Category Archives: športna oprema

Kolesarski števec za analitiko vašega napredka

Ste kdaj opazovali kolesarje in se spraševali kako hitro vozijo? Hitra vožnja s kolesoma ni možna povsod. V kakšnih hribi je za navadne kolesarje izredno težko povečati hitrost, razen če je kakšen velik spust, vendar je to lahko zelo nevarno. Mestno kolo je prav tako kolo, s katerim ne moremo iti blazno hitro. Na katero kolo pa je potem vredno namestiti kolesarski števec? Kaj pa cestna kolesa? Ta so namreč zgrajen za hitrostno vožnjo. In namestitev števca zaradi hitrosti je nekako najbolj smiselna na teh kolesih.

Se števec uporablja samo za merjenje hitrosti

Res pa je, da kolesarski števec še zdaleč nimamo zgolj zaradi hitrosti. To je en faktor, kaj pa vsi tisti, ki se ne peljejo hitro oziroma jim hitrost ni pomembna? Zato je pravi namen kolesarskih števcev predvsem v merjenju razdalje, opravljene dolžine, in da, tudi v merjenju hitrosti. Čeprav je pri slednji bolj zanimiva povprečna hitrost kot pa trenutna. Zato lahko rečemo, da je števec obvezna kolesarska oprema, vseh tistih, ki se s kolesom vozijo večkrat oziroma bolj pogosto. Na primer, če se vozite v službo, se odpravljate na kolesarsko potovanje in podobno. Če se zgolj vozite malo naokrog, potem kolesarski števec ne pride do izraza. Razen, če vas zanima kako hitro se vozite tisti trenutek. Kar pa po navadi ni tako ne zanimivo ne vznemirljivo. Če pa tekom leto pridno zbiramo podatke, na koncu pa naredimo analizo, ki nam bo povedala koliko kilometrov smo prevozili in kakšna je bila povprečna hitrost, no, to pa je potem vredno hvale. Kolesarski števec potem popolnoma izkoriščamo za tisti pravi namen.

hoja v hribe

Pohodništvo, koristi zdravju

Pohodništvo lahko koristi zdravju , če vse potrebno storimo pravilno in zdravo mero razuma.

Zdravju koristnih učinkov, katere nudi pohodništvo, je več kot dovolj. Velja za zelo zdravo obliko gibanja , katera dodatno nudi še druge učinke. Zdravje je pri tem na prvem mestu, saj na splošno velja kot bogastvo številka ena. Učinki seveda ne preidejo čez noč, ampak je potrebna, aktivna, intenzivna in pravilna uporaba vsega kar nam je na voljo. V prvi vrsti je to naša fizična in psihična moč, pomembne pa so še druge sposobnosti. Aktivna uporaba je uporaba na sploh, vendar brez intenzivne in pravilne uporabe učnikov ni. Podobno velja za intenzivnost in pravilnost uporabe. Med seboj so povezani. Aktivna uporaba postane učinkovita z intenzivnostjo in pravilnostjo. Vse pa mora biti v pravi meri in pravem razmerju. Pravo mero nam predstavljajo napori, ki jih zlahka obvladamo in smo naslednji dan ponovno sposobni ponoviti napor. Za dosego pa ni dovolj zgolj ponavljanje aktivnosti, ampak moramo zagotoviti vse potrebno za njeno izvajanje. V prvi vrsti je to hrana in pijača, ki morata biti zagotovljena optimalno pred, med in po aktivnosti. Da pohodništvo lahko poteka naslednji dan, pa potrebujemo dober počitek in regeneracijo. Hrana in pijača sta koristni takrat, ko omogočata vse potrebno. To pa pomeni, da količinsko in kakovostno ustreznost. Količinska ustreznost pomeni, da jo je dovolj, torej ne preveč in ne premalo. Kakovostna pa da jo je moč optimalno izkoristiti in pretvoriti v učinke. Za pohodništvo je pomembno razmišljanje o obremenitvi procesa prebave. Mnogi delajo napake, ker med prehrano uvrščajo hrano, ki obremenjuje prebavo ter nima takojšnih učinkov. S tem lahko postane pohodništvo težava, mnogi zaradi tega tudi odnehajo. Koristneje bi bilo, če bi se o svojih težavah posvetovali s strokovnjaki ali izkušenimi osebami. Za pohodništvo obstaja prehrana, ki nudi tako dobre takojšnje izkoristke kot majhno obremenitev prebave.

Pohodništvo je čudovito.

fitnes oprema

Fitnes oprema, vodilo nakupa

Fitnes oprema je vodilo nakupa .

Vodilo nakupa je fitnes oprema za mnoge tradicionalno. Drugim je fitnes oprema ena izmed opcij. Obstajajo pa tudi primeri, kjer fitnes oprema ni določena natančno. Ampak je fitnes oprema odvisna od več dejavnikov. Pri tem izstopa predvsem ponudba, pri kateri je fitnes oprema od primera do primera različno razumljen in tudi izbrana preko ponudbe. Temu primerno je potrebno biti pri izboru previdno. Pri klasičnih nakupih to načeloma ni težava. Če se seveda zavedamo, da fitnes oprema ni vedno enaka. Hkrati pa se poleg ponudbe, spreminja tudi povpraševanje. Klasičen nakup omogoča preverjanje ustreznost . V primeru, da preverjanje ustreznosti, govori o primernosti, pomeni uvrstitev v ožji izbor. Obratno pa v primeru, da preverjanje ustreznosti, sporoča neprimernost, moramo izbor spremeniti. Ter ponoviti preverjanje ustreznosti. In z njim po potrebi ponavljati vse dokler ne dobimo idealen izbor. Težje je takšno ugotavljanje primernosti preko sodobnih načinov nakupa. Sodoben način nakupa ne omogoča preverjanja ustreznosti, kot pri klasičnem načinu. Vendar si pri tem lahko v nekaterih primerih pomagamo pri izboru. Ta je podoben klasičnemu. V osnovi pa se zanašamo na izkušnje iz preteklosti. Najbolj učinkovit je ta način pri enakem proizvajalcu in modelu. Tu praktično ne moremo zgrešiti oziroma narediti napake. V primeru drugih proizvajalcev ali modelov pa se tveganje poveča. Kar v najslabšem primeru lahko pomeni napačen izbor, ter napoved težav pri uveljavljanju neustreznosti. Dobra ponudba omogoča, da se tudi v primeru napačnega izbora lahko odločitev spremeni brez posebnih posledic. Seveda pa posledice lahko obstajajo, vendar so premišljeni kupci z njimi seznanjeni ob sprejemanju odločitev. V primeru dvoma, se odločimo za najbolj logično in enostavno odločitev. Izberemo klasičen način odločanja, kjer vsaj v času izbire praktično ne mremo zgrešiti.

Fitnes oprema je lahko kriterij, ki je določen splošno z ujemanjem pri večji ponudbi, lahko pa gre tudi bolj ali manj izrazito različnost.

Več

smučanje v avstriji

Oprema za smučanje, učimo se od najboljših

Oprema za smučanje najde pri izbiri dober zgled med najboljšimi.

