Category Archives: Obnova

Ometi so lahko strojni ali ročni

Vemo, da omet velja za zaključni sloj za našo novogradnjo ali prenovo doma. Tako prostoru dajo povsem zaključni videz. Ometi skrijejo tudi vse napeljave. Z njimi pa lahko prekrijemo še vodovodne cevi, kable in kanalizacijo. Poleg tega je namen ometov tudi ta, da z njimi izravnamo številne nepravilnosti v stenah in tako skrijemo tudi vse napake. Pomembno vprašanje pri tem pa se glasi, ali bodo v igri ročni ometi ali strojni ometi.

Kaj so ročni ometi?

strojni omet je hitrejša izravnava sten kot ročni omet

Ročni ali z drugo besedo klasični ometi so najstarejša tehnika za izravnavanje sten. Material za tako obliko ometa se uporablja kar v mešalcu. Ročni ometi tako veljajo za nekoliko bolj zahtevno tehniko, ki pa je ne pozna kar vsak mojster. Imajo številne prednosti. Ena od teh je možnost, da lahko izdelamo strukture, grobe vzorce ter še marsikaj drugega. Seveda pa imajo taki ometi tudi pomanjkljivost. To je, da trajajo nekoliko dlje časa. Ker se materiali zanje pripravljajo dlje časa, mešanica zanje ne more biti vedno enaka. Lahko se pojavijo celo razlike v trdoti. V nasprotju s temi ometi poznamo strojne omete, ki veljajo za veliko hitrejšo izvedbo. Priljubljeni pa so še apneno cementni strojni ometi, ilovnati ometi, toplotnoizolacijski ometi ter podobno. Sami moramo presoditi, kaj je najbolje za nas in za naš objekt. Če se nam pri delu izjemno mudi, potem se je vsekakor najbolje odločiti kar za strojne omete, za katere je značilno, da imajo tudi številne prednosti, ki se pokažejo po koncu dela. Pomembna je tudi primerjava cen, med ročnimi in strojnimi ometi.

Cena fasade na kvadratni meter je pogosta dilema

Cena fasade na kvadratni meter je pogosta dilema investitorja. Načeloma je za investitorja tudi nekoliko višja cena fasade na kvadratni meter sprejemljiva, če gre za temu primerno višjo kakovost ter boljšo izkušnjo. Zanesljive reference imajo pri odločitvi pomembno težo.

Cena fasade na kvadratni meter

Strokovni nasveti in zanesljive reference

Strokovni nasveti in zanesljive reference so pomembni pri določanju. Investitor pogosto ni strokovnjak področja, zato se za nasvet obrne na strokovnjaka ali strokovnjake. Poleg tega pa so dobrodošle zanesljive reference. Dobimo jih pri tako strokovnjakih, kot pri investitorjih. Strokovni nasveti in reference nam dajo občutek, kako se cena fasade na kvadratni meter spreminja ter kaj vse na spremembo cene vpliva. Prav tako nam strokovni nasveti in reference pomagajo izbrati med številnimi možnimi odločitvami. Pogosto je cena fasade na kvadratni meter poglavitna informacija ponudbe. Vsekakor pa ne smemo prezreti dodatnih informacij ter drobnega tiska. Strokovnjaki nam lahko teoretično razložijo, kaj pomeni določena cena fasade na kvadratni meter v ponudbi. Ter kako se lahko teoretično spreminja ter kaj določena sprememba pomeni pri končni izvedbi in uporabniški izkušnji. Reference nam na drugi strani razložijo, kaj določena cena fasade na kvadratni meter v ponudbi pomeni v praksi. Predvsem so dobra referenca investitorji, ki so sami šli skozi celoten proces. Verjetno pa je bolj kot ocena ponudbe zanimivo prisluhniti njihovim izkušnjam po dokončani fasadi. Predvsem so zanimiva poglavja na temo : kaj bi investitorji spremenili, če bi se ponovno odločali. Pri odločanju pogosto nimamo prave predstave, kaj določena odločitev pomeni. Lahko gre za na videz nepomembne ali na drugi strani bolj pomembne odločitev. Na prvi pogled nepomembna je lahko barva fasade ali barvna kombinacija. Vendar nam izkušnje investitorjev lahko to odločitev predstavijo v nam neznani perspektivi. Toliko bolj pa pri bolj pomembnih odločitvah, ko gre za materiale, izvedbe, izvajalce ter druge bolj pomembne odločitve, od katerih je odvisna cena fasade na kvadratni meter. Več nasvetov

Kitanje sten in pleskanje stanovanja

Vsake toliko časa pride do situacije, ko začnemo razmišljati o tem, da bi se lotili prenove stanovanja oziroma doma.

V okviru prenove stanovanja pa seveda pride tudi do želje po kitanju in glajenju sten ter nadaljne tudi do pleskanja celotnega stanovanja. Za kitanje in glajenje sten bi lahko rekli, da je v smislu to pogoj za kvalitetno, natančno in estetsko pleskanje stanovanja. S kitanjem in glajenjem sten ter s pleskanjem stanovanj se sicer v naši državi ukvarja kar nekaj podjetij. Govorimo o podjetjih, ki se ukvarjajo s storitvami na področju slikopleskarstva. Kitanje, glajenje in beljenje sten oziroma pleskanje stanovanja so storitve, po katerih poteka veliko povpraševanja. Skladno s številom povpraševanja pa trg nudi tudi veliko možnosti pridobitve teh storitev.

podjetje Habat ponuja zanesljivo kitanje in beljenje sten

Če obiščete spletni brskalnik, boste hitro naleteli na konkretno število različnih ponudnikov, ki se med drugim ukvarjajo tudi s kitanjem sten ali s pleskanjem stanovanja. Preverite različne spletne strani in ponudbe med seboj, saj se boste s pomočjo primerjave lahko lažje odločili za vam najbolj ustreznega ponudnika. Na tem mestu pa vam sicer lahko glede na moje lastne izkušnje svetujem, da med drugim preverite tudi spletno stran slikopleskarstva Habat, ki ima na področju kitanja sten, pleskanja stanovanja in drugih storitev na področju slikopleskarstva ogromno znanja in tudi izkušenj.

Sam sem bil s kitanjem, glajenjem in beljenjem sten preko omenjenega podjetja zelo zadovoljen, tako da vam res toplo priporočam, da se obrnete na tega ponudnika. Na spletni strani omenjenega slikopleskarstva boste seveda našli več informacij o ponudbi in storitvah, poleg tega pa boste prejeli tudi kontakt, preko katerega lahko izveste odgovore na vsa vaša vprašanja.

Če torej potrebujete kitanje, glajenje, beljenje sten, pleskanje stanovanja ali katero izmed drugih storitev na področju slikopleskarstva, se obrnite na podjetje Habat še danes. Ne bo vam žal.