Mobilnost za igričarje

Navdušenci nad računalniškimi igrami se običajno poslužujejo zmogljivih namiznih računalnikov, ki so z vrhunskimi komponentami kos tudi najzahtevnejšim sodobnim video igram. A pospešeno se odpira tudi trg mobilnih igričarskih naprav – najbolj izstopajo prenosniki, med katerimi gre omeniti gaming ASUS prenosnike serije ROG, bržkone pa bodo tudi nekatere zmogljive tablice zmogle poganjati kakšne manj zahtevne igre na nivoju, ki bo povšeči gamerjem. Mobilni telefoni si običajno ne zaslužijo niti omembe med igričarskimi napravami, saj gre za povsem drugačno ciljno skupino. Že tablice so v to kategorijo uvrščene le pogojno – predstavnik igričarskih tablic je recimo kakšna ASUS tablica z operacijskim sistemom Windows, ki jo lahko uporabljamo kot prenosni računalnik.

Jasno pa je, da opcije igričarjev niso več omejene le na namizne računalnike. Prenosniki ponujajo že povsem spodobno alternativo, pravzaprav so napredni gaming ASUS prenosniki po zmogljivosti primerljivi ali celo boljši od igričarskih namiznih računalnikov. Nenazadnje začenjajo proizvajalci vgrajevati v prenosnike enake komponente, kot smo jih vajeni v namiznih računalnikih, torej ne gre več za osiromašene mobilne izvedbe. Prav zato je lahko gaming ASUS povsem kos naprednim igričarskim stacionarcem – vgrajene ima enake komponente, prilagojeni so le hladilni sistemi.

Med tablicami sicer ne moremo pričakovati primerljive zmogljivosti, kar pa ne pomeni, da ni moč najti kakšnega izdelka, ki bi ponudil veliko zabave ob igranju iger. ASUS tablica z operacijskim sistemom Windows bo brez težav poganjala osnovne igre, ki smo jih vajeni iz okolja Windows, kakšni napredni tablični računalniki pa se dokaj dobro odrežejo celo pri poganjanju nekaterih zahtevnejših iger. Res je, da z majhnim zaslonom in prilagojenim upravljanjem izkušnja ni enaka, ponuja pa igričarska ASUS tablica to prednost, da jo lahko vzamemo s seboj prav povsod. Poleg tega v sodobnih tablicah najdemo vrhunske komponente, ki zagotavljajo brezhibno delovanje tudi pri večjih obremenitvah – le vprašanje časa je, kdaj bodo postale tablice kos zahtevnejšim igram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *