Category Archives: Zabava

Igralne karte so zelo priljubljeno fizično igralno sredstvo.

Igralne karte za mrzle jesenske in zimske dni

Sodobna tehnologija nas je preplavila s številnimi napravami. Pri tem mislimo na mobilne telefone vseh vrst, prenosne in namizne računalnike in še bi lahko naštevali. Na njih se lahko nahajajo mnoge igre, ki si jih uporabniki ponavadi kar sami naložijo. Tovrstno igranje je vedno bolj priljubljeno in nekateri od uporabnikov tovrstnih naprav so postali že malodane zasvojeni. Continue reading

Bazen je lahko enostavno čist

Razmišljate o tem, da bi si doma postavili bazen? Potem nikar ne razmišljajte o tistem gumijastem, ki ga je treba vsako leto pospraviti na jesen, saj to sploh ni tako poceni rešitev, kot se zdi. Treba je kupiti še lestev, pa pregrinjalo, pa potem še posebna čistila za vodo, ki jih je treba precej pogosto uporabljati, saj so stene iz gume, potem pa še črpalko, ki mora bistveno pogosteje ogrevati vodo kot pri vzidanem bazenu, saj vzidanega že tudi zemlja greje. Dejansko je z vgrajenim bazenom bistveno manj dela, pa čeprav na začetku stane nekaj več. Se bojite, da bi bilo treba tak bazen kaj bolj pogosto čistiti in da na splošno vzame precej več časa? Pravzaprav ni tako, če boste kupili ustrezna čistila, ki sproti odstranjujejo vse umazanije, pri tem pa zdravju ne škodijo.

Poskrbite tudi za pregrinjalo za bazen

Če si ne želite, da bi morali tudi mehansko odstranjevati nečistoče, kot so listje in podobno, potem je najbolje, da kupite pregrinjalo za bazen, ki bo hkrati poskrbel tudi za varnost. Še posebej je za varnost treba poskrbeti, če so pri hiši kakšni otroci, saj je tako najlažje preprečiti padec v bazen in s tem poškodbe otroka. Hkrati pa streha poskrbi tudi za boljšo toplotno izolacijo vode, kar pomeni, da boste privarčevali pri ogrevanju vode, torej pregrinjalo ima veliko prednosti, ampak le v primeru, da boste kupili za to namenjeno pregrinjalo. Samo kakšen polivinil ali pa kaj podobnega ne bo opravljalo prave funkcije.

Odločite se za pravi sistem čiščenja

Vidimo torej, da imamo kar nekaj možnosti, kako ohraniti bazen čist. Predvsem pa boste največ naredili v primeru, da se boste odločili za samodejni sistem čiščenja in določanja količine kemikalij, saj se s tem ne boste nikoli rabili ukvarjati več sami. Natočili in pripravili boste vse ustrezne kemikalije, sistem pa bo sam uravnaval potrebno količino, s čimer boste tudi še najbolj varni lahko tudi prepričani, da bo voda kar najbolj čista in primerna za kopanje kar se le da.

Tudi slučajno ne veste, kakšne igrače za dojenčka kupiti?

Moderni starši se precej razlikujejo od mladih staršev, ko so vzgajali nas. Marsikaterim staršem je to pravzaprav kar malo čudno, češ kaj pa je bilo z našo vzgojo narobe. Nič, ampak vse skupaj se razvija, gre naprej in zato je tudi prav, da se vzgoja spreminja, saj otroci rastejo v tem času. Tako se veliko starih staršev zgraža tudi nad tem, kakšne igrače za dojenčka vse imamo doma, koliko enih stvari imamo ipd., vendar pa so do zdaj strokovnjaki, ki se ukvarjajo z razvojem otrok, uspeli dokazati, da dejansko igrače za dojenčka zelo pozitivno vplivajo pri njegovem razmišljanju. Ravno zato tudi ne čudi »kompliciranje« staršev, ko razmišljajo veliko o tem, kakšne igrače za dojenčka kupiti, kakšne so dobre in kakšne ravno ne. Tovrstna vprašanja lahko zasledimo tudi na najrazličnejših forumih.

