Category Archives: Ostalo

Prilagodljivi TV sporedi

Televizija je v 20. stoletju zasedla izjemno pomembno mesto med sodobnimi mediji, to vlogo pa ohranja tudi danes. A treba se je zavedati, da so se navade spremenile, predvsem ob razmahu interneta. Danes televizijo gledamo drugače, temu pa se prilagajajo tudi ponudniki telekomunikacijskih storitev in distributorji televizijskih vsebin. Posledično so sodobni TV sporedi precej drugačni od tistih, ki smo jih bili vajeni pred kakšnim desetletjem ali še prej. Takrat smo imeli na izbiro nekaj programov z vnaprej določenimi vsebinami, svobode pri izbiri pa ni bilo veliko. Danes pa so TV sporedi bistveno bolj prilagodljivi in omogočajo več svobode pri izbiri vsebin, ki bi jih radi gledali. Televizijski programi sicer ostajajo podobni, še vedno imajo svoje vsebine v urejenem časovnem zaporedju, drugačno pa je vedenje gledalcev, ki ne spremljajo nujno tekočega programa, temveč iščejo le vsebine, ki jih posebej zanimajo. Sodobni TV sporedi so prilagodljivi tudi v tem oziru, da imamo na voljo bistveno več televizijskih vsebin in se lahko naročimo le na tiste programe, ki nam odgovarjajo. Poleg tega lahko po sporedu svobodno krmarimo s pomočjo funkcij časovnega preskoka, zato TV sporedi niso relevantni le za pogled v prihodnost, temveč tudi za ogled vsebin, ki so že bile predvajane.

tv sporedi

TV spored – pomočnik, brez katerega ne gre

TV sporedi za vsakogar

Izjemno širok nabor televizijskih vsebin je vsekakor koristen, saj bo v ponudbi gotovo vsak našel nekaj zase. A to pomeni, da bo treba tudi nekoliko bolj vztrajno brskati. TV sporedi predstavljajo malo morje vsebin, ki niso vedno relevantne ali zanimive niti za gledalce, ki so na te vsebine naročeni. Tu pride do izraza informacijska pismenost gledalcev, ki morajo znati vsebine prilagoditi svojim interesom. Na voljo so raznoliki TV sporedi in obilica vsebin, na gledalcu pa je odgovornost za to, da si sam uredi ponudbo tako, kot mu najbolj odgovarja. Vas zanima Tv spored za danes? Oglejte si ga tukaj.

Ključni dejavniki za uspeh na tujem trgu

Za poslovanje v tujini so značilne nekatere ovire, ki zahtevajo bistveno več pozornosti kot pri poslovanju na domačem trgu. Že sama logistika je na primer izziv zase, pa tudi ciljna država gotovo postavlja svojevrstne prepreke pri poslovanju. O uspehu pri poslovanju s tujino odločajo različni dejavniki, ki jih lahko do neke mere prilagodimo v svoj prid.

En izmed dejavnikov je vsekakor tudi zanesljiva logistika. Medtem ko pri poslovanju na lokalnem trgu običajno niti ni težko najti partnerja, ki učinkovito opravlja prevoze po državi in morda poskrbi tudi za vse druge spremljevalne obveznosti, bo za poslovanje s tujino bistveno težje najti tako zanesljivega in vsestranskega partnerja. Je pa učinkovita logistična mreža ključnega pomena za uspeh na tujem trgu. Če gre seveda za prodajo fizičnih izdelkov. Storitvena podjetja imajo na tem področju bistveno manj težav, saj lahko brez večjih skrbi poslujejo skoraj povsod po svetu. Logistika za takšna podjetja ne predstavlja večje ovire.

Vsekakor je logistika pomembna za uspešno poslovanje podjetja na tujem trgu, a za redno in pravočasno opravljanje prevozov moramo tudi redno in pravočasno plačevati svoje logistične partnerje. To pomeni, da se že takoj ob vstopu na tuji trg pokaže neprecenljiva vrednost zadostnega zagonskega kapitala ter stalno razpoložljivih likvidnih sredstev. Da bi uspeli sproti plačevati svoje obveznosti in investirati denar v nadaljnjo poslovno rast, je treba začeti s poslovanjem na trdnih temeljih z vsemi možnimi zagotovili o uspehu.

Na koncu pa treba poskrbeti še za dobre odnose s tujimi strankami in partnerji. Mednarodna logistika že vključuje tudi reševanje nekaterih težav, do katerih pride izključno zaradi kulturnih razlik, a za pravi uspeh bo treba narediti še korak dlje. Pametno je imeti v ciljni državi pravnega strokovnjaka, ki lahko ponudi svetovanje in posredovanje v primeru pravnih postopkov, neprecenljiv pa je tudi partner, ki razume jezik in kulturo ter navade ciljne skupine na tujem trgu.

