Kje se vrhunska barva za les lahko kupi in koliko stane?

Kdor išče izredno kakovostno barvo ali pa premaz za les, bo v temle članku izvedel točno, kje lahko le-to tudi dobi. Namreč, tistim, ki še ne vedo, moramo povedati, da je najboljša barva za les samo tista, ki je narejena na vodni osnovi in skupaj s tem, da lesu poda barvo, le-tega tudi ščiti. Namreč, velikokrat  je barva za les tista, ki les tudi uniči. No, zato pa je najboljše, da se kupi eko barva za les in od tistih ponudnikov, za katere vemo, da jim lahko zaupamo. En primer takega podjetja je tudi Silvaprodukt, ki barve in premaze za les že več deset let izpopolnjuje in nudi slovenskemu ljudstvu. V nadaljevanju pa bomo videli, v čem ima barva za les podjetja Silvaprodukt prednost pred drugimi barvami.

 

Ne samo, da je eko barva za les najboljša barva, je tudi najbolj zdrava!

 

Ker vsi vemo, da različni ponudniki nudijo tudi različne vrste barv, je dobro vedeti, kakšne karakteristike ima vrhunska barva za les, ki je prijazna tako okolju kot tudi za človeka.

barva za les ščiti pred zajedavci in vremenskimi vplivi

No, take barve najhitreje prepoznamo po tem, da so narejene na vodni osnovi. Gre torej za akril barve, ki pa so zelo razredčene, tako da tudi, ko les premažemo, lahko še vedno vidimo njegovo teksturo pod barvo. Ker pa se akrilna barva izredno dobro veže na les in se tudi zelo hitro posuši, pa jo lahko uporabljamo tako za zunanje vrtne elemente kot tudi za notranjost objekta. Najboljše od vsega pa je, da je akril na vodni osnovi popolnoma neškodljiv in z njim ne vdihavamo nobenih strupenih snovi. Zaradi svoje imenitne karakteristike, pa je akrila barva za les tudi izjemno dobra zaščita za sam les.

 

Namreč, sama barva po sebi je vodoodporna, kar pomeni, da načeloma ne bi potrebovali nobenega drugega premaza več, ko barvo potrebujemo zgolj za barvanje notranjih elementov (strop, stene, pohištvo itd.). Če pa želimo barvati les, ki bo ves čas izpostavljen vremenskim razmeram, pa je dobro les prej premazati tudi z drugimi zaščitniškimi premazi.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *