Category Archives: športna oprema

Napihljiv čoln za zabavo otrok in odraslih

Ljubitelji obmorskega dopustovanja se na obalo gotovo odpravljajo predvsem zato, ker se ravno tam odpirajo mnoge možnosti za zanimivo in prijetno preživljanje prostega časa. Seveda, lahko gre le za poležavanje v senci in plavanje v morju, a nič težje ni dobiti drugih aktivnosti, ki zahtevajo nekaj več spretnosti in truda. Izjemna popestritev dopusta je lahko že napihljiv čoln, ki poskrbi za zabavo mladih in starih. Ni kakšna posebej napredna ali draga oprema, tudi uporaba je povsem enostavna, pa vseeno se lahko na ta način zabavamo skozi celoten dopust! Otroci bodo napihljiv čoln naravnost oboževali, saj jim odpira številne možnosti za zabavo v morju, medtem ko se bodo tudi odrasli s takšnim pripomočkom nadvse zabavali, morda pa bodo čoln uporabili kar za raziskovanje obale ali za kak nekoliko daljši izlet proti odprtemu morju. V vsakem primeru je treba seveda izbrati pravi napihljiv čoln, kar na srečo ne bo težko – ponudba je namreč dovolj pestra, da lahko najdemo nekaj za vsakogar.

napihljiv čoln

Napihljiv čoln za vsak okus

Malčki bodo zadovoljni s praktično vsakim čolnom, saj bodo hitro našli zanimive aktivnosti, ki jih je možno izvajati s pomočjo plavajočega predmeta na morju. Tudi manjši napihljiv čoln je lahko izjemna pridobitev za družine, ki bodo s tem ponudile otrokom odlično priložnost za zanimivo in aktivno zabavo. Nekoliko večji čolni lahko služijo sproščenemu veslanju in predvsem otrokom predstavljajo priljubljeno opcijo za križarjenje po morju, seveda ne predaleč od obale. Kakšen večji napihljiv čoln pa je že pravo plovilo, s katerim se lahko na raziskovanje podajo tudi odrasli. Seveda se je treba prepričati, da je čoln dovolj kakovosten in vzdržljiv, pametno pa je preveriti še dodatno opremo. Napihljiv čolnmora imeti vsaj še kakšno veslo, da lahko plovilo učinkovito upravljamo, neprecenljiva pa je tudi zračna tlačilka za enostavno napihovanje.

Napihljiv sup za poletno zabavo

Poleti se v dolgih in toplih dneh pogosto podamo na morje, ob kakšno jezero ali kar ob reko, saj sveža voda prinaša dobrodošlo osvežitev. Aktivnosti na obali verjetno ne bo zmanjkalo, vseeno pa pride vedno prav kakšen nov predlog, ki lahko popestri dopustovanje ob vodi. To je v zadnjem času gotovo tudi napihljiv sup, ki je pravi hit med ljubitelji zabave na valovih. Ob morju srečujemo vedno več veslačev, ki stoje na napihljivi deski krmarijo po vodi in poskušajo ohranjati ravnotežje na valovih. Takšni rekreativci radi zasedejo tudi jezera in celo kakšne mirne reke! Vsekakor gre za zanimivo zabavo, saj je pozornost, ki jo zbuja napihljiv sup, povsem upravičena. Sicer ni popolna novost, je pa za marsikoga neznana zanimivost, ki se jo splača preizkusiti. To pomeni, da se bo treba čim prej založiti z vso potrebno opremo, seveda pa gre nekaj časa in truda posvetiti tudi razvoju osnovnih spretnosti, ki jih pri uporabi zahteva napihljiv sup.

napihljiv sup

Napihljiv sup in ostala oprema

Kaj pravzaprav potrebujemo za tovrstno rekreacijo? Napihljiv sup je seveda osnova, brez katere ne bo šlo. Ker gre za veslanje, bomo potrebovali še veslo – to je običajno priloženo v kompletu, na voljo pa so za nakup tudi posebej. Pomembno je, da izberemo primerno veslo, saj pri stoječem veslanju potrebujemo nekoliko daljše veslo, ne običajnih kajakaških in drugih krajših vesel. Napihljiv sup in veslo v kompletu že ponujata vse, kar potrebujemo za veslanje stoje. Pride pa v poštev še razna dodatna oprema, med drugim tudi varnostni dodatki. Nepogrešljiva je varnostna vrvica, s katero napihljiv sup privežemo na nogo, da nam ne uide v primeru padca, priporočljivo pa je med veslanjem uporabiti rešilni jopič in morda celo čelado. Za napihovanje deske poskrbi zračna tlačilka, uporabna je tudi torba za prenašanje opreme, zahtevnejši uporabniki pa bodo našli še druge kose dodatne opreme. Svoj napihljiv sup lahko poiščete v spletni trgovini hervis.si.

Moški nahrbtnik za zahtevnejše uporabnike

Nahrbtnik je nepogrešljiv kos opreme pri mnogih aktivnostih, najbolj opazno seveda pri tistih, ki zahtevajo prenašanje znatnega tovora. Najbolj uporabni so nahrbtniki pri pohodništvu in kampiranju, a še pri mnogih drugih dejavnostih so naravnost nepogrešljivi. Pametno se je torej opremiti z dobrim nahrbtnikom, ki bo pokril prav vse zahteve, ki jih imamo na tem področju. Za zahtevnejše uporabnike pride v poštev napreden moški nahrbtnik, ki omogoča udobno in učinkovito prenašanje težjih tovorov. Ni nujno, da gre za prilagojen moški nahrbtnik, saj je razlika pogosto le v tem, da gre za različno obarvane in vizualno oblikovane izdelke, funkcionalno pa sta tako ženski kot moški nahrbtnik povsem enaka. Ni pa to nujno, saj v nekaterih primerih ločimo različne izvedbe, ki se razlikujejo tudi v funkcionalnih lastnostih. Ravno pri teh bodo zahtevnejši uporabniki našli priložnost za izbiro najboljšega izdelka, saj bodo lahko moški nahrbtnik povsem prilagodili svojim potrebam. Prednosti prilagojenih nahrbtnikov se seveda najbolj pokažejo pri tistih aktivnostih, pri katerih se na nahrbtnik tudi najbolj zanašamo.

Moški nahrbtnik v različnih izvedbah

Moški nahrbtnik lahko najdemo v mnogih različnih izvedbah, ki odgovarjajo potrebam pri različnih aktivnostih. Najbolj pogosti so seveda pohodniški nahrbtniki, pri katerih upoštevamo predvsem kapaciteto in nato še udobje pri uporabi, ne smemo pa zanemariti mnogih dodatnih funkcionalnosti, ki jih ponujajo sodobni nahrbtniki. Prilagojen moški nahrbtnik pa lahko izberemo tudi za tek, na tem področju je še posebej pomembno, da se nam nahrbtnik povsem prilega. To še posebej velja za manjše hidracijske nahrbtnike, ki se povsem oprimejo telesa in delujejo skoraj kot nekakšno oblačilo, v tej vlogi pa se moramo seveda povsem skladati z obliko in velikostjo trupa, tako da je pametno izbrati prilagojen nahrbtnik. Največ izbire med različnimi izvedbami bo v večjih trgovinah, seveda tudi na spletu, pri nekaterih proizvajalcih in prodajalcih pa je možno naročiti tudi po meri izdelane nahrbtnike. Izberite si svojega tukaj.

Očala za smučanje

Smučanje zagotovo velja za enega od najbolj priljubljenih športov pri nas in tudi drugje po svetu. Vse več ljudi se ukvarja z njim. Pri taki dejavnosti pa je izjemnega pomena to, kako smo opremljeni. Nekatera smučarska oprema je obvezna, spet druga pa nekoliko bolj zaželena. Med najpomembnejšo opremo sodijo smuči, vezi, čevlji, palice, čelada, primerna oblačila, rokavice in smučarska očala. Slednja vam bomo nekoliko podrobneje predstavili v nadaljevanju.

Smučarska očala nikakor niso namenjena temu, da bomo na smučanju odlično izgledali in da se nam bodo neverjetno podala, temveč predvsem temu, da nas primerno zaščitijo.

Kvalitetna smučarska očala so pomemben del opreme.

Številne prednosti smučarskih očal

Smučarska očala, ki jih je najbolje kupiti v specializiranih trgovinah za smučarsko opremo, se lahko nahajajo v številnih različicah. V prvi vrsti vam svetujemo, da raje posegajte po nekoliko dražji varianti, ki vam bo zagotovo ponudila večjo kakovost in vsekakor tudi veliko daljšo življenjsko dobo. Pri tem ste lahko v veliki meri najbolj pozorni na proizvajalca. Če je ta znan in preverjen, potem ste lahko popolnoma prepričani, da boste kupili najboljša očala.

Vrhunska smučarska očala priznanega proizvajalca se ponašajo s številnimi prednostmi. V prvi vrsti so očala namenjena zaščiti naših oči, ki so na smučanju izpostavljene nevarnim sončnim žarkom. Sončna očala nas primerno zaščitijo tudi pred drugimi nevšečnostmi, ki nam lahko pri smučanju pridejo na pot. Pri tem imamo v mislih tudi žuželke, koščke snega ali kaj podobnega. Vsekakor pa nas odlično zaščitijo tudi pred zoprnim vetrom, ki je pogosto prisoten na smučiščih.

Pri nakupu smučarskih očal prosite izkušenega prodajalca, naj vam zaupa, kako lahko s poskušanjem takih očal najhitreje vidite, ali so očala primerna za vas ali ne. Težave boste imeli, če si boste kupili premajhne ali prevelike. Konec koncev pa je pomembno tudi, da ste z njimi zadovoljni in da se z njimi dobro počutite, tako da le poskrbite, da vam bodo smučarska očala tudi vizualno všeč. Nakup svojih lahko opravite na strani www.hervis.si.

Kolesarski čevlji mtb, osnovna oprema resnega kolesarja

Kolesarski čevlji mtb so osnovna oprema vsakega kolesarja. Z uporabo bomo ugotovili, da kolesarski čevlji mtb več kot obutev za kolesarjenje. Kolesarska obutev je za kolesarjenje prav tako pomembna, kot je za gorništvo gorniška obutev. In enako za vse druge aktivnosti na prostem druga aktivnosti prilagojena obutev in druga oprema.

Kolesarski čevlji so dobra naložba

Kolesarska aktivnost prinaša človeškemu zdravju zelo veliko  koristi. Kot aktivnost sama ali v kombinaciji z drugimi aktivnostmi. Tako lahko zgolj kolesarimo ali kolesarjenje kombiniramo z drugimi športnimi in rekreacijskimi aktivnostmi. Za resno kolesarjenje so kolesarski čevlji mtb osnovna oprema. Z njimi imamo zagotovljeno varovanje zdravja na najbolj obremenjenih in pomembnih delih telesa. Dodatno pa kolesarski čevlji mtb omogočajo bistveno boljši izkoristek sile poganjanja pedal. Pri klasičnih čevljih bomo poganjali kolo zgolj s potiskanjem pedal navzdol. Kolesarski čevlji mtb pa omogočajo, da hkrati koristno izkoristimo gibanje nasprotne noge. Med potiskanjem pedal navzdol, nasprotna noga vleče nasprotni pedal navzgor. S tem kolesarski čevlji mtb omogočajo bistveno boljši izkoristek razpoložljive energije. Uporaba namenskih kolesarskih čevljev ima tudi nekaj pomislekov, katere pa najbolje razreši in razjasni praksa. Največkrat je prisoten klasičen strah pred nesposobnostjo sprostitve v kritičnih primerih. Pri klasičnih čevljih nogo preprosto odmaknemo s pedal ter poiščemo oporo največkrat na tleh oziroma drugi trdni podlagi. Ter s tem preprečimo padec. Vsi kolesarski čevlji mtb zahtevajo zgolj nekaj vaje, nato postane odpenjanje rutina. Prav tako postane rutina odpenjanje v primeru vožnje po klancu navzdol ter razne druge podobne aktivnosti. Pri vožnji po klancu navzdol so zapeti kolesarski čevlji mtb enako koristni kot odpeti. Zaradi lažjega nadzora ravnotežja v nadzorovanih okoliščinah ali v izjemnih primerih, imajo nekateri raje odpete kolesarske čevlje. Zapenjanje čevljev je omogočeno s posebnimi pedali, kateri skupaj s čevlji zahtevajo nekaj investicije. Vendar je so za mnoge kolesarski čevlji mtb in posebni pedali za njihovo zapenjanje več kot dobra investicija.  Preverite ponudbo kolesarske obutve na spletni hervis.si.

Tekalna steza, dobra investicija

Tekalna steza je dobra investicija. Največkrat se tekalna steza izbere z namenom treninga v zimskem času oziroma drugih slabih vremenskih pogojih, zaradi oddaljenosti od površin in območji namenjenih teku in zaradi številnih drugih razlogov. Zimski trening teka je načeloma dober in ima številne koristi, vendar hkrati lahko povzroči veliko težav.

Tek v vseh vremenskih razmerah

V zimskem času ima tek dvojni učinek. Koristno ga je poznati predvsem tistim, ki želijo s tekom izgubiti odvečne kilograme. Pozimi telo potrebuje energijo za ogrevanje telesa, ob teku pa še klasičen odmerek energije za gibanje. Zato tudi v zimskem času tekaške površine ne samevajo. Problem nastane, ko zapade sneg, postane podlaga mokra zaradi deževja ali se pojavijo razne druge ovire. V takem primeru nas težav reši tekalna steza, ki jo lahko postavimo v poljubni prostor doma. Najbolj idealno je, če ima tekalna steza svoje mesto in svoj prostor. Takšna tekalna steza nam lahko služi vedno, ko si zaželimo teči na njej oziroma jo uporabljati. V prostorih z drugimi funkcijami postavljena tekalna steza mora obratno sklepati kompromise. Če gre za zgolj enega stanovalca problemov ni, vsak dodaten stanovalec pa lahko predstavlja problem. Ne gre zgolj za zasedbo površine, gre tudi za hrup in druge negativne učinke treninga. V manjših prostorih je najboljši kompromis prostor, ki ne ovira druge ob uporabi tekalne steze. Ter ima hkrati dovolj prostora za shranjevanje, če gre za prostor z točno določeno drugo funkcijo. Dodatno je pomembno, da je tekalna steza postavljena v prostor z ustrezno temperaturo, vlago in možnostjo prezračevanja. Kakšna je ta temperatura lahko najbolj enostavno preverimo v fitnes centru ali na kakšen podoben način. Najbolj idealno okolje nato posnemamo doma. Pri izbiri temperature ni potrebno pretiravati, saj se med tekom segrejemo. V normalno toplih notranjih prostorih postavljena tekalna steza, potrebuje dobro zračenje že po nekaj minutah tekaške aktivnosti. Izberite svojo tekalno stezo tukaj.

Dvoranski copati so namenska obutev

Dvoranski copati so namenska obutev za telovadnice, športne dvorane in druge podobne pokrite objekte. Dvoranski copati se v marsičem razlikujejo od klasične obutve. Na prvi pogled niso nič bistveno drugačni kot klasični športni copati, podrobnejši pregled pa takoj razkrije nekaj bistvenih razlik.