               Nikar se komplicirajte preveč in ne kupujte tiste igrače za dojenčka, ki naj bi bila najboljša

 

Siliti otroka v igro z neko igračo, je zagotovo najslabše kar lahko naredite. Četudi kupite igračo, ki naj bi bila tako zelo dobra, pa vašemu otroku ni zanimiva, ga res ne silite v igro, saj je prav gotovo na tak način ne bo nikoli sprejel. Lahko da mu kakšne igrače za dojenčka pač niso všeč samo v tistem trenutku ali pa potrebuje nekaj dni ali pa tednov, da jo sprejme in razume.

lesena igrača ki vabi dojenčka k igri in spodbuja hojo otroka

Zato, napako, da otrok igrače za dojenčka ne sprejme, naredimo resnično samo starši, ki ali otroka silimo v igro z novo igračo ali pa mu jo takoj vzamemo, ko otrok ne pokaže zanimanja zanjo. Z otrokom je potrebno le potrpljenje, nikjer ni nič rečeno, kdaj bo nova igrača otroku zanimiva, vendar pa če le ni takšnih barv, ki jih otrok resnično ne sprejema, potem ste lahko brez skrbi, da jo bo prej ali slej sprejel in se začel igrati z njo.

 

Darila za ženske naj bodo posebej izbrana

Ženske so že same po sebi zahtevna bitja. Vsaj tako menijo moški. Še posebej so zahtevne pri izbiri daril. Ko praznujejo svoj rojstni dan ali kaj podobnega, včasih res ne vemo, s čim bi jim lahko še ustregli. Nakupa v naglici si takrat ne smemo privoščiti, ker morajo biti darila za ženske posebej izbrana. Vsaka prava ženska namreč ve, kako zelo se je kdo potrudil pri izbiri ter nakupu darila. Lahko pa tudi najbolj izkušene ter pretkane ženske kaj hitro prenesemo naokrog. To pa nam seveda omogoča kdo drug kot pa internet ter nakupovanje po njem. Izbira darila ter nakup nam vzame le nekaj minut. Ponudba je namreč tako bogata, da lahko v izjemno hitrem času najdemo primerna darila za ženske.

Continue reading

Hbo je pojem kakovostne vsebine

Hbo je program, ki ga zaznamujejo kakovostne vsebine. Hbo je začel oddajati osmega novembra tisoč devetsto dva in sedemdeset v Združenih državah. Velja za najstarejši televizijski kanal takšne sorte globalno. Ne gre dvomit, da je Hbo bil vzor raznim televizijskim programom preko oceana ter na starem kontinentu. Programov, ki kažejo na vzorec Hbo, bi lahko na stari celini našli kar nekaj.

HBO tv program za ogled filmov in serij brez reklam

HBO tv program je sinonim za dobre in sveže vsebine

Televizijske premiere dan za dnem

Popoln program z najboljšimi in najbolj svežimi vsebinami postane zanimiv takrat, ko se gledalec naveliča množice programov z vsebinami starejšega datuma. To pomeni programe, ki imajo ene in iste filme. Vendar so vsi filmi stari v najboljše primeru nekaj let. Kar preprosto povedano pomeni, da so že vsaj nekoliko iz mode. Toliko bolj je to očitno pri Hbo dokumentarci. To je program, ki ima zelo aktualne teme ter temu primerno teme lahko zelo hitro zastarijo. Praktično si pri starih dokumentarcih ogledujemo zgodovino, namesto zelo aktualnih tem na izbranem področju. V obeh primerih Hbo program upraviči svoj sloves, saj gre za program z kakovostno in svežo vsebino.

S tem pa si lahko gledalec zagotovi program brez nepotrebnega balasta. Poleg filmov, dokumentarcev in drugih vsebin starejšega datuma so balast tudi reklamni bloki in reklamna sporočila. Med gledalci se sicer vedno najde kdo, ki so mu reklame zanimive iz takšnega ali drugačnega razloga. Med reklamami si vzamejo čas za kakšna druga bolj ali manj nujna opravila, po reklamah pa spet sedejo pred televizijskih sprejemniki. Vendar večino reklamna sporočila in reklamni bloki motijo do te mere, da si TV programe vedno ogledujejo z zamikom ter imajo zagotovljeno funkcijo časovni zamik. Tako imajo možnost ogleda izbrane vsebine praktično neprekinjeno, kljub reklamnim blokom. Čas zamika ogleda je odvisen od časa trajanja vsebine ter predvidenih reklamnih vložkov. Zato so reklamni bloki balast, kateremu se je mogoče izogniti z izbiro Hbo programa.

Najboljše risanke imajo primerno in poučno vsebino

Najboljše risanke lahko poskrbijo celo za učenje otrok, nezanemarljiv del generacij otrok se je z njimi naučil tujega jezika.

