Category Archives: obutev

Nike čevlji so tradicionalna izbira rekreativcev in športnikov

Nike čevlji za tek ali druge športne aktivnosti so tradicionalna izbira številnih bolj ali manj ambicioznih rekreativcev ter športnikov. Nekateri Nike čevlji tudi nosijo ime znanih vrhunskih športnikov, prenekateri vrhunski športnik tudi sodeluje pri razvoju.

Izkušnje vrhunskih športnikov so pomemben vir informacij

Razvojni oddelki proizvajalcev športne obutve in druge športne opreme so vez med uporabniki in vrhunskimi športniki. Na ta način nastanejo tudi praktično vsi Nike čevlji. Vrhunski športniki imajo sicer nekaj privilegija, saj so njihovi Nike čevlji do potankosti prilagojeni njihovim fiziološkim lastnostim ter individualnim zahtevam. Oblika stopala je izmerjena povsem natančno z lasersko tehnologijo. Pri tem ne gre za noben prestiž, ampak nujno zlo vsakega razvojnega procesa. Tako oblikovani Nike čevlji se nato pod obremenitvijo športnika izmerijo v vseh pomembnih parametrih. Če ne bi šlo za natančno meritev stopala, bi posledično bili Nike čevlji vrhunskih športnikov ocenjeni z približkom. Kar pomeni tudi temu primerno manjšo natančnost in uporabnost pridobljenih informacij.

nike

Čevlji in superge Nike

Artikli v prosti prodaji sicer niso tako individualno prilagojeni uporabniku, tudi čisto vseh lastnosti ne moremo pričakovati. Vendar je na podlagi številnih preizkusov, testiranj in merjenj, možno iz generacijo v generacijo izboljševati Nike čevlje in drugo opremo. Med drugim se to kaže v inovacijah, ki jih proizvajalec niza iz generacijo v generacijo. Inovacije se kažejo v posameznih delih čevlja, kot so uporabljeni materiali, teža, podplat, blaženje, vložek in raznih drugih lastnostih. Pri izbiri novih modelov je podpora vrhunskih športnikov pri razvoju tudi eden od razlogov za zaupanje novostim. Zaupanje novostim je od tekača do tekača zelo različno. Nekateri novostim zaupajo v smislu takojšnjega nakupa novostim. To še ne pomeni nujno, da jim povsem zaupajo. Se pa radi o novostih na lastni koži prepričajo ter ne verjamejo raznim čenčam. Nasprotje so tisti, ki prisegajo na preizkušene lastnosti, njihova bodo predvsem Nike čevlji enaki ali podobni starejšim oziroma tistim v uporabi.

Čevlji so zahtevna in odgovorna izbira

Čevlji so odgovorna izbira ter hkrati zahtevna izbira.

Čevlji nas pogosto postavijo v resno zagato, ko izbiramo že po zelo preprostih načelih in lastnostih. Številka čevljev je tipičen primer pogostih dilem, ko se obišče prodajalna obutve z namenom nakupa novega para čevljev. Zmedo v prvi vrsti povzročajo proizvajalci, nadalje sami uporabniki, najdejo pa se tudi zelo različne zahteve in nameni. Čevlji pri proizvajalcih nastanejo po točno določenih proizvodnih postopkih, pri katerih se uporablja točno določna oprema. Točno določeni proizvodni postopki in točno določena oprema pomeni, da so čevlji enega proizvajalca v marsičem drugačni od čevljev drugega proizvajalca. Čeprav so čevlji v obeh primerih teoretično enake velikosti oziroma imajo enako oznako velikosti. Vsak proizvajalec namreč uporablja drugačno izhodišče, za določitev velikosti obutve. Hkrati pa so tudi čevlji različni v podrobnostih. Zato so nam čevlji določenega proizvajalca kot uliti, čevlji iste velikosti drugega proizvajalca pa bodisi preveliki ali premajhni. Nadalje ima vsak človek edinstveno stopalo, način hoje, različne namene in podlage uporabe. Zato se pogosto izbira obutev točno določenega proizvajalca rutinsko, ker smo iz izkušenj prepričani v največjo primernost našemu stopalu ter drugim osebnim lastnostim. K takšni izbiri pa hkrati pripomorejo slabe izkušnje z drugim proizvajalcem ali z drugimi proizvajalci, katerih čevlji nam povzročajo številne težave. Sam namen in zahteve uporabe so dodatno od primera do primera različne. V poletni sezoni najverjetneje ne bomo uporabljali debelejše nogavice, zato je potrebno razmišljati o temu primerno manjši toleranci velikosti. Obratno pa pozimi računamo z uporabo debelejših nogavic, v takem primeru velikosti čevlja dodamo ustrezno toleranco. Obutev uporabljamo tudi v zelo različne namene. Uporaba v protokolarne namene je nekaj drugega kot uporaba pri profesionalnih, prostočasnih ali hobi aktivnostih. Pri tem ne gre zgolj za razlike v zunanjosti, ampak predvsem za različne obremenitve in gibe stopala.

