Category Archives: Travel

Kitajska je dežela številnih doživetij

Kitajska je zagotovo ena izmed dežel, ki na obiskovalcu pusti močan in trajen vtis. Kako tudi ne, saj je bogata s številnimi čudesi: glinenimi vojščaki v Xianu, Guilinom s pravljično pokrajino, veščinami Šaolinskih menihov. kitajskim zidom, nagajivimi pandami in še bi lahko naštevali. Mirno lahko napišemo, da ima Kitajska dolgo zgodovino in resnično bogato kulturo.

Kitajska se nahaja v jugovzhodni Aziji. Po velikosti jo lahko uvrstimo takoj za Rusijo in Kanado, kar pomeni, da je tretja največja država na svetu, velika približno toliko kot celotna Evropa. Razteza se vse od Tibeta, ki se nahaja na vzhodu, pa do Vzhodnokitajskega morja, ki je del Tihega oceana. Na severu sega do mongolske meje, na jugu pa do vietnamske. Pohvali se lahko z zelo dolgo obalo, ki meji kar na 14 sosednjih držav.

Kitajska je kulturno in geografsko območje, ki pripada eni najstarejših civilizacij. Po zadnji svetovni vojni se je območje razdelilo na Ljudsko republiko, ki obsega celinski del, Hong Kong in Macao, ter na tradicionalno Kitajsko, ki zajema otok Tajvan in druge otoke.

Znamenitosti Kitajske

Kaj si morate ogledati, ko obiščete Kitajsko? Seznam je dolg:

 • Kitajski zid in Peking
 • Šaolinski samostan
 • Guilin – kras ob reki Li
 • Budistične jame
 • Manjšinska območja z riževimi nasadi
 • Xian, ki je srce kitajske civilizacije, glineni vojščaki
 • Honkong
 • Bazni tabor Mount Everesta
 • Tradicionalne kitajske vasi
 • Himalaja
 • Ujguri ter Kašgarska eksotična tržnica
 • Šanghaj
 • Starodavna svilena cesta
 • Puščavska oaza Turpana
 • Visoki Karakorum
 • Dali in Lijiang
 • Palača Potala
 • in še in še …

Verjetno nam ni potrebno posebej poudariti, da je Kitajska izredno zanimiva dežela, ki jo je vredno obiskati ter se naužiti njenih lepot. Uživali boste lahko okusno hrano ter spoznavali nove začimbe, raziskovali starodavno kulturo, spoznavali zanimivo zgodovino, občudovali čudovito pokrajino ter se srečali tudi z enim najbolj zanimivih, a težkih jezikov na svetu, se pravi z mandarinščino. Vabljeni, da jo obiščete!

Ste navdušeni? Preverite ponudbo Agencije Oskar.

 

Islandija, dežela gejzirjev in ledenikov

Islandija je dežela gejzirjev, ledenikov, mokrišč ter drugih naravnih lepot. Islandija je evropski otok, ki na robu prestolnice nudi prehod v povsem naravno okolje. Povprečen prebivalec stare celine bo potreboval kar nekaj časa, da se navadi na bistveno drugačno okolje zunaj prestolnice ter drugih večjih mest.

Najbolj severno ležeča evropska prestolnica

Reykjavík je evropska prestolnica, ki leži na geografski širini nedaleč od polarnega kroga. Poleti temu primerno obiskovalce presenetijo skoraj povsem svetle noči, pozimi pa vsega štiri ure sončne svetlobe. Ime Reykjavík je sestavljenka pojmov reyka in vík. Reyka pomeni spuščati dim ali paro oziroma kaditi se, vík pa zaliv. Domnevno je naselje proti koncu devetega stoletja ustanovil Viking Ingolf Arnarson, ime pa je opis zaliva s kadečimi geotermalnimi izviri. Mesto se nahaja na jugozahodu otoka Islandija ter šteje preko sto dvajset tisoč prebivalcev. Nahaja se na območju velikem dvesto triinsedemdeset kvadratnih kilometrov, urbano podobo krasijo bližnji mogočen slap Gulfoss, gejzir Strokkur, Modra laguna s termalno vodo. Na severu otoka Islandija najdemo mesto Akureyri, leži v zalivu Eyafjörðura. Od prestolnice je oddaljen preko štiristo kilometrov, velja za šolsko, gospodarsko in kulturno središče severnega dela otoka. Mesto ima skoraj dvajset tisoč prebivalcev, velja za preskrbovalno središče z obrati za predelavo mleka in rib, tekstilno tovarno, tovarno barv in mila . Severno od Akureyrija se nahaja Husavik, kjer v vodah Severnega morja domujejo kiti. Severna Islandija se v vsej svoji lepoti kaže tudi preko jezera Myvatn. Gre za plitvo evtrofno jezero, ki leži na območju aktivnega vulkanizma na severu Islandije, nedaleč od vulkana Krafla. Ustvaril ga je izbruh vulkana, danes se ponaša z okoliškim mokriščem in izjemno bogato favno vodnih ptic. Med severom in jugom se Islandija kaže kot puščava z velikimi čredami ovac. Na jugu obiskovalcem Islandija ponuja na ogled, ledenik Vatnajokull, svojevrstna posebnost pa je tudi možnost vožnje mimo ledenih gora.

Doživite Islandijo z agencijo Oskar!

Mednarodno vozniško dovoljenje, uradni dokument

Mednarodno vozniško dovoljenje je uradni dokument priznan s strani več kot sto držav sveta

Mednarodno vozniško dovoljenje omogoča izkazovanje pravice upravljanja vozil v dokumentu navedenih kategorij. To so enake kategorije vozil, kot jih navaja nacionalno vozniško dovoljenje. Kar pomeni, da imetniku mednarodno vozniško dovoljenje omogoča izkazovanje pravice upravljanja vozil istih kategorij v tujini. Države preko meja Slovenije imajo področje izkazovanja pravice upravljanja vozil različno urejeno. V nekaterih državah je dovolj nacionalno oziroma slovensko vozniško dovoljenje, v drugih je mednarodno vozniško dovoljenje priporočljivo ali obvezno. Vedno pa mora imeti slovenski voznik ob sebi nacionalno ali slovensko vozniško dovoljenje. Državljani drugih držav pa nacionalno vozniško dovoljenje, ki ga je izdala njihova država. V čisto vseh tujih državah mednarodno vozniško dovoljenje in nacionalno vozniško dovoljenje nista dovolj. Primer je Japonska, ki ima področje upravljana vozil drugače urejeno. Razlike se začnejo v avto šoli, kjer je veliko stvari drugačnih ali blago rečeno neobičajnih. Mnogi državljani zahodnih držav imajo zato težave z opravljanjem vozniškega izpita, neredki ponavljajo opravljanje vozniškega izpita večkrat. Na splošno velja pridobiti japonsko vozniško dovoljenje za dosežek. Temu primerno mednarodno vozniško dovoljenje in druga nacionalna vozniška dovoljenja na Japonskem obravnavajo drugače. Imetnik mednarodnega in nacionalnega vozniškega dovoljenja mora za vožnjo vozil na Japonskem obiskati slovensko ambasado v Tokiu. Slovenska ambasada v deželi vzhajajočega sonca izda prevod slovenskega vozniškega dovoljenja. S tem dokumentom je dovoljeno upravljati vozila ustreznih kategorij na Japonskem do enega leta. Kdor ne potuje v prestolnico, lahko prevod slovenskega vozniškega dovoljenja uredi v izpostavah Japonske avtomobilske zveze. Razlike v formalni in praktični urejenosti področja upravljanja vozil velja ob vsaki poti v tujino striktno upoštevati, saj lahko pride do neljubih zapletov in večjih težav. Kazni za neizpolnjevanje formalnih in včasih praktičnih pravil so od opominov, preko denarnih kazni, do zaplembe vozila in aretacije.

Mednarodno vozniško dovoljenje je dokument, s katerim poenostavimo formalne postopke, zato ga pridobite tukaj

Anglija, jugovzhodni del Otoka

Anglija je južni del otoka Velika Britanija.

Anglija in Velika Britanija se velikokrat mešata in napačno poimenujeta. Velika Britanija je otok v severnem delu Atlantika, predstavlja večino ozemlja Združenega kraljestva in Severne Irske. Anglija je njen južni oziroma jugovzhodni del. Zahodno od nje se namreč nahaja dežela Wales. Severno od dežele Anglija se nahaja Škotska. Za razliko od Walesa, Severne Irske in Škotske nima svojega samostojnega parlamenta. Vodenje Anglije je zaupano vladi Kraljevine Velike Britanije Dežela Anglija je največji in najgosteje naseljen predel Otoka oziroma Velike Britanije. Leži na površini veliki sto trideset kvadratnih kilometrov ter šteje preko petdeset milijonov prebivalcev. Najbolj naseljen del dežele se nahaja na njenem jugovzhodu. To je glavno mesto dežele Anglija, London. Ime izhaja iz rimskega poimenovanja, Londinium. V času rimskega imperija je bil središče rimske province Britanije, kasneje je postal prestolnica Britanskega imperija. Že lep čas pa velja ne le kot prestolnica dežele Anglija ter Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Velja za eno najpomembnejših izobraževalnih, političnih, kulturnih in poslovnih središč sveta. London je razdeljen na več delov, od devetnajstega stoletja s to oznako označujemo metropolitansko območje. City of London ali The City ali Square Mile, pa je oznaka za ožje mestno središče. Nastanek mesta sega v leto petdeset pred našim štetjem, ko so bile zgrajene prve zgradbe na severni brežini reke Temze. Središče rimske province Britanije naj bi postalo v drugem stoletju, po padcu rimskega cesarstva je mesto postopoma propadlo. V sedmemu stoletju so Sasi ustanovili mesto ter središče z imenom Lundenwic. Deveto stoletje so zaznamovali Danci, v desetem stoletju pa so ga napadli Normani. Prelomno za mesto je bilo sedemnajsto stoletje, ko je v požaru zgorela večina mestnega središča. Na začetku osemnajstega stoletja je bil London že največje mesto na svetu.

Anglija je dežela Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.

Dodatne informacije tukaj.

rent a car

Important Tips On Hiring Cars At Airports

A lot of people hire cars at airports. This is because that is where most airport transfer services are needed. Visitors coming into the area, for example, might look for a reliable car hire Bordeaux airport service. In this post, find out how to improve your experience of renting cars at airports through a few tips.

Book your car early
Do not wait until the last minute to hire your car. And even worse, do not wait until you arrive at the airport to hire a car. You just might arrive and find out that there are no available vehicles. Then you might have to take a cab or go about looking for an available rental car. In addition to that, pre-booking saves you from having to haggle with local transport providers on arrival. Early booking is simply convenient as you can land and hop straight into your car without any hassles.

Consider your luggage
When traveling from city to city or from country to country, most people have lots of luggage with them. For example, most visitors seeking car hire Bordeaux airport services are traveling for business, are just coming back from a visit or are visiting the country. As expected, these people are laden with bags. As you book your rental car, therefore, make sure it’s large enough to fit all the passengers and their luggage. Alone or in a pair, one small car might be enough. However, if in a group of three or more, a van might be better.

Ask to be received on arrival
Another important consideration when making a reservation with any car hire Bordeaux airport offers is to ask that you be received upon arrival. This means that a representative from the car hire company will meet you at the reception with a name placard. This small service will allow you to quickly find your way upon arrival such that you do not get stranded in the airport, making calls and looking to find where you can pick your car from. As you can imagine, a busy airport in a foreign country is not a place you would like to get stranded in with your luggage in tow.

Irska, zeleni severnoevropski otok

Irska je zeleni otok , ki sodi v skupino Britanskega otočja .

Ozemlje otoka je upravno razdeljeno že skoraj sto let, lastita si ga Irska ter Velika Britanija. Delitev pa ne vpliva na tipično zeleno pokrajino ter podnebje. Bujna zelena rast je posledica padavin ter rasti prijaznih temperatur. Največ padavin ima zahodni del otoka, ki ga obliva Atlantski ocean. Poleg Atlantika otok obdajajo Irsko, Severno in Keltsko morje ter Rokavski preliv. Z padavinami je manj radodaren nižji, centralni del Irske. Med turisti Irska je priljubljena zaradi tipične klime, obilice veličastne narave ter gostoljubnih ljudi. Republika Irska, ki zaseda večino otoka, obsega več kot sedemdeset tisoč kvadratnih kilometrov, na njem prebiva več kot štiri milijone prebivalcev. Severni del otoka pripada Združenemu kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Obsega površino več kot trinajst tisoč kvadratnih kilometrov, na njem živi manj kot dva milijona prebivalcev. Glavno mesto je Belfast, šteje četrt milijona prebivalcev v ožjem mestnem središču, urbano območje pa šteje več kot šesto tisoč prebivalcev. Mestne pravice je Belfast pridobil proti koncu devetnajstega stoletja, znan pa je po industriji lanenega platna, vrvarstva, tobaka in ladjedelništva. Mnogim je prav ladjedelništvo najbolj znana dejavnost, saj je v dokih Belfasta bil zgrajen legendarni Titanik. Turisti si lahko izberejo ladjedelnico kot del obiska, mnoge presenetijo nazorno prikazana dejstva povezana z znamenito ladjo kot tudi ladjedelništvom. Glavno mesto Republike Irska je Dublin, šteje pol milijona prebivalcev, metropolitansko območje pa preko milijon prebivalcev. Leži na vzhodni obali ob širokem ustju reke Liffey in velja kot ekonomsko, kulturno in administrativno središče otoka Irska. Zmerna klima in razmeroma malo padavin poskrbi za prijetno vzdušje. Temperature so za naše razmere navdušujoče. Januarja presegajo sedem stopinj Celzija v povprečju, junija pa znašajo manj kot devetnajst stopinj Celzija.

Irska je mnogim slovenskim turistom ostala v lepem spominu zaradi gostoljubnosti, čudovitega naravnega okolja ter zmernega podnebja.

flights to Slovenia

Discover more of Europe, book that flight!

Traveling is always a refreshing and reinvigorating experience, especially for those who are constantly weighed down by their stressful work environment. Planning your destination, however, doesn’t always have to be dictated by the current hype, limited to famous countries which already have a very high rate of tourist visits. Europe, for example, doesn’t only France, Rome or England. These are the more known countries of course, but the rest of Europe, like Austria, Czech Republic or Slovenia certainly doesn’t fall behind in its cultural and historical heritage. Challenge yourself and explore these other countries rarely visited but equally beautiful. Get out of the mainstream and check out flights to Slovenia, Prague, and other countries and cities in Europe!

If your destination includes Vienna, Ljubljana, Prague, and other cities in Europe, then Adria Airways will take you there. Its home airport is in Slovenia and boasts a wide array of services — either for leisure or for business purposes. If you haven’t checked out the cultural diversity that these cities can offer you, then it’s time to do some research and exploring. For those looking for new experiences, Slovenia, for example, offers you a different and intriguing cuisine, as well as views and architecturally superior landmarks that are guaranteed to take your breath away. There are also a variety of activities — things to do that will bring you close to the beauty and peace of nature. Take the time to visit the Trenta Valley and Štajersk in Slovenia, an internally fulfilling experience that can definitely clear your mind and soul, making you ready and refreshed to face the daily grind of life again. When you’re ready to leave, these cities do not fall behind when it comes to the choices of souvenirs that you can buy for your loved ones. Cultural creativity fairs are staple places for you to get souvenirs that can uniquely show the color of the country you’ve been to.

Traveling and vacations should be a regular part of our lives, if only to refresh our mind and motivate us more. Choosing your next destination is a tricky decision given that there are so many wonderful places out there, but try out the cities that although not commonly advertised in the mainstream, can definitely give you the peace of mind, the beauty of nature, the exciting tastes and experiences that you’ve been waiting for.

zdravstveno zavarovanje za tujino

Zavarovanje za tujino je dobra odločitev

Zavarovanje za tujino je za zavarovanca kot širšo okolico dobra odločitev .

Dobra odločitev je zavarovanje za tujino zaradi številnih znanih in manj znanih dejstev. Znana dejstva govorijo o tem, da je zavarovanje za tujino dobrodošlo že takrat, ko je sklenjeno. Oseba, ki je sklenila zavarovanje za tujino, se zato počuti bolj varno. Posledično se njene aktivnosti izvajajo bistveno bolj sproščeno. Nadalje je zavarovanje za tujino dobro storiti, ker omogoča številne storitve, v primeru potrebe po pomoči. V različnih okoljih je področje nudenja pomoči drugače organizirano. Zato pa je potrebno v določenih območjih to tudi različno urejati s strani oseb, ki potrebujejo pomoč. Da je delež investicije za osebo manjši lahko poskrbi dobro izbrano zavarovanje za tujino. Velikokrat osebe izbire nimajo z vidika racionalnosti. Vsaka druga odločitev bi bila manj racionalna. Vsekakor pa se lahko odločijo med različnimi ponudniki. Osnova za odločitev je med drugim izračun zavarovanja. Potencialnim zavarovancem izračun zavarovanja posamezne ponudbe prinaša osnovne informacije o točno določeni storitvi. S primerjavo drugih ponudb, ki jih utemeljuje izračun zavarovanja, se lahko sprejme dobro odločitev. Ker je na ta način odločitev lažja, je izračun zavarovanja zelo pametna odločitev. Poleg tega se lahko zavarovanec odloči, da to informacijo nadgradi z lastnimi izkušnjami. To je mogoče storiti tako, da se informacije zbere na osnovi lastnih informacij ter tujih informacij. Lastne informacije so vse naše izkušnje, naši pogledi, naša razsodba in nenazadnje odločitve iz preteklosti. Tuje informacij so na drugi strani tuje izkušnje, pogledi in odločitve tujih oseb, ter njihove odločitve, skupaj z njihovimi posledicami. Več glav več ve, govori pregovor, ki se zaveda pomena, ki ga ima takšna odločitev. Na podlagi širokega nabora informacij se bo oseba zagotovo dobro in pametno odločila. Lastne informacije so pri tem dragocene, nadgrajene predvsem z aktualnimi informacijami iz okolice pa modre.

Zavarovanje za tujino je varnost prek meja domovine.

tajska, sanjska destinacija

Tajska, množica užitkov

Tajska je za številne množica užitkov .

