Sestavljanke so igrača, ki se jih otrok ne naveliča

Otroci imajo radi igrače, to vemo vsi. Hkrati pa vemo tudi vsi, da je največja težava otroka in igrače v tem, da se igrače otrok hitro naveliča. Morda se igra kakšnih pet minut, potem mu je pa že dolgčas in išče nekaj drugega ali pa se sploh noče več igrati sam. kakšne igrače so torej najboljše, da bodo otroku zanimive tudi dalj časa? Pravzaprav čisto enostavne sestavljanke. Morda se vam zdi to čudno, vendar pa je res. Tudi, ko je otrok starejši, kdaj sestavi kakšno bolj enostavno sestavljanko, saj je zelo vesel, da mu je uspelo sestaviti kakšne sestavljanke tudi zelo na hitro.

 

Če pa želite, da se bo vaš malček s sestavljanko igral malo dalj časa, pa se odločite za nakup takšne sestavljanke, ki je večplastna. Tako bo moral otrok sestaviti več kosov skupaj, večinoma pa so te sestavljanke takšne, da predmet na sliki raste, tako se tudi otrok uči, kako nekaj lahko raste, večinoma pa so to potem živalice.

Večplastne sestavljanke so za več časa

 

Kot smo torej ugotovili, je zelo pomembno to, da uspemo otroka zamotiti. S tem ga tudi učimo samostojnosti, ne pozabite na to. Ne samo, da imamo starši takrat nekaj pavze in lahko počnemo kar si sami želimo, učiti otroka na samostojnost je izredno pomembno, kar pa danes starši delajo povsem preveč na redko in na to pozabljajo.

sestavljanka za otroka

Ves čas otroke le tiščijo pri sebi, s tem pa jim dejansko le škodijo, potem pa prihaja do tega, da se otroci sami sploh ne znajdejo in ostajajo doma do poznih let. Zato res, sestavljanke so odlična zabava za otroka, hkrati se zabavajo in veliko učijo ter pridobivajo na svoji spretnosti.

 

Za večplastne sestavljanke tudi ne boste odšteli bistveno več kot za sestavljanke, ki so v eni plasti, zato dejansko nimate nekega pametnega izgovora, zakaj se ne bi odločili za nakup takšne sestavljanke, pri čemer pa samo še dodatek, sestavljanke pa tudi če so večplastne, stanejo le tam okoli 10 €.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *