Dvižna miza – najbolje se obnese električna

Sedenje za mizo je seveda lahko sila udobno in prijetno, a le če ne sedimo predolgo časa in seveda v dobri družbi. Žal pa je sodobna oblika dela zelo pogosto vezana na računalnik, to pa pomeni tudi večurno neprestano sedenje za njim. Če sta pisalna miza in pisalni stol slabo zasnovana, ne sedimo samo neudobno, temveč trpi tudi naša produktivnost.

Na srečo na trgu obstaja kar nekaj odličnih rešitev za bolj produktivno pa tudi udobnejše in prijetnejše delo za računalnikom. Ob tem nam na misel seveda hodi tudi dvižna miza, ki je postala nepogrešljiv del najzahtevnejših uporabnikov pisarniških prostorov. Še zlasti dobro se obnese električna dvižna miza, saj omogoča, da lahko samo z enim klikom hitro spremenimo pozicijo tovrstnega pohištva.

Idealno razmerje med sedenjem ter stoječim položajem

Dejstvo je, da dolgotrajno sedenje ni zdravo. Po drugi strani pa prav tako ni preveč zdravo, če predolgo časa stojimo na istem mestu. Cilj je torej najti ravno pravšnje razmerje med sedenjem in stoječim položajem pri delu. Najpomembneje je, da pri tem zlasti poslušate svoje telo in s pomočjo testiranja najdete najprimernejše razmerje, ki vas bo osrečevalo pri delu z računalnikom. Pri tem pa vam je seveda lahko v veliko pomoč ravno dvižna miza.

Vsekakor pa uporaba dvižne mize za vas nikakor ne sme postati dodatno delo. Najboljša rešitev je zato dvižna miza na elektriko. Ta vam omogoča nastavitev po višini, in so samo z enim samim klikom. In če je kos pohištva ali karkoli drugega preprosto, zanesljivo ter enostavno za uporabo, potem je zagotovo še toliko večja verjetnost, da boste to zadevo s pridom uporabljali.

dvizna miza

Stoječi položaj ne nazadnje zmanjšuje tudi tveganje za debelost

Zagotovo je telesna vadba najboljši način za porabo kalorij in za preprečevanje debelosti. Po drugi strani pa si ravno zaradi dela ne zmorete prav vsak dan privoščiti dovolj učinkovite vadbe. Obstaja odlična rešitev, kako tudi med delom za računalnikom izgubljate kalorije. Pri tem pa vam je seveda v pomoč dvižna miza. Ta vam namreč omogoča menjavanje sedečega ter stoječega položaja.

Ena od raziskav je celo pokazala, da z menjavo položajev med delom lahko izgubite tudi do več kot 170 kalorij.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.