Category Archives: računalniki

Prenosni računalnik – vaš nepogrešljiv pomočnik

Kupujete prenosni računalnik, pa ne veste, kateri model je najustreznejši za vas? Vse je odvisno od tega, v kakšne namene ga boste uporabljali. Ga potrebujete za nemoteno delo v službi ali za šolo? Morda za opravljanje prav posebnih nalog? Ne glede na to, čemu bo vaš računalnik služil, dejstvo je, da je prodaja takšnih pomočnikov v zadnjih letih v vzponu. Če ste torej tudi vi precej mobilni, pogosto delate na terenu, želite imeti računalnik vedno pri roki, potem je prenosni računalnik odlična izbira za vaše potrebe in želje.

Prenosni računalnik – kako izbrati pravega?

Izbira v trgovinah je prav zares ogromna in kar težko se je odločiti med pestro ponudbo takšnih in drugačnih modelov. Zaradi velikega števila proizvajalcev je lahko nakup prenosnega računalnika kar težka naloga in povprečni kupec se med poplavo različnih možnosti dobesedno izgubi.

Naj vam priskočimo na pomoč. V nadaljevanju članka vam predstavljamo nekaj pomembnih vprašanj, ki si jih morate postaviti, preden se odpravite po nakupih.

  • Kje boste uporabljali prenosni računalnik? Samo doma ali tudi drugje? Če boste z njim potovali naokrog, bodite pozorni na velikost in težo računalnika. Večji računalniki so namreč bolj nerodni za prenašanje sem in tja.
  • Kakšne programe bo vaš prenosni računalnik vseboval? Boste potrebovali tudi zmogljivejše programe za urejanje fotografij ali videov? Za računalniške igrice? V tem primeru morate paziti na to, da bo vaš računalnik dovolj zmogljiv.
  • Bodite pozorni tudi na to, kakšen zaslon boste izbrali. Če boste svoj prenosni računalnik pogosto uporabljali na svetlem, se pravi v svetlih prostorih ali na prostem, potem raje izberite model, ki ima mat zaslon.
  • Še kako pomembna je tudi kapaciteta diska, še posebej v primeru, da boste na prenosni računalnik shranjevali veliko slik, filmov in podobno.

Ko kupujete prenosni račinalnik, si morate torej vzeti dovolj časa za razmislek. Zgoraj omenjene točke naj vam služijo kot osnovne smernice, na podlagi katerih boste izbrali svoj računalnik. Želimo vam uspešen nakup!

Za pravo izbiro obiščite stran harveynorman.si.