Katere rastline za živo mejo se najbolje obnesejo?

Živa meja je lahko zelo posrečena, saj ne predstavlja le fizične meje, temveč lepo omejuje domači ambient in ustvarja prijetno okolje za mirno bivanje. Ravno zato s pridom uporabljamo različne rastline, ki pripomorejo do takšnega efekta. Računamo lahko na to, da bomo z živo mejo odlično izpolnili zahteve pri razmejevanju površin, lahko pa na ta način tudi preprečimo dostop nepovabljenim gostom ter zastremo pogled radovednežem, ki kukajo na naše zasebne površine. A za tak učinek moramo vedeti, katere rastline za živo mejo imajo ustrezne lastnosti.

Na voljo so različne rastline. Živa meja je včasih sestavljena celo iz različnih rastlinskih vrst, s čimer dosežemo zelo zanimive učinke, lahko pa se preprosto odločimo za tiste vrste, ki so najbolj priljubljene in praviloma ponujajo najboljši učinek pri razmejevanju površin. V vsakem primeru bomo najboljšo ponudbo našli pri specializiranih trgovcih.

rastline za zivo mejo

Rastline za živo mejo najdemo v drevesnicah

Trgovini s tovrstnimi rastlinami pravimo drevesnica, tam lahko najdemo raznovrstno ponudbo rastlin, ki jih ponudnik praviloma vzgaja sam. Dobra drevesnica ima lahko atraktivno ponudbo, v kateri bodo gotovo tudi rastline za živo mejo. Prav to ponuja prodaja cipres, ki vključuje poleg pravih cipres tudi druge rastline za živo mejo. Zbirka rastlin, ki se v tej vlogi odlično obnesejo, je gotovo prvi razlog za izbiro dobrega trgovca, a pogosto pričakujemo še druge odlike.

Drevesnica je mesto, kjer najdemo odlične strokovne nasvete. Če izbiramo rastline za živo mejo, bodo ti gotovo zelo dobrodošli, saj imamo na voljo več dobrih možnosti. Strokovnjaki pomagajo rešiti mnoge dileme, ki se pri tem porajajo.

Skrb za rastline za živo mejo

Še več dela bo morda na dolgi rok, saj moramo za rastline za živo mejo pravilno skrbeti. Najbolj značilno opravilo je obrezovanje žive meje, a tudi drugi opravki bodo prišli na vrsto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.