Kakovostne toplotne črpalke po ugodni ceni

Kar zadeva ogrevanje, imajo lastniki stanovanj in hiš veliko možnosti. Veliko ljudi še vedno prisega na klasično ogrevanje. Kljub temu pa obstajajo tudi drugi načini, ki vam omogočajo prijetno topel dom. Nekateri so bolj primerni za hladno podnebje kot drugi, zato je težko določiti najboljšega za vaš dom. Če iščete poceni in učinkovit ogrevalni sistem, so toplotne črpalke idealne za vas.

Če še nikoli niste slišali za izraz toplotna črpalka in niste prepričani, kako delujejo, je pametno, da se dobro pozanimate . Strokovnjaki, ki so zaposleni v prodajalnah s toplotnimi črpalkami, vam bodo vse razložili vključno z namestitvijo toplotne črpalke. Spoznajte, kako delujejo za proizvodnjo in oddajo toplote ter katere vrste sistemov toplotnih črpalk so na voljo v Sloveniji.

toplotne črpalke

Kako delujejo toplotne črpalke

Peči kurijo gorivo za ogrevanje zraka okoli sebe, ki nato kroži po domu. Za razliko od peči in kotlov sistemi toplotnih črpalk ne ustvarjajo toplote. Namesto tega toploto prenašajo z enega območja na drugega. Ker ne ustvarjajo toplote, ti sistemi porabijo manj energije kot peči in kotli.

Sistemi toplotnih črpalk se poleg ogrevanja uporabljajo tudi za hlajenje domov. Toploto iz doma premaknejo na nižje notranje temperature. Toplotne črpalke se uporabljajo kot kombinirani ogrevalni in hladilni sistem ali poleg običajne ogrevalne in hladilne opreme. Vsak sistem toplotnih črpalk, ki je na voljo na slovenskem tržišču, je kakovosten in trajen.

Vrste toplotnih črpalk

Ko kupujete toplotno črpalko za vaš dom, morate seveda vedeti, kaj točno potrebujete. Žal je izbira toplotne črpalke velikokrat odvisna od pogojev, ki jih imate na voljo. To pomeni, da nikakor ne morete namestiti toplotne črpalke voda voda, če v bližini nimate vira podtalnice, ki bi ga lahko izkoriščali.

Najlažje se v Sloveniji namesti toplotno črpalko zrak zrak, ki je cenovno tudi najbolj ugodna in zelo praktična. V domovih, kjer se namešča talno ogrevanje, pa se običajno namesti toplotna črpalka zrak voda.