Category Archives: Recepti

Kako se čisto enostavno pripravi osvežilna pijača?

Na katero pijačo ste pomislili ob omembi besede osvežilna pijača? Ste na napitek iz mete in limone oz. limete z ledom ali na pivo? Osredotočimo se raje na res pravo osvežilno pijačo, ki jo večina rada pije poleti, saj dejansko hladi, do je osvežilna pijača iz mete. Lastnost mete je namreč v tem, da hladi in ravno zato je ta osvežilna pijača tako priljubljena. Vas zanima, kako se osvežilna pijača iz mete naredi? Če si želite pripraviti napitek za nekaj časa, da ga ni treba vsakič posebej pripravljati, potem je najbolje, da vzamete poln lonec poprove mete, 3 litre vode in 3 kg sladkorja ter 5 dag citronske kisline. Vse skupaj le pustite stati v loncu v hladilniku 1 dan in sirup je pripravljen. Prelijete ga v steklene steklenice in ko ga želite uživati, le zmešate v takem razmerju, kot vam je osvežilna pijača najbolj všeč. Lahko napitku tudi naknadno dodate še limono in led, če si to želite.

Osvežilna pijača iz mete na različne načine

Seveda je zgornji način le eden od možnih načinov priprave te osvežilne pijače, je pa zagotovo najbolj enostaven, saj gre za sirup, tako da imate delo le enkrat, potem pa se sirup le po želji zmeša z vodo.
Lahko se osvežilna pijača pripravi tudi iz katerega drugega poletnega sadja, ki je osvežilen. Na primer ananas z banano je odličen napitek, ki ga zmešamo s kefirjem in meto. Lahko se odločimo samo za ingver, med in limono ter meto, ki jim dodamo še led po želji in videli boste, kako osvežilna vitaminska bomba je to. Lahko se osvežilna pijača naredi tudi v kombinaciji z agavinim sirupom in meto ter ledom in limono ter še katerim drugim sadjem ipd.

Različic je malo morje

Skratka različic je res veliko, le zmešajte si tisto sadje, ki ga imate res radi in presenečeni boste nad tem, kako vas bo osvežilna pijača res osvežila.