Psihoterapevt – oseba, s katero lahko vzpostavimo lep odnos

Nekateri ljudje se v življenju srečujejo s težjimi situacijami, ki jim sami nikakor niso več kos. V takih primerih se povežejo z najrazličnejšimi strokovnjaki, med katerimi psihoterapevt igra še posebej pomembno vlogo. Ta oseba se še kako dobro spozna na reševanje težav ljudi, ki so povezani tudi z njihovo notranjostjo. Za svoj poklic so se izobraževali izjemno dolgo časa, pri tem pa so si nabrali tudi veliko izkušenj, ki so pri opravljanju njegovega dela še kako zelo pomembne.

V prvi vrsti je pomemben tudi odnos z njim

Psihoterapevt je sicer izjemno izobražena oseba, vendar pa vemo, da vsak psihoterapevt ne ustreza vsaki osebi. Predvsem je pomembno, da se med njim ter pacientom razvije lep odnos, ki temelji predvsem na zaupanju. Če tega ni, potem je bolje, da se postopek takoj ustavi in raje prične kje drugje. Ljudje imajo po večini lepe izkušnje in tudi lepe rezultate. Ravno zato se vedno več ljudi, ki imajo osebne težave, zatekajo po pomoč k psihoterapevtom. Cena take storitve ni več tako zelo draga in lahko si jo privošči prav vsak.

Psihoterapevta najdemo na spletu in lahko je dobra rešitev težav

Rešite težave z depresijo s pomočjo psihoterapevta

Najboljšega psihoterapevta lahko najdemo tudi na spletu

Vsak dober psihoterapevt ima tudi svojo spletno stran, saj se še kako dobro zaveda, da ljudje take storitve v današnjem času iščejo tudi preko spleta. Na svoji spletni strani tako predstavljajo vse svoje storitve in poleg njih pripišejo tudi cene. Tudi preko spleta lahko navežemo prvi stik z njimi. Najbolje je, da jih za začetek napišemo kratek e-mail, v katerem navedemo vse podrobnosti.

 

Ne veste, katera Kia Optima je prava za vas po opremi?

Si želite, da vam avto pomaga pri vožnji, pa ne zato, ker ne bi znali voziti, ampak zato, ker se vam enostavno ne ljubi več toliko voziti, pa si želite še dodatnega pomočnika, da si zagotovite bolj varno vožnjo za vas kot tudi za ostale udeležence v prometu?

Kia Optima EX LImited ima veliko opreme za večje udobje voznika med vožnjo

Kia Optima EX LImited

Potem je tudi Kia Optima primerna za vas, pa čeprav je morda niti ne poznate toliko in vam Kia Optima nikakor ni avto, ki bi si ga ogledali. Vendar pa mu res namenite nekaj pozornosti, predvsem Kia Optima EX Limited vas bo zagotovo presenetila in razvajala z vso opremo, ki jo premore, hkrati pa se boste tudi vozili v njej zelo udobno če le niste ravno preveč visoki, torej več kot 1,9 metra.

Kia Optima EX LImited premore ogromno opreme za pomoč pri vožnji in tudi za povečano udobje.

 

Če samo na hitro pogledamo, kaj ta model Kia Optima vključuje in ponuja, potem boste videli, da je oprema resnično bogata. Imeli boste namreč strešno okno, pa hlajenje in gretje sedežev in volana, pri čemer je sedež usnjen in električno nastavljiv, vsekakor je tudi avto zelo prostoren kot je prostoren tudi prtljažnik, ima sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik, kar mu pomaga pri le 141 konjih, prav gotovo boste tudi nad udobjem podvozja zadovoljni, kar pa se tiče zunanjosti, pa tako ali tako ni potrebnih nobenih besed, saj slika pove vse. Kar je še zelo pomembno, kaj ta Kia Optima vključuje, je to, da imate še en kup asistenčne opreme, ki varnost povečajo, to so predvsem parkirni senzorji spredaj in zadaj, pa 360-stopinjske kamere in pa pomoč za prepoznavanje kamer, potem so tu tudi dodatki za ohranjanje voznega pasu in pa samodejno parkiranje, pametni ključ in pa sistem, ki samodejno ustavi avto v primeru prepreke pri največ 60 km/h, tako da v centru ne bo več bojazni, da bi podrli kakšnega kolesarja ali pa pešca, ki se nepremišljeno odpravi čez cestišče.

Velikost vozila

Velikost vozila močno vpliva na izkušnjo pri vožnji, v končni fazi pa se lahko izkaže za odločilno tudi v kakšnih bolj kočljivih primerih, morda celo v prometnih nesrečah. Zato je pametno poznati razlike, ki se pojavijo pri upravljanju večjih in manjših vozil. Ne mislimo na velike tovornjake, temveč na osebne avtomobile, ki so prav tako na voljo v najrazličnejših velikostih.

