Kako pomembna je registracija domene?

Potem, ko ste ugotovili, da morate vzpostaviti spletno stran za vaš posel, morate začeti pri registraciji domen. Slednja pomembno izraža vaše poslovanje in omogoča strankam, da vas lažje najdejo. Zakup domene je enostaven in hiter postopek, vendar se morate pred končno odločitvijo posvetovati s strokovnjaki. Naziv spletnega mesta vpliva na čas, da vas stranka najde na spletu. Vpliva tudi na to, ali si ga bo stranka hitro zapomnila ali ne. Najpomembnejše pa vpliva tudi na to, ali bo obiskovalec ostal pri vas, ali se bo obrnil na vašo konkurenco.

Lažje iskanje

Ne glede na vse, je registracija domen tista, ki zagotavlja, da si vas bodo stranke zapomnile. Namen vzpostavitve spletnega mesta je vsekakor privabljanje novih obiskovalcev in zvišanje prodaje izdelkov. Pri tem je pomembno, da si vas stranke zapomnijo ne samo na podlagi vsebine spletnega mesta, temveč tudi na podlagi samega naziva. Vsak izmed nas lahko zakupi domeno. Slednja mora biti prosta in ne sme biti registrirana s strani neke druge osebe. Sama registracija domen je hitra in enostavna, a vseeno zahteva veliko premisleka. Želite namreč, da si nas bodo stranke zapomnile in domeno asociirale neposredno na vas. Poleg vsega naštetega registracija domen tudi definira vašo blagovno znamko in povečuje njeno prepoznavnost.

 

Zanesljivi ponudnik za gostovanje spletnih strani

Izbira naziva

Preden je registracija domen opravljena, je dobro, da skupaj s prijatelji ali sodelavci razmislite o nazivu. Ime domene mora namreč biti takojšnja asociacija na nas in naš posel. Biti mora kratko in jedrnato, saj bo to vplivalo tudi na SEO optimizacijo. Dobro je tudi, da po izbiri imena domene, izberete tudi ime spletnega mesta, ki se navezuje na domeno samo. Pri izbiri boste hitro ugotovili, da so vaše prve izbire že zasedene, saj konkurenca pogosto zakupi več podobnih nazivov z različnimi končnicami. Naj vas to ne demotivira, saj boste gotovo našli primerno ime, če se boste potrudili.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *