvite, pozimi pa po daljših različicah, ki so pogosto enobarvne in narejene iz veliko toplejših materialov kot tiste poletne ženske obleke.

Na splošno pa velja, da sodobni čas nakupovanja ne pozna prav nobenih meja in zakonov o tem, kaj se najpogosteje kupuje. Sicer velja, da za vsako leto obstajajo nekakšni modni trendi, ki bi jih včasih lahko poimenovali kar muhe enodnevnice. Vsaka ženska zase ve, katere obleke ji najbolj pristojijo, čeprav nekatere nikakor ne odstopijo od tega, da ne bi sledile modnim zapovedim, ki narekujejo, katere ženske obleke so v določenem trenutku najbolj in oziroma najbolj priljubljene.

Večina žensk je pripravljena za vrhunske ženske obleke odšteti kar nekaj denarja, čeprav je bolj priljubljeno, da si raje kupijo več kosov po bolj ugodnih cenah. V zadnjem času ženske obleke najraje nakupujejo kar po spletu. Oglejte si jih na www.nama.si.

Triumph perilo, spletna trgovina ni spremenila zakonitosti nakupa

Triumph perilo spletna trgovina je sodoben trend nakupa. Triumph perilo je na domačem trgu sinonim za perilo, spletna trgovina je omogočila dosegljivost kakovosti na sodoben način. Kljub sodobnemu načinu nakupa, ostajajo nekatere zakonitosti nakupa.

Triumpf spodje perilo na voljo v spletni trgovini

Velikost, material, namen in druge klasične zakonitosti

Velikost perila je osnova dobre izbire. Triumph perilo se mora telesu v popolnosti prilegati, spletna trgovina je zaradi tega nekoliko slabša opcija. Nobene težave pa ni, če je spletna trgovina že priskrbela Triumph perilo ali druge artikle oziroma velja za uveljavljen način nakupa. Triumph perilo je vedno enako, ne glede ali ga priskrbi klasična ali spletna trgovina. Verjetno najboljši potek nakupa je začeti v klasičnih trgovini, potem pa izkušnje prenesti na spletno. V klasični trgovini moramo predvsem izbrati perilo glede na priložnost, zaželen izgled ter glede na sposobnost poudarjanja lepe oblike telesa. Velikost nedrčka je pogosta dilema, zato so nasveti izkušenih prodajalk dobrodošli. Ne sme nam biti odveč poizkusiti več različnih modelov, ter se odločiti za najboljšega. Ključna pri izbiri sta velikost košarice in podprsni obseg. Košarica se meri preko prsi, obseg pod prsmi. Izmerjene vednosti se primerja z vrednostmi v tabeli, odstopanja so vedno možna. Nadalje je za dobro izbiro potrebno vedeti namen uporabe. V ponudi je perilo za vsakdanjo rabo, elegantno perilo, športno in drugo perilo. Osnova dobre izbire je pravilna velikost, dobra opora in oprijem, dobro oblikovanje postave ter nenazadnje dobro počutje. Včasih se pri pomerjanju poraja občutek, da zadnji del nedrčka vleče navzgor. Največkrat to pomeni, da je nedrček prevelik po obsegu. Znan je tudi občutek zažiranja naramnic v kožo. V tem primeru je priporočljivo poizkusiti nedrček s širšimi naramnicami. Obstajajo tudi posebne silikonske ramenske podložke, ki se podložijo pod naramnico. S tem se prepreči nadležno zažiranje. Tako izbrano Triumph perilo ima zagotovo v ponudbi tudi spletna trgovina. Vse kar potrebujemo je, da izkušnje prenesemo v digitalno obliko. Digitalna oblika so različne lastnosti, s katerimi spletna trgovina opisuje Triumph perilo, katerega si lahko ogledate v spletni trgovini Name.

Elegantne obleke pozitivno vplivajo na podobo človeka

Elegantne obleke vedno pozitivno vplivajo napodobo človeka. Večina ima sicer raje casual kot elegantne obleke. Casual oblačila nam dajejo občutek svobode in sproščenosti, vendar so primerne zgolj za njim primerne namene in dogodke. Kako pomembne so v primerjavi z njimi elegantne obleke ni težko ugotoviti. V odnosu do javnosti elegantne obleke vedno poskrbijo za čisto drugačno obravnavo.

Neznane osebe vedno ocenjujemo po videzu

Neznane osebe v poslovnem odnosu vedno ocenjujemo na prvi pogled. Nobena skrivnost ni, da elegantne obleke takoj pričarajo videz pomembnejše osebe z višjo izobrazbo ter bolj odgovornimi profesionalnimi nalogami. Obleke seveda niso dovolj, pomembni so tudi čevlji, modni dodatki, pričeska in na splošno urejenost osebe. Kdor se enkrat navadi uporabljati elegantne obleke ter njim primerno obutev, modne dodatke in ostalo, se od jih ne bo nikoli ločil. Četudi gre za manjši opravek na banki, pošti ali kakšen podoben opravek, jih bo imel vedno na sebi. Nobena skrivnost ni, da vsakemu človeku prija pohvala ter posebno pozorna obravnava. Povsem druga zgodba je v poslovnem svetu ter drugih okoljih, kjer veljajo pravila oblačenja. V poslovnem svetu sta pogosti prefinjena, elegantna podoba ter formalna podoba. Prefinjena, elegantna podoba se označuje z business elegant, formalna pa z business formal. Slednja je nižja raven, za moške prepisuje temno, manj strogo poslovno obleko z kravato umirjenih barv. To so temno siva, črna ali temno modra barva. Ženskam zapoveduje eleganten enobarvni kostim, ki sega do kolen, ko se ženska usede. Moška obutev je v tem primeru klasični, kakovostni čevlji na vezalke. Za ženske so primerni spredaj zaprti salonarji s srednje visoko peto. Višja raven zahteva za moške najboljšo poslovno obleko iz garderobne omare, za ženske pa obleko ali krilo do kolen ali kakšen centimeter nižje. Primerna obutev so zaprti čevlji, pri moških na vezalke z čim manj vidnimi šivi. Elegantne obleke niso izključno poslovno oblačilo.

Lisca je uspešno mednarodno slovensko podjetje

Lisca je uspešno mednarodno slovensko podjetje. V proizvodnem programu ima Lisca žensko in moško spodnje perilo, kopalke in bluze.

Lisca je sinonim za kvaliteto

Globalni spreminjajoči se trgi so priložnost

Mednarodni trgi so podjetje od nekdaj zanimali, Lisca je danes prisotna na preko trideset trgih. Vstop na zahodnoevropske trge se je začel že kmalu po ustanovitvi. Lisca je bila ustanovljena leta tisoč devetsto petinpetdeset, devet let kasneje je vstopila na zahodno evropske trge s posebnim bullet modrčkom, ob koncu šestdesetih let dvajsetega stoletja se predstavi s proizvodnim programom kopalk. V nadaljevanju je ponudbo neprestano dopolnjevala, vstop v enaindvajseto stoletje je obeležila z začetkom prodaje preko spleta, kmalu zatem pa z izgradnjo lastne maloprodajne mreže. Program obsega žensko perilo, kot so modrčki in hlačke, moške spodnjice in dodatke. Spletni in klasičen nakup Lisca perila je poleg tega mogoč preko linij, kot so Lisca Fashion, Lisca Selection, Cheek by Lisca, Lisca Classic, Lisca Natural, Lisca Active, Lisca Men ter Breast Help, nadalje je mogoče izbirati preko barve, stila cenovnega razreda ter velikosti. Kopalke Lisca se delijo na ženske, otroške in moške kopalke. Ponudba ženskih kopalk se deli na enodelne in dvodelne, puncam so prav tako na voljo enodelne in dvodelne kopalke ter kopalne hlače, fantom pa slip ali kratke hlače. Lisca moške kopalke obstajajo v izvedbah slip, boksarice ali kratke hlače Lisca kopalke izdelujejo v več linijah in sicer : cheek by Lisca, selection, fashion, Lisca Men in Lisca Kid. Osnovna ponudba je popestrena z barvami, vzorci in dodatki. Za popestritev ponudbe so na voljo tudi brisače, natikači, torbe, krila, obleke, Kaftani ter Parei. Pri izbiri je mogoče slediti svojemu okusu, lahko pa se odločimo za oblikovanje postave in poudarjanje podobe na plaži, na bazenu ali povsod drugod kjer nosimo kopalke . Vsaka človeška postava se lahko iz izbiro pravih Lisca kopalk preobrazi na zelo različne načine. Pestro izbero Liscinih izdelkov si lahko ogledate na spletni strani www.nama.si.

Ženske obleke so vedno odraz časa v katerem živimo

Ženske obleke so klasika in aktualna moda. Za moške in ženske obleke velja pravilo, da ob pravi izbiri poudarijo fiziološke lastnosti. Kakšne fizične lastnosti poudarjajo, na kakšen način jih poudarjajo, v kolikšni meri, pa je odvisno od posameznikovega dojemanja moške in ženske obleke ter okolice.

Ženska obleka je vedno v korak s časom v katerem živimo

Zaradi dreves ne moremo videti gozda

Javni izgled oziroma izgled moške ali ženske obleke na sebi ne moremo oceniti. Lahko pa si pomagamo z obratnim pogledom. Torej ocenjujemo obleke oseb v naši bližini. Hitro bomo opazili, da so nam določene moške ali ženske obleke bolj privlačne kot druge. Z vzroki zakaj so nam privlačne se nima smisla obremenjevati, saj imajo vsake oči svojega malarja. Pri tem seveda moške in ženske obleke prispevajo delež privlačnosti, drugi del odpade na pričesko, ličila, splošno urejenost, barvno usklajenost in podobno. Zato je v primeru dvoma o primernosti določene barve, vzorca, kroja, materiala ter drugih značilnosti, dobro pogledati po okolici ob upoštevanju pričeske in drugih lastnosti. Težav s tem načeloma nimajo osebe, ki so samozavestne ali so samosvoja modna ikona. To so bodisi osebe, katere prisegajo zgolj na osebni okus ali se ravnajo po nekih čisto svojih pravilih. V visoki družbi tako poznamo kar nekaj posameznikov, ki so od glave do pete oblečeni ali so bili oblečeni čisto po svoje. Elegantne čevlje, obleko in druge želje po spisku vabitelja oziroma gostitelja so preprosto prezrli. Če se je kdo spotikal ob njihovo izbiro jih to ni ganilo, vsak gostitelj je pa tudi hkrati večinoma vedel za njihove modne muhe. Imeti takšno osebo na zabavi, prireditvi, dogodku je za osebo imelo večjo težo, kot obremenjevanje z njegovo obleko ali obutvijo. Večina navadnih smrtnikov te možnosti na žalosti nima, zanje je veliko bolj modro spoštovati želje gostitelja ali prireditelja. Spoštovanje gostitelja je zgolj ena izmed prednosti, izbrane zaželene moške in ženske obleke nam hkrati prihranijo zadrego ob odstopanju od ostalih gostov. Novo obleko si lahko izberete v spletni trgovni veleblagovnice Nama.

Ženske obleke so lahko vedno modne

Ženske obleke narekuje kultura oblačenja. Ženske obleke, kot tudi moške obleke, med drugim določajo proporci človeškega telesa, barva las, značilnosti kože ter razni drugi dejavniki. Hkrati so moške in ženske obleke dinamično spreminjajo skozi čas. Kar je danes moderno, bo moderno po preteku določenega časa. Hkrati pa so modna oblačila, modni vzorci in druge značilnosti preteklosti danes sodobne ali bodo sodobne v eni prihodnjih sezon.

Ženske obleke so zmeraj modne

Stare obleke in blago ne sodijo nujno v preteklost

Stara garderoba, starejše moške in ženske obleke lahko zato postanejo čez čas spet moderne. To s pridom izkoriščajo vsi, ki za svoje moške in ženske obleke vzorno skrbijo. V preteklosti pa je bilo modno tudi kupovati blago ter iz njega izdelovati poljubne moške in ženske obleke. Številne stare garderobne omare zato skrivajo staro, nikoli rabljeno blago, kupljeno pred desetletji in več. Takšno blago ni čez čas zopet modno, velikokrat gre tudi za bistveno bolj kakovostno blago. Imenujemo ga s pojmom stara šola, kar pomeni med drugim bistveno večji poudarek na kakovost kot ga poznamo danes. Pogosto danes na prodajnih policah srečujemo garderobo, ki je sicer modna in lepa za sezono. Kmalu po nakupu, pa se že začnejo že kazati razne napake in nepravilnosti. Končna kakovost je površna, na določenih mestih začnejo šivi popuščati, nekaj pranj že kaže odstopanja od prvotnih barv in vzorcev ter podobno. Gre za podoben fenomen, kot ga poznamo na številnih drugih področjih ter v številnih drugih panogah. Proizvajalci so ugotovili, da je povpraševanje bistveno večje, če so sposobni enak izdelek na trgu ponuditi po ugodnejši ceni. To seveda hkrati povleče za seboj cel niz ukrepov, ki se na koncu izkažejo v ugodni ceni ter zahtevanem dobičku proizvajalca. Kupec v tem primeru dobi natanko toliko, kolikor plača. Višja splošna kakovost moške ali ženske obleke se hitro prepozna že po nekaj preprostih prepoznavnih znakih. Pestro izbero ženskih oblek lahko preverite tukaj.

Poletne obleke, garderoba vročih poletnih dni

Poletne obleke so lahko namenjene preživljanju prostega časa , lahko pa postanejo tudi večerna toaleta.

Poletne obleke so v tem primeru iste, spremenjena je zgolj pričeska, med spremembe sodijo modni dodatki ter elegantna obutev ali druga obutev po žeji. Poleg možnih kombinacij za različne priložnosti, je odlika vsake poletne obleke v letnemu času primernemu udobju. Izbrani materiali so zračni in lahkotni, kar omogoča dihanje kože ter prijeten občutek tudi ob povišanih temperaturah. Z izbiro vzorcev, krojev, barv in drugih značilnosti lahko ustvarimo zelo različne učinke. Priljubljeni kroji za poletne obleke so A kroj, kar pomeni zgoraj zapeljivo oprijeta ter v spodnjem delu bolj ali manj kratko krilo. Njena odlika je zračnost ter zračnost primerna za poletne noči in dneve. Pogosta izbira so tudi tunike, ki nudijo širši spekter uporabe. Takšne poletne obleke so primerne za tako prosti čas, vsakodnevna opravila, v njih se lahko odpravimo na plažo, elegantnejše izvedbe pa z dodanimi sandali z visoko peto ter primerno pričesko sodijo na večerne zabave. Pričeske, barve, obutev, modni dodatki ter druge značilnosti tudi zelo vplivajo na izgled poletne obleke. Zato je zelo pomembno imeti v garderobi na razpolago čim več možnosti, hkrati pa imeti dober okus in smisel za kombinacijo. Če ne gre drugače si je mogoče izgled poletne obleke v kombinacij z točno določeno pričesko, obutvijo, modnimi dodatki in drugimi značilnostmi ogledati v modnih katalogih, reklamah ter na raznih drugih virih. Zelo zanimive so predvsem predstavitev istih modelov različnih barv, krojev ter drugih lastnosti iste poletne obleke ali obratno. Torej isti model predstavlja enko barvo, kroje ali druge lastnosti na različnih oblekah. Nič ne škodi tudi pogled na ulico, v urade, lokale, prireditvene prostore ter povsod tam, kjer so na ogled poletne obleke v neštetih izvedbah in kombinacijah z obutvijo, pričesko in modnimi dodatki.

Poletne obleke so garderoba vročih poletnih dni.

Otroška oblačila, izbira staršev

Otroška oblačila so večinoma konfekcijska oblačila iz različnih materialov.

Staršem otroška oblačila povzročajo kar nekaj dilem, dober nakup je v marsičem drugačen od nakupa oblek za odrasle osebe. Odrasla oseba ima določeno individualno številko oblači, glede na svoje fizične značilnosti. Ta številka se ne spreminja, otroška oblačila so obratno namenjena odraščanju. To pomeni, da mora izbrana velikost oblačila na to lastnost biti pozorna. Danes kupljena otroška oblačila bo lahko otrok v razmeroma kratkem času prerastel, ter ne bodo več nudila enakega udobja, kot ob nakupu. Zato je potrebno pri velikosti imeti v mislih odraščanje ter primerno zahteva izbrati. Podobno dilemo povzročajo otroška oblačila pri materialih, krojih in drugih značilnosti. Odrasla oseba zna sama oceniti, kaj ji ustreza in kaj ji ne ustreza med vsemi lastnostmi. Ter to tudi primerno opisati. Otroška razposajenost velikokrat ni sposobna oceniti, katere lastnosti bolj ustrezajo. Ta ocena je prepuščena staršem, ki otroška oblačila izbirajo in kupujejo. Materiale lahko ocenjujemo po svojih izkušnjah, dodamo pa dodatno skrb za zdravje v obdobju odraščanja ter značilnosti otroškega življenja. Ker se otrok bistveno več gibam, morajo materiali za otroška oblačila skrbeti za idealno telesno temperaturo. Po potrebi morajo biti zračna oziroma biti sposobna odvajati znoj na zunanjo stran oblačil. S tem ima zagotovljeno suho kožo, zmanjšajo se možnosti prehladov ter raznih drugih zdravstvenih težav. Delno se da ta problem rešiti z preoblačenjem, vendar je potrebno otroka o tem podučiti in ga naučiti preznojena oblačila zamenjati s suhimi. Naprednejši tehnični materiali na drugi stran ta problem ne poznajo, saj aktivneje odvajajo znoj na zunanjo stran. Tudi v gibanju ostane otroška koža suha ter s tem preprečujejo tehnični materiali možnost znanih težav. Koža je pri otroku prav tako občutljiva, materiali morajo biti tudi kakovostni in neagresivni na kožo.

Otroška oblačila imajo v času odraščanja izreden pomen, izbira mora biti temu primerno odgovorna.

https://www.nama.si/oddelki/otroci