Izbrati dobro opremo je izziv vsakega rekreativca. Smučanje je v Sloveniji priljubljen šport, kar pomeni, da je primerov dobre izbire na vsakem koraku dovolj. Oprema za smučanje mora biti kot prvo ustrezna. Ustrezna oprema za smučanje je tista, ki je prilagojena zahtevam in sposobnostim smučarja. Zahteve v veliko primerih presegajo sposobnosti in zmožnosti. Kar pomeni, da ima oprema za smučanje širok razpon možnosti. To pa velja izkoristiti predvsem v smislu optimalne izbire. Z vsakim pretiravanjem bomo škodili predvsem sami sebi. Izbrana oprema za smučanje bo iz takšnih ali drugačnih razlogov neprimerna. Nekateri kupujejo opremo v razredih, katerim niso dorasli. Kar je dvojni nesmisel. Opremo najprej zaradi svojih omejitev ne bomo mogli izkoristiti v vseh ponujenih lastnostih in zmogljivostih, poleg tega pa nam bo takšna investicija odvzela možnost, za nakup drugih artiklov. Ki bi nam bolj koristili, če bi jih izbrali z zmanjšanjem investicije, ter nakupom ugodnejše vendar kakovostno povsem dobre opreme. Pomembno pri tem je tudi, da dobro načrtujemo nakup. Razmisliti moramo o tem kaj nam pomenijo ugodne ponudbe in njihove lastnosti, glede na naše potrebe. Dobra ponudba opreme je lahko ugodna, vprašanje pa je kako je z terminom izbire. V primeru, da izbrano opremo ne bomo mogli izkoristiti v enakem obsegu, kot pri izbiri opreme po normalni ceni, vendar bistveno prej, je ugodnost vprašljiva. Vedno je dobrodošlo, da investicijo ocenimo preko uporabe. Kar poemi, da seštejemo število uporab. Več kot je uporab, bolj je ugodna investicija. Kdor veliko smuča bo tako lahko kljub polni ceni pridobil opremo ugodneje kot tisti, ki jo bo kupil po ugodnejši ceni vendar bo imel manjše število uporab. Pri iskanju dostopne investicije se je dobro informirati pri čim več ponudbah.

Oprema za smučanje je obsežna ponudba, ki se lahko dobro prilagodi vsakršnim zahtevam.

hoja v hribe

Hervis, športna trgovina

Hervis je športna trgovina .

Športna trgovina Hervis nudi številne dobre priložnosti nakupa . Trgovina Hervis ima v svojem prodajnem programu oblačila, obutev, opremo različnih blagovnih znamk. Med oblačili, ki jih nudi Hervis najdemo hlače, bluze in srajce, kopalno mode, majice, obleke, perilo, puloverje, jopice, jakne, plašče dodatke, nogavice, krila, pokrivala ter druge artikel. Zelo dobrodošla lastnost ponudbe Hervis je pestra izbira. Izbiramo lahko med oblačili različnih blagovnih znamk. Pri tem lahko kupec izbira tradicionalno, kar pomeni, da bo vedno izbral določeno blagovno znamko. Lahko pa se prepusti svobodni izbiri, ki je vedno odvisna od trenutnih okoliščin nakupa. Dobrodošli pa so tudi nasveti, ki jih nudijo prodajni svetovalci. Ker so prodajni svetovalci vsak dan v stiku tako s kupci, kot tudi proizvajalci, vedo, kaj je v določenem trenutku za posamezen nakup najboljše. To lahko storijo, ker na eni stani vedo, kaj v podobnih primerih izberejo drugi kupci. Hkrati pa poznajo tudi podrobnosti ponudbe, kar pomeni, da preko proizvajalce in njihovih zastopnikov, natančno vedo, kaj je za določeno povpraševanje najbolje pomembno. Enako velja za obutev. V trgovinah Hervis se najde obutev za različne priložnosti in namene. Tako imamo obutev za alpsko smučanje, fitnes obutev, obutev za dvoranske športe, nogometno obutev, obutev za snega in obutev za tek na smučeh, drsalke, kolesarsko obutev, obutev za prosti čas, outdoor obutev, plezalna obute, tekaška obutev, tenis in golf obutev ter druge podobne artikle. Ponudba je podobno kot pri oblačili pestra in raznovrstna. Na ta način bo vsak kupec našel najboljše zase oziroma za osebe, katerim je nakup namenjen. Izbirati je moč po številnih kriterijih. Kriterije izbire si lahko ustvari kupec sam, lahko pa si pri tem pomaga s tujimi viri. Lastni kriteriji so najboljši zaradi neposrednih izkušenj. Dobrodošla pa so tudi mnenja izkušenih uporabnikov in strokovnjakov.

Hervis lahko brez težav športnikom in drugim uporabnikom nudi zgolj najboljše.

Več