Oprijem in optimalna temperatura zagotavljajo varnost in zdravje

Tekmovalna podlaga je prva razlika, kateri se morajo dvoranski copati prilagoditi. V primeru dvoranskega nogometa so nogometni čevlji za klasično travno podlago praktično neuporabni. Različni podlagi primerno imajo dvoranski copati v prvi vrsti drugačen podplat oziroma spodnji del obuvala. Na klasičnih travnih igriščih obratno prevladujejo kopačke, te pa bi v dvoranski različici nogometa bile za tekmovalce neprimerne ali celo nevarne. Imeli bi padce in posledično poškodbe različnih tipov in težavnosti. Problem z oprijemom nastane zaradi neprimernosti umetnim masam, parketom in drugim podlagam v pokritih športnih dvoranah. Nogometni čevlji za zunanje površine imajo namensko izdelan spodnji del, ki omogoča dober oprijem na travnih površinah. V dvorani je ta izvedba neprimerna ter celo nevarna. Podplat mora obratno imeti čim večjo naležno površino, ki zagotavlja boljši oprijem. S tem dvoranski copati zagotavljajo hitro doseganje zaželene hitrosti oziroma ciljev gibanja ter na splošno dinamično gibanje po parketu, umetni masi ali drugi površini objekta. Poleg podlage oziroma podplata, morajo dvoranski copati ustrezati nekaterim drugim znanim pogojem in zahtevam. Stopalo športnika ali rekreativca med gibanjem vpliva na spremembe temperature in vlage v obutvi, dodatno so dvoranski copati lahko uporabljeni na višji temperaturi od zunanje. V vsakem primeru mora biti optimalna temperatura in vlažnost zagotovljena, kar je pomembno za varnost kot tudi zdravje športnika ali rekreativca. Veliko vpliva in odgovornosti ima izbira uporabnika med široko paleto ponudbe na trgu. Zdravje športnika zagotavljajo dvoranski copati tudi z ustreznim blaženjem udarcev oziroma stikov z podlago, ki so na parketu, umetnih masah in drugih podobnih podlagah dvoran lahko bolj izraziti. Ponudbo dvoranskih copati lahko prverite na spletni strani www.hervis.si.

Kolesarski števec za analitiko vašega napredka

Ste kdaj opazovali kolesarje in se spraševali kako hitro vozijo? Hitra vožnja s kolesoma ni možna povsod. V kakšnih hribi je za navadne kolesarje izredno težko povečati hitrost, razen če je kakšen velik spust, vendar je to lahko zelo nevarno. Mestno kolo je prav tako kolo, s katerim ne moremo iti blazno hitro. Na katero kolo pa je potem vredno namestiti kolesarski števec? Kaj pa cestna kolesa? Ta so namreč zgrajen za hitrostno vožnjo. In namestitev števca zaradi hitrosti je nekako najbolj smiselna na teh kolesih.

Se števec uporablja samo za merjenje hitrosti

Res pa je, da kolesarski števec še zdaleč nimamo zgolj zaradi hitrosti. To je en faktor, kaj pa vsi tisti, ki se ne peljejo hitro oziroma jim hitrost ni pomembna? Zato je pravi namen kolesarskih števcev predvsem v merjenju razdalje, opravljene dolžine, in da, tudi v merjenju hitrosti. Čeprav je pri slednji bolj zanimiva povprečna hitrost kot pa trenutna. Zato lahko rečemo, da je števec obvezna kolesarska oprema, vseh tistih, ki se s kolesom vozijo večkrat oziroma bolj pogosto. Na primer, če se vozite v službo, se odpravljate na kolesarsko potovanje in podobno. Če se zgolj vozite malo naokrog, potem kolesarski števec ne pride do izraza. Razen, če vas zanima kako hitro se vozite tisti trenutek. Kar pa po navadi ni tako ne zanimivo ne vznemirljivo. Če pa tekom leto pridno zbiramo podatke, na koncu pa naredimo analizo, ki nam bo povedala koliko kilometrov smo prevozili in kakšna je bila povprečna hitrost, no, to pa je potem vredno hvale. Kolesarski števec potem popolnoma izkoriščamo za tisti pravi namen.

hoja v hribe

Pohodništvo, koristi zdravju

Pohodništvo lahko koristi zdravju , če vse potrebno storimo pravilno in zdravo mero razuma.

Zdravju koristnih učinkov, katere nudi pohodništvo, je več kot dovolj. Velja za zelo zdravo obliko gibanja , katera dodatno nudi še druge učinke. Zdravje je pri tem na prvem mestu, saj na splošno velja kot bogastvo številka ena. Učinki seveda ne preidejo čez noč, ampak je potrebna, aktivna, intenzivna in pravilna uporaba vsega kar nam je na voljo. V prvi vrsti je to naša fizična in psihična moč, pomembne pa so še druge sposobnosti. Aktivna uporaba je uporaba na sploh, vendar brez intenzivne in pravilne uporabe učnikov ni. Podobno velja za intenzivnost in pravilnost uporabe. Med seboj so povezani. Aktivna uporaba postane učinkovita z intenzivnostjo in pravilnostjo. Vse pa mora biti v pravi meri in pravem razmerju. Pravo mero nam predstavljajo napori, ki jih zlahka obvladamo in smo naslednji dan ponovno sposobni ponoviti napor. Za dosego pa ni dovolj zgolj ponavljanje aktivnosti, ampak moramo zagotoviti vse potrebno za njeno izvajanje. V prvi vrsti je to hrana in pijača, ki morata biti zagotovljena optimalno pred, med in po aktivnosti. Da pohodništvo lahko poteka naslednji dan, pa potrebujemo dober počitek in regeneracijo. Hrana in pijača sta koristni takrat, ko omogočata vse potrebno. To pa pomeni, da količinsko in kakovostno ustreznost. Količinska ustreznost pomeni, da jo je dovolj, torej ne preveč in ne premalo. Kakovostna pa da jo je moč optimalno izkoristiti in pretvoriti v učinke. Za pohodništvo je pomembno razmišljanje o obremenitvi procesa prebave. Mnogi delajo napake, ker med prehrano uvrščajo hrano, ki obremenjuje prebavo ter nima takojšnih učinkov. S tem lahko postane pohodništvo težava, mnogi zaradi tega tudi odnehajo. Koristneje bi bilo, če bi se o svojih težavah posvetovali s strokovnjaki ali izkušenimi osebami. Za pohodništvo obstaja prehrana, ki nudi tako dobre takojšnje izkoristke kot majhno obremenitev prebave.

Pohodništvo je čudovito.

fitnes oprema

Fitnes oprema, vodilo nakupa

Fitnes oprema je vodilo nakupa .

Vodilo nakupa je fitnes oprema za mnoge tradicionalno. Drugim je fitnes oprema ena izmed opcij. Obstajajo pa tudi primeri, kjer fitnes oprema ni določena natančno. Ampak je fitnes oprema odvisna od več dejavnikov. Pri tem izstopa predvsem ponudba, pri kateri je fitnes oprema od primera do primera različno razumljen in tudi izbrana preko ponudbe. Temu primerno je potrebno biti pri izboru previdno. Pri klasičnih nakupih to načeloma ni težava. Če se seveda zavedamo, da fitnes oprema ni vedno enaka. Hkrati pa se poleg ponudbe, spreminja tudi povpraševanje. Klasičen nakup omogoča preverjanje ustreznost . V primeru, da preverjanje ustreznosti, govori o primernosti, pomeni uvrstitev v ožji izbor. Obratno pa v primeru, da preverjanje ustreznosti, sporoča neprimernost, moramo izbor spremeniti. Ter ponoviti preverjanje ustreznosti. In z njim po potrebi ponavljati vse dokler ne dobimo idealen izbor. Težje je takšno ugotavljanje primernosti preko sodobnih načinov nakupa. Sodoben način nakupa ne omogoča preverjanja ustreznosti, kot pri klasičnem načinu. Vendar si pri tem lahko v nekaterih primerih pomagamo pri izboru. Ta je podoben klasičnemu. V osnovi pa se zanašamo na izkušnje iz preteklosti. Najbolj učinkovit je ta način pri enakem proizvajalcu in modelu. Tu praktično ne moremo zgrešiti oziroma narediti napake. V primeru drugih proizvajalcev ali modelov pa se tveganje poveča. Kar v najslabšem primeru lahko pomeni napačen izbor, ter napoved težav pri uveljavljanju neustreznosti. Dobra ponudba omogoča, da se tudi v primeru napačnega izbora lahko odločitev spremeni brez posebnih posledic. Seveda pa posledice lahko obstajajo, vendar so premišljeni kupci z njimi seznanjeni ob sprejemanju odločitev. V primeru dvoma, se odločimo za najbolj logično in enostavno odločitev. Izberemo klasičen način odločanja, kjer vsaj v času izbire praktično ne mremo zgrešiti.

Fitnes oprema je lahko kriterij, ki je določen splošno z ujemanjem pri večji ponudbi, lahko pa gre tudi bolj ali manj izrazito različnost.

Več