Čevlji zahtevajo veliko razmisleka predno najdemo idealen par obutve za izbrano priložnost. Preverite našo ponudbo.

Čevlji so vedno velik izziv izbire

Čevlji so vedno velik izziv, ko se med množico ponudbe izbira individualno dobro obuvalo.

Čevlji v ponudbah so zelo različni, obstajajo pa tudi različni cenovni razredi ponudb. V večjih trgovinah so lahko v ponudbi zelo različni cenovni razredi, lahko pa se tudi večje trgovine specializirajo za točno določeni cenovni razred. Obstajajo pa tudi specializirane trgovine, ki imajo ožjo ponudbo določene blagovne znamke, določenih kupcev ali drugače ožjo ponudbo. Najmanj težav povzročajo čevlji kupcem, ki vedo kaj hočejo. Blagovno znamko, cenovni razred in druge lastnosti imajo določene, potrebujejo zgolj še izbrati najbolj primerno barvo, izvedbo, materiale, velikost in razne druge manjše podrobnosti. Več težav imajo vsi, ki ne vedo kaj bi ter jih velika ponudba dodatno zmede. V takih situacijah je najbolje določiti najbolj pomembne kriterije, ter po njih izbirati. Kriteriji so lahko cena, materiali, izvedbe, blagovna znamka in podobno. Cena je pomemben dejavnik, v veliko primerih se kupci po njej orientirajo. Višja cena načeloma pomeni višjo kakovost, prestižnejšo blagovno znamko in podobno. Ni pa višja cena pravilo, saj imajo čevlji lahko znižano ceno ter razne druge nakupne ugodnosti. Materiali se največkrat delijo na naravne in umetne, obstajajo pa tudi razlike med naravnimi in umetnimi materiali. Po izvedbah se čevlji delijo na visoke, nizke, čevlje z visoko ali nizko peto, čevlji so lahko tudi dodatno prilagojeni točno določenim zahtevam uporabnikov. Tako obstajajo čevlji za svečane priložnosti, pravo nasprotje so nogometni čevlji. Zelo pomembna lastnost je blagovna znamka, z njo je povezanih veliko lastnosti. Razlika med blagovnimi znamkami je že v osnovi, saj vsak proizvajalec izdeluje čevlje po točno določenem kopitu. Slednje pa točno določeni osebi ustreza, je manj primerno ali celo ne ustreza. Zato izbira točno določene blagovne znamke ni stvar prestiža, ampak stvar osebno primernih tehničnih lastnosti.

Ugodni čevlji so v množici ponudbe dobra izbira, ko ustrezajo največjemu številu osebnih kriterijev.

geox čevlji

Geox, zimska odličnost

Geox je možna zimska odličnost .

Zimska odličnost Geox je vsekakor odlična izkušnja . Mnogim ob tem Geox pričara občutek značilen za toplejše dele leta. Pri izkušnji pa je najbolj pomembno, da ima Geox odlične lastnosti. Geox odlične lastnosti omogočajo, da je uporaba odlična. Posledično Geox pomaga pri ohranjanju vitalnega življenjskega sloga. Vitalni življenjski slog je želja mnogih. Nekaterim pa je vitalni življenjski slog del življenja. Zimska rekreacija je pri tem pomemben del. Načeloma imamo vsi raje rekreacijo v toplejših delih leta. Vendar strokovnjaki opozarjajo, da je dobri biti aktiven tudi v zimskih mesecih. Torej v hladnejših delih leta. Možnosti je veliko, delijo pa se po mnogih značilnostih in razlikah. Nekaterim bolj ustrezajo aktivnosti na prostem, drugi bolj uživajo v zaprtih prostorih. Verjetno najboljša je kombinacija aktivnosti na prostem in aktivnosti v zaprtih prostorih. Kombinacija je zelo dobra predvsem takrat, ko znamo izkoristiti vse dobre lastnosti posameznih možnosti. Aktivnosti na prostem so odlične takrat, ko lahko izkoristimo ugodne vremenske razmere. Prednosti aktivnosti na prostem so številne. Predvsem se z aktivnostmi na prostem krepijo obrambne sposobnosti organizma. Sama rekreacija je podobno koristna, kot pri aktivnostih v zaprtih prostorih. Le da ima vse značilnosti aktivnosti na prostem. Nasprotno je rekreacija v zaprtih prostorih odlična v času, ko zunanji pogoji ne dovoljujejo aktivnosti ali pa aktivnosti na prostem bolj škodijo kot koristijo. Gre predvsem za negativne vremenske pogoje ali pa dele dneva, ko je rekreacija praktično nemogoča. Velikokrat izbiro med aktivnostmi na prostem in aktivnostih v zaprtih prostorih določajo prav vremenski in drugi pogoji. Poleg tega je dan bistveno krajši, kar pomeni, da je potrebno veliko prilagajanja. Načeloma se lahko prilagodi aktivnost drugim obveznostim, lahko pa se obratno vse obveznosti prilagodijo športnim aktivnostim.

Geox je dobra osnova za prijetno zimsko uporabo, katero nekateri uporabniki s pridom in dobrimi izkušnjami izkoriščajo že veliko časa.