Množica užitkov čaka potnike, ki se odločijo za destinacijo Tajska. Danes je možnosti, ki jih ponuja Tajska velika. Bogata ponudba možnosti je značilnost zaradi katere je Tajska med potniki tako priljubljena. Svoj čar Tajska še lep čas ne bo izgubila, zato je pravi čas za obisk praktično vedno. Seveda pa ima vsak potnik zase določen najboljši čas obiska. Tako se lahko skladno z željami in zahtevami potnikov Tajska doživi na veliko načinov. V sodobnem času je zelo modro izkoristiti možnost individualnih alternativ. Individualne alternative so danes pogostejše kot nekoč. Največkrat imajo vodila in motivacije, ki omogočajo ustvarjanje nove ponudbe. Informacije o možnostih alternativ danes dobimo na številnih ponudbah. Število ponudb med seboj kreira konkurenco, kar pomeni za investicijo dodatne ugodnosti. Dostop do teh ponudb danes zahteva nekaj več veščin za pridobivanje in izbiro. Sodobna tehnika je dobro znana mlajšim generacijam, starejšim bistveno manj. Kar pomeni da so danes v prednosti za individualne ponudbe predvsem mlajši. Individualna izbira lahko temelji na več storitvah ali pa se osredotoči na eno samo. Osredotočenje na eno samo storitev velikokrat temelji na paketu storitev. Tak paket storitev omogoča, da imamo v eni storitvi zajeto vse kar potrebujemo. Odločitev za takšen paket je dobrodošla za vse, ki ne želijo izgubljati časa s pridobivanjem vseh ostalih storitev posamezno. Velikokrat pa je taka storitev osnova za druge storitve. Potnik moram v tujih krajih imeti zagotovljene predvsem življenjske pogoje. Ko ima zagotovljene pogoje bivanja se odloča za vse številne druge, ki so v dani ponudbi na voljo. Lahko pa jih izbira tudi ločeno. Izbira je vsekakor pestra in velika, zato je praktično nemogoče zgrešiti oziroma biti razočaran nad skopo ponudbo. Pomembno je predvsem, da izberemo tisto kar si želimo.

Tajska je zanimiv cilj mnogih potnikov, ki želijo predvsem veliko doživeti in izkusiti.

http://agencija-oskar.si/tajska/

nudistični kamp koversada na hrvaškem

Nudistični kamp Hrvaška, priljubljena izbira

Nudistični kamp Hrvaška je priljubljena izbira številnih turistov.

Priljubljena izbira je nudistični kamp Hrvaška zaradi vedno prisotnega kakovostnega turizma. Danes je kakovost turizma, katero nudistični kamp Hrvaška nudi zelo pomembna lastnost turistične storitve. Ljudje smo vedno zahtevni, zato je ponudba, kot je nudistični kamp Hrvaška vedno v prednosti. Ostale alternative nas ne zadovoljijo prav zaradi odličnosti katere ponuja nudistični kamp Hrvaška. Izbira za nudistični kamp Hrvaška je zato hkrati enostavna in modra. Možnosti za razne načine dopustniškega bivanja so velike. Z dobro izkušnjo se bodo obogatili vsi, ne glede na starost, predvidene aktivnosti ter številne druge lastnosti. predvsem pa bodo zadovoljni vsi, ki želijo raznolikost enakosti. Tako bodo lahko uživali vsi, ki imajo radi kamp in kampiranje. Danes kamp in kampiranje predstavljata dobro alternativo drugim počitniškim možnostim. Lahko bi rekli, da kamp in kampiranje predstavlja osnovo vsakega počitniškega bivanja. pravzaprav sta kamp in kampiranje temelja, na katerih se je razvil turizem kakršnega poznamo danes. Prav zaradi svoje univerzalnosti pa do današnjih dni kamp in kampiranje nikakor izumrla vrsta turizma. Lahko se brez težav kosa z drugimi možnostmi turizma. Zelo pomembno za turiste je, da se kampiranje odvija v prijetnem okolju. Prijetno okolje lahko nudi dežela. Med vsemi drugimi možnostmi izbrana dežela pomeni odličnost. Zato tudi ne preseneča, da je dežela vedno dobro obiskana. O tem, da je dežela dobra izbira bodo znali povedati že naši predniki. Tudi njim je dežela predstavljala dobro odločitev. Letni oddih danes zaznamujejo še številne druge lastnosti. tako imamo danes na voljo veliko takega, kar naši predniki niso imeli. Gre za razvoj, ki se nikoli ne ustavi. Kar pomeni, da bodo naši potomci oziroma naslednje generacije imele veliko takega, kar si danes ne moremo predstavljati. Turistična odličnost je vedno zaželena.

Nudistični kamp Hrvaška je vedno dobra odločitev, ne glede na čas, kraj in druge značilnosti obiska.