Category Archives: računalniki

Namizni računalnik za vse potrebe

Izbira računalnika postavlja kupca pred pomembno odločitev, ki bo ključno vplivala na izkušnjo po uporabi, seveda tudi na to, kaj bo z računalnikom sploh možno storiti. Še sreča torej, da imamo na trgu izjemno bogato ponudbo računalnikov. Izdelki se ne razlikujejo le v zmogljivosti in funkcionalnostih, temveč imamo na voljo različne izvedbe, recimo namizne, prenosne in tablične računalnike. Katera možnost ponuja največ? To je gotovo namizni računalnik, ki bo prepričal vse uporabnike, ki ne potrebujejo posebne mobilnosti. Razen tega, da mora tak računalnik ostati na svojem mestu in ga ne moremo enostavno prenašati, namizni računalnik praktično nima omembe vrednih pomanjkljivosti. Ima pa mnoge prednosti, s katerimi prekaša prenosne in tablične računalnike. Predvsem so takšni računalniki izjemno prilagodljivi in cenovno ugodni v primerjavi z omenjenimi alternativami. Možno je najti tak računalnik, ki bo povsem odgovoril na zahteve vsakega uporabnika, namizni računalnik pa lahko sestavimo tudi sami iz poljubnih komponent.

Kateri namizni računalnik izbrati?

Izbira je zelo široka, tako da odločitev za en sam izdelek ni lahka. Vsak namizni računalnik ima svoje lastnosti, zmogljivosti in funkcionalnosti, običajno pa lahko pričakujemo tudi znatno prilagodljivost. To pomeni, da morebitne napake pri izbiri verjetno ne bodo usodne, seveda pa se je treba še vedno odločiti premišljeno. Namizni računalnik je prava izbira za zahtevnejše uporabnike, ki bodo le v takšni napravi našli vso potrebno zmogljivost. Poleg tega tak računalnik dopušča možnost kasnejše nadgradnje in ne postavlja omejitev, ki so značilne za prenosnike. Zmogljive delovne postaje so torej nadvse prepričljiva izbira za zahtevnejše uporabnike. Manj zahtevni kupci bodo pobrskali po nižjem cenovnem razredu, kjer je možno najti presenetljivo zmogljive in uporabne naprave. Namizni računalnik namreč s ceno prekaša prenosnike in za primerljivo zmogljivost zahteva bistveno manj denarja. To je dobra lastnost tudi za kupce, ki iščejo družinski računalnik ali pa naprave za uporabo na delovnem mestu. Nakup lahko opravite tukaj.

Prenosni računalnik – vaš nepogrešljiv pomočnik

Kupujete prenosni računalnik, pa ne veste, kateri model je najustreznejši za vas? Vse je odvisno od tega, v kakšne namene ga boste uporabljali. Ga potrebujete za nemoteno delo v službi ali za šolo? Morda za opravljanje prav posebnih nalog? Ne glede na to, čemu bo vaš računalnik služil, dejstvo je, da je prodaja takšnih pomočnikov v zadnjih letih v vzponu. Če ste torej tudi vi precej mobilni, pogosto delate na terenu, želite imeti računalnik vedno pri roki, potem je prenosni računalnik odlična izbira za vaše potrebe in želje.

Prenosni računalnik – kako izbrati pravega?

Izbira v trgovinah je prav zares ogromna in kar težko se je odločiti med pestro ponudbo takšnih in drugačnih modelov. Zaradi velikega števila proizvajalcev je lahko nakup prenosnega računalnika kar težka naloga in povprečni kupec se med poplavo različnih možnosti dobesedno izgubi.

Naj vam priskočimo na pomoč. V nadaljevanju članka vam predstavljamo nekaj pomembnih vprašanj, ki si jih morate postaviti, preden se odpravite po nakupih.

  • Kje boste uporabljali prenosni računalnik? Samo doma ali tudi drugje? Če boste z njim potovali naokrog, bodite pozorni na velikost in težo računalnika. Večji računalniki so namreč bolj nerodni za prenašanje sem in tja.
  • Kakšne programe bo vaš prenosni računalnik vseboval? Boste potrebovali tudi zmogljivejše programe za urejanje fotografij ali videov? Za računalniške igrice? V tem primeru morate paziti na to, da bo vaš računalnik dovolj zmogljiv.
  • Bodite pozorni tudi na to, kakšen zaslon boste izbrali. Če boste svoj prenosni računalnik pogosto uporabljali na svetlem, se pravi v svetlih prostorih ali na prostem, potem raje izberite model, ki ima mat zaslon.
  • Še kako pomembna je tudi kapaciteta diska, še posebej v primeru, da boste na prenosni računalnik shranjevali veliko slik, filmov in podobno.

Ko kupujete prenosni račinalnik, si morate torej vzeti dovolj časa za razmislek. Zgoraj omenjene točke naj vam služijo kot osnovne smernice, na podlagi katerih boste izbrali svoj računalnik. Želimo vam uspešen nakup!

Za pravo izbiro obiščite stran harveynorman.si.