Ford Fiesta je vsestranski avtomobil

Na eni skrajnosti spektra imamo kompaktne avte, pa tudi običajne osebne avtomobile, ki se pač ponašajo z manjšimi dimenzijami. Ena izmed teh možnosti je Ford Fiesta, ki slovi kot zelo vsestranski avtomobil, odličen za kolovratenje po mestnih ulicah in vožnjo po dolgih podeželskih poteh. Ford Fiesta je priljubljena izbira prav zaradi svojih razmeroma kompaktnih dimenzij. Kaj te omogočajo, česar od večjega avta ne moremo pričakovati? V prvi vrsti omogočajo brezskrbno in varno vožnjo po kakšnih ožjih ulicah ali manj dostopnih kotičkih. Iskanje parkirnega prostora bo lažje, prav tako je manj možnosti za kakšne trke, do katerih hitro pride, če nimamo popolnega nadzora nad vsemi izpostavljenimi deli avtomobila. Ford Fiesta in drugi predstavniki te skupine so tudi varčnejši, pogosto tišji in učinkovitejši.

 

Na drugi strani pa imamo prostorne avtomobile, ki včasih predstavljajo edino smiselno izbiro. Družine bodo na primer izbrale Ford C MAX ali kakšen drug večji avtomobil, saj se preprosto ne morejo udobno stlačiti v kompaktnejše avtomobile. Ford C MAX je na primer na voljo celo v 7-sedežni različici, s čimer se uvršča že med največje osebne avtomobile, ki še omogočajo praktično vožnjo. Glavna prednost teh avtomobilov je seveda udobje, ki je posledica prostorne potniške kabine. Tudi daljša potovanja bodo zelo prijetna, saj so ti avtomobili zelo dobro opremljeni za takšne poti. Hkrati so tudi zmogljivi in varni, tudi v primeru nesreč se večinoma bolje obnesejo. Ford C MAX in druščina so seveda neprekosljivi še v primeru, da je treba poleg družinskih članov prepeljati še kak kos tovora.

Pohorsko vreme je mešanica predalpske in subpanonske klime

Pohorsko vreme je v edinstveno mešanico združena subpanonska in predalpska klima.

Vreme se razlikuje od področja do področja, Pohorje ni izjema. Na oblikovanje vremenski razmer vplivajo predvsem reliefne razmere ter s tem povzročajo za območje tipično vreme. Pohorje ima nadmorske višine od štiristo do tisoč petsto štiriintrideset metrov. Toliko je visok najvišji Črni vrh, nekoliko nižja je Velika Kopa na Kopah. Nad tisoč petsto metrov se dvigajo še hrbet Planinke, Jezerski vrh, Mali Črni vrh ter Mala Kopa. Na višini tisoč petsto metrov leži tudi planota Rogla, znana po zdraviliško športno rekreacijskem centru. Hladne severne lege na višjih nadmorskih višinah imajo vlažno in svežo klimo z visoko zračno vlago. Z nižanjem višinske razlike se vreme spreminja, Pohorje v nižjih legah ima tipične značilnosti celinskega vpliva. Celinski vpliv po dolinah potokov prehaja tudi višje ležeče predele. Vreme določajo tudi tipične značilnosti padavin, za Pohorje je značilen vzorec naraščanja padavin z nadmorsko višino od vzhoda proti zahodu. Največ padavin je na najvišjih legah. Z padavinami je najbolj bogat mesec julij, najmanj padavin pa pade januarja in februarja. Za vreme na severovzhodu Slovenije so značilni tudi pogosti temperaturni obrati, Pohorje ima to značilnost najbolj izraženo na območju slovenjegraške kotline. Na nadmorski višini nad tisoč sto metri je Pohorje s snežno odejo prekrito od štiri do pet mesecev. Najvišje lege dobijo prve pošiljke snega dva meseca prej kot v dolinah in nižinah. Zimsko vreme je zelo naklonjeno zimskemu turizmu, Pohorje ima tej danosti primerno številna smučišča s smučarsko sezono preko sto dni. V nekaterih letih smučarska sezona traja tudi štiri mesece in več. Štiri mesece dolgo sezono je zabeležila Rogla v smučarski sezoni dva tisoč šestnajst – dva tisoč sedemnajst. Rogla je zaradi svežega gorskega vremena z temperaturami okrog dvajset stopinj Celzija, poleti zelo priljubljena izletniška in turistična točka.

Pohorsko vreme ima značilnosti, ki zelo prijajo prebivalcem ter obiskovalcem. Preverite vremenske razmere na strani Rogla.eu.