Najboljše risanke so bodisi spomin na otroštvo, bodisi najboljši televizijski program. Spomin na otroštvo so predvsem odraslim osebam, najboljši program pa otrokom vseh starosti. Na vprašanje, katere so najboljše risanke bi dobili najboljši animirani film po mnenju vprašanega. Z večjim številom vprašanih oseb, bi dobili veliko število aktualnih ali klasičnih animiranih filmov. Po odgovorih pa bi bilo mogoče tudi ugotoviti približno starost vprašanih. Aktualne najboljše risanke starejšim generacijam praktično niso znane, izjema so starši otrok. Ki seveda imajo tudi vpliv ter hkrati dolžnost, da otrok gleda po njihovem prepričanju zanje najboljše risanke. Obratno bi otroci težko prepoznali imena junakov najboljše risanke svojih staršev. Vsem pa je enako, da priljubljena imena junakov v vsakem primeru ostanejo globoko zasidrana v spominu. Za starejše je dovolj podoba, pa se jim takoj prikliče spomin na otroške čase. Kaj so dobre risanke je težko reči na splošno, veliko je odvisno od kriterijev. Dobre risanke lahko vplivajo na razvoj otroka, vendar je hkrati vsak otrok individualna oseba oziroma zgodba zase. Vsebina risanke ima pri vsakem otroku svoj vpliv, splošnega pravila torej ni. Poleg tega starejše generacije oziroma odrasle osebe ocenjujejo risanke po presoji, ki je velikokrat tuja otrokom. Vsekakor pa je odločitev za ogled risanke oziroma prepoved ogleda risanke primerna, ko starši ocenijo neprimerno vsebino. Ta je lahko preveč nasilna ali na kakšen drug način neprimerna za otroke. Nasilno ali kakšno drugače neprimerno vsebino lahko brez težav izpustimo, otrok bo kljub temu ne bo za ničesar prikrajšan. Verjetno najbolj koristno je učenje tujih jezikov preko ogleda risanke. V krajih, ki so imeli možnost ogleda tujih programov se je na ta način jezika sosednje države naučilo veliko število otrok.

Primernost najboljše risanke morajo otrokom določiti starši.

Preverite na naši strani katere so top risanke za mlade.

Najboljše risanke, otrokom najljubši program

Najboljše risanke najljubši otroški program v mnogih primerih.

Velja pa najboljše risanke združiti z drugim programom, marsikateri drugi televizijski program je prav tako zanimiv za otroke. Televizijski program je pisana paleta možnih vsebin, ki se izbirajo po določenih načelih. Starši svoje otroke najbolje poznajo ter znajo oceniti kaj je zanje najboljše. Odločiti morajo tudi o primernosti vsebine, saj jim je prepuščena skrb za dober razvoj v odrasle osebe. Poleg najboljše risanke imajo otroci radi zanimive dokumentarce o živalih ter podobne zanimive vsebine. Dokumentarci o živalih in drugih podobnih vsebinah so med seboj različni, najboljši so sveži ter na programu v časovno najboljšem terminu. Otroke predvsem zanimajo dobri posnetki, slikovita pokrajina, aktivnosti živali in podobno. Vsebina mora biti kot rečeno otrokom primerna, o nasilnih prizorih in podobnem morajo presoditi starši. Za razliko od najboljše risanke je dokumentarec o živalih in podobni vsebini po presoji staršev realen prikaz življenja v naravi. Nasilni prizori so po presoji staršev lahko neprimerni, lahko pa gre za prizore, ki prikazujejo resničnost življenja v naravi. S tem lahko po presoji staršev otrok dobi realno predstavo, ki jo morda najboljše risanke ne prikažejo. Izbrani dokumentarci o živalih ali drugi temi, lahko otroku poleg tega nudijo dodatno učno snov, lahko jih motivirajo za poklic ali hobi v času odrasle osebe in podobno. Dokumentarci otrokom za razliko od najboljše risanke tudi na ekranu prikažejo izbrano realistično podobo, dogajanje ter razne druge vsebine. Z gledanjem dokumentarcev se otroci lahko navzamejo navad staršev, ki imajo na televiziji najraje poučne vsebine. To so predvsem sveži in aktualni dokumentarci, kateri velikokrat prikazujejo dogajanje izza kulis tem dnevno informativnega programa. V dnevno informativnem programu je velikokrat preprosto premalo časa, da se pove kaj več kot osnovna dejstva o določeni temi. Dokumentarci lahko pokažejo druge vidike iste teme, o njej spregovorijo tudi druge zanimive osebe in podobno.

Najboljše risanke so namenjene zabavi.