Category Archives: Pohištvo

Gaming stoli ne osvajajo samo velikih ljubiteljev igranja igric

Predstavljajte si, da morate v hipu kupiti nov stol za delo z računalnikom. Veste, katerega morate izbrati? Zagotovo je vsem jasno, da računalniški stol oziroma kakovosten pisalni stol najbolj pride v poštev. Toda, kako vedeti, ali je dovolj primeren za vaše potrebe? Če ste dobri poznavalci pisarniških stolov, boste najverjetneje ob takšni nalogi pomislili tudi na gaming stol.

Gaming stoli so kot nalašč ustvarjeni za dolgotrajno posedanje pred računalnikom. Po takšnih stolih posegajo predvsem strastni ljubitelji igranja igric. A to še zdaleč ne pomeni, da so stoli ustvarjeni samo za takšne dejavnosti. Stol gaming namreč lahko opazite tudi v številnih pisarnah zahtevnih direktorjev in vodij, ki dobro vedo, kaj pomeni sedeti na najboljšem stolu.

gaming stoli

Na videz spominjajo na sedeže športnih avtomobilov

Zanimivo je, da gaming stoli na prvi pogled še najbolj spominjajo na sedeže vrhunskih športnih vozil. In če bi pravzaprav podrobneje pogledali v zgodovino nastanka tovrstnih stolov, bi bili presenečeni, saj ima takšen stol kar nekaj skupnih lastnosti z omenjenim sedežem vozila.

Na videz so torej stoli gaming res nekaj posebnega. Prav tako posebni pa so tudi za sedenje. So namreč vrhunsko udobni in prijetni. Na njih lahko brez težav sedimo tudi po več ur zapored. Vseeno pa se je vmes med delom oziroma igranjem igric tu in tam dobro pretegniti oziroma ob mizi narediti nekaj vaj za hrbtenico.

Cene vrhunskih pisarniških stolov

V resnici gaming stoli tako kot še številne druge vrste stolov sodijo v kategorijo pisarniškega pohištva. Je pa res, da vas bo dober gaming stol stal precej več denarja kot pa povsem klasično zasnovan pisarniški stol.

Cene gaming stolov pa se med seboj lahko kar precej razlikujejo. Precej je to odvisno od proizvajalca oziroma od blagovne znamke. Koliko vas v povprečju stane dober stol za igranje igric, lahko najhitreje preverite kar na spletu, kjer si ga lahko tudi naročite. Vsekakor pa se vam splača poiskati kakšno posebno akcijsko ponudbo spletnega ponudnika, kjer boste za vrhunski gaming stol plačali nekoliko manj denarja. Dobra novica je tudi ta, da vam spletni ponudniki takšnega pohištva na svojih straneh ponujajo številne koristne nasvete za uporabo, nenazadnje tudi za samo vzdrževanje.

 

 

 

Dvižna miza – najbolje se obnese električna

Sedenje za mizo je seveda lahko sila udobno in prijetno, a le če ne sedimo predolgo časa in seveda v dobri družbi. Žal pa je sodobna oblika dela zelo pogosto vezana na računalnik, to pa pomeni tudi večurno neprestano sedenje za njim. Če sta pisalna miza in pisalni stol slabo zasnovana, ne sedimo samo neudobno, temveč trpi tudi naša produktivnost.

Na srečo na trgu obstaja kar nekaj odličnih rešitev za bolj produktivno pa tudi udobnejše in prijetnejše delo za računalnikom. Ob tem nam na misel seveda hodi tudi dvižna miza, ki je postala nepogrešljiv del najzahtevnejših uporabnikov pisarniških prostorov. Še zlasti dobro se obnese električna dvižna miza, saj omogoča, da lahko samo z enim klikom hitro spremenimo pozicijo tovrstnega pohištva.

Idealno razmerje med sedenjem ter stoječim položajem

Dejstvo je, da dolgotrajno sedenje ni zdravo. Po drugi strani pa prav tako ni preveč zdravo, če predolgo časa stojimo na istem mestu. Cilj je torej najti ravno pravšnje razmerje med sedenjem in stoječim položajem pri delu. Najpomembneje je, da pri tem zlasti poslušate svoje telo in s pomočjo testiranja najdete najprimernejše razmerje, ki vas bo osrečevalo pri delu z računalnikom. Pri tem pa vam je seveda lahko v veliko pomoč ravno dvižna miza.

Vsekakor pa uporaba dvižne mize za vas nikakor ne sme postati dodatno delo. Najboljša rešitev je zato dvižna miza na elektriko. Ta vam omogoča nastavitev po višini, in so samo z enim samim klikom. In če je kos pohištva ali karkoli drugega preprosto, zanesljivo ter enostavno za uporabo, potem je zagotovo še toliko večja verjetnost, da boste to zadevo s pridom uporabljali.

dvizna miza

Stoječi položaj ne nazadnje zmanjšuje tudi tveganje za debelost

Zagotovo je telesna vadba najboljši način za porabo kalorij in za preprečevanje debelosti. Po drugi strani pa si ravno zaradi dela ne zmorete prav vsak dan privoščiti dovolj učinkovite vadbe. Obstaja odlična rešitev, kako tudi med delom za računalnikom izgubljate kalorije. Pri tem pa vam je seveda v pomoč dvižna miza. Ta vam namreč omogoča menjavanje sedečega ter stoječega položaja.

Ena od raziskav je celo pokazala, da z menjavo položajev med delom lahko izgubite tudi do več kot 170 kalorij.

 

 

 

 

 

Moderna vrata

Moderna vrata za vsak objekt

Kaj predstavljajo moderna vrata? Obstaja določen moderni slog oblikovanja, a to ne pomeni, da bodo vsi izdelki pod tem nazivom sledili točnim smernicam. Vemo pa, da lahko pričakujemo elegantno in uporabno opremo, ki se bo lepo podala v različna okolja. Tudi vrata v tej izvedbi lahko uporabimo v praktično vsakem objektu, saj ugodijo vsem zahtevam, ki jih imamo pri izbiri vrat. Ne gre le za vizualni izgled, čeprav se smernice modernega oblikovanja večinoma dotikajo prav teh. Prav tako morajo biti moderna vrata funkcionalna in uporabna, tudi zanesljiva in vzdržljiva, da jih lahko brez skrbi uporabljamo skozi več desetletij. Jasno je torej, da bo treba izbiri vrat posvetiti nekaj več pozornosti, ne bomo se odločali le na podlagi tega, v kateri modni slog se vrata uvrščajo. Moderna vrata so lahko odlična izbira za vsak objekt, možno pa je tudi, da bodo pri uporabi razočarala – tako kot vsak izdelek imajo namreč različne lastnosti ter svoje specifične prednosti in slabosti.

Moderna vrata za vhod

Vhodna vrata zahtevajo še toliko več premisleka. Imajo namreč pomembnejšo nalogo in morajo opravljati več funkcij kot običajna notranja vrata. Res pa je, da pridejo moderna vrata najbolj do izraza prav v takšni vlogi, sploh če cenimo njihov izgled. Elegantno oblikovana moderna vrata bodo lepa popestritev vizualne podobe objekta, kar pa bo le pika na i kombinaciji idealnih lastnosti, s katerimi bodo vrata navduševala stanovalce pri redni uporabi skozi leta. Za nameček morajo biti vhodna vrata vzdržljiva in varna, da se lahko zoperstavijo tudi morebitnim vlomilcem ali kakšnim nenamernim obremenitvam. Zanesljiv vhod je glavna odlika varnega doma, tako da na tem področju ni pametno iskati bližnjic. Moderna vrata izstopajo tudi s temi lastnostmi, še posebej če jih dopolnimo s funkcionalnostmi, ki jih ponujajo nekateri tehnološki dodatki, na primer digitalni domofon s kamero.

Preberi več

udobna eleganca v vašem domu

Sedežne garniture se postavijo na ogled

Določeno pohištvo v naših domovih zavzema pomembnejše vloge. Med njimi so zagotovo tudi sedežne garniture. Na trgu lahko izbiramo med številnimi garniturami, ki se ponašajo s svojo kakovostjo ter tudi dolgo življenjsko dobo. Vsaka od njih pa je malce drugačna na pogled ter narejena iz različnih materialov, zato lahko prav vsak od nas najde pravo tudi zase in za svoje najbližje.

Continue reading

Najboljše nočne omarice so narejene iz kakovostnega lesa

V temle članku si bomo pogledali, iz katerih vrst lesa so nočne omarice najpogosteje narejene in povedali tudi, zakaj je tako. Namreč, masivne nočne omarice, ki so narejene iz kakovostnih vrst lesa, bodo vedno dlje časa zdržale kot pa tiste, ki jih kupimo v generičnih prodajalnah s pohištvom. Videli bomo torej, zakaj so nočne omarice najpogosteje narejene iz specifičnih vrst lesa, kako se med seboj razlikujejo in tudi kakšne oblike nočnih omaric lahko najdemo. Namreč, oblike in barve, ki jih imajo nočne omarice, se lahko zelo razlikujejo, prav tako pa se razlikuje stabilnost in življenjska doba le-teh, če ne izberemo dobre vrste lesa.

Nočna omarica je narejena iz masivnega lesa

Katere so najbolj masivne nočne omarice in zakaj je pametno take tudi izbrati?

 

Prav gotovo že vsi poznamo vrste lesa, iz katerih so narejene najbolj kakovostne nočne omarice. Namreč, masiva, ki jo odraža les bukve, hrasta ali pa oreha so še vedno najboljša izbira, ko gre za izbiro pohištva.

 

Poleg tega pa je v današnjem času moderno, da so že same oblike, ki jih imajo nočne omarice (in drugo pohištvo) malce bolj masivne. To se kaže v sami debelini izdelkov, ki so v zadnjih letih postale dosti večje. Če je bila do zdaj debelina stranice omarice le en centimeter in pol, je zdaj mogoče dobiti take nočne omarice, ki imajo debelino kar štiri centimetre. To pa odraža tako modernost, poudari pa tudi masivnost, ki jo zgoraj omenjene vrste lesa že same po sebi imajo. Take nočne omarice so namreč zelo minimalistične in po navadi nimajo nobenega predalnika. So prostostoječe in odprte spredaj in zadaj. Nekatere pa so celo samo take, da imajo le tri stranice, torej zgornjo in dve stranski.

 

Tak minimalizem je seveda manj uporaben, kot pa, če bi omarice imele tudi predalnike ali pa vsaj še eno polico za odlaganje knjig ali revij. So pa ravno zaradi tega tudi tako edinstvene, saj konec koncev v spalnici želimo le počivati in ni namenjena delu.

 

 

izbira kuhinj je velika

Kuhinje zahtevajo pred izbiro trezen premislek

Kuhinje zahtevajo pred odločitvijo trezen premislek. V vsakem stanovanju ali hiši so kuhinje eden najpomembnejših prostorov. V njih največkrat pripravljamo hrano za vse stanovalce ali povabljene. Število oseb v gospodinjstvu je tudi eden ključnih podatkov, ko se načrtuje kuhinje.

Pri številu oseb je nadalje pomembno koliko otrok je v gospodinjstvu ter koliko oseb kuhinjo aktivno uporablja. Več oseb v prostoru pomeni temu primerno večje zahteve, prav tako se z večjim ali manjšim številom otrok v primerjavi z večjim ali manjšim številom odraslih oseb marsikaj spremeni.

Razpoložljiv prostor je osnova za načrtovanje kuhinje

Za načrtovanje kuhinje je razpoložljiv prostor izhodišče. Pri tem so pomembne vse njegove značilnosti, kot tudi značilnosti morebitnih dodatnih prostorov. Najlažje je kuhinje snovati pri novogradnjah v fazi načrtovanja.

V takih primerih lahko celo kuhinje pomenijo izhodišče načrtovanja. Kar pomeni, da bomo v novi hiši ali stanovanju imeli natanko takšne kuhinje, kot si želimo. Odpadejo številne ovire, ki smo jih navajeni pri zamenjavi obstoječe kuhinje z novo. To so pogosto priključki za vodo, elektriko, plin in druge podobne ovire. V primeru obstoječih priključkov se moramo prilagoditi obstoječemu ali pa dodatno investirati v prilagoditev priključkov novi postavitvi elementov kuhinje.

 

Prilagoditev obstoječemu stanju ali prilagoditev obstoječega stanja novi postavitvi je posebna dilema, ko želimo izboljšati naše dosedanje izkušnje. Razporeditev posameznih elementov je lahko pri stari kuhinji neprimerna, neposrečena ali kako drugače napačna. Vendar imamo z obstoječimi priključki velikokrat omejene možnosti sprememb. V vseh primerih, tako pri novogradnji, kot zamenjavi kuhinje v obstoječih objektih, je ključen podatek cenovni razred. Na osnovi cenovnega razreda je mogoče izvesti številne variante, prilagoditve in kompromise, kot so izbrati različen stil kuhinje, različno število kuhinjskih elementov, različne materiale na vidni ali očem zakritih površinah in druge podrobnosti. Ker kuhinje ne izbiramo za čas od danes do jutri, mora biti prisotno dolgoročno načrtovanje z upoštevanjem vseh danes znani trendov najpomembnejših dejavnikov.

Oglejte si pestro izbiro kuhinj vodilnih svetovnih proizvajalcev.