Tag Archives: fasada

Fasada ponuja možnost atraktivnega izgleda objekta

Fasada lahko poskrbi za atraktiven izgled objekta. Kako atraktiven in vpadljiv objekt v okolici si investitor želi je njegova osebna odločitev. Seveda pa imajo tudi okolica in obiskovalci pravico do svojega mnenja o izbranem izgledu in njegovih značilnostih. V poplavi raznih umirjenih tonov, bolj kričeča in vpadljiva fasada brez dvoma izstopa. Zato niso redki primeri, da se zanjo najdejo različne oznake v vsakdanjih pogovorih. Širše koristna lastnost je, da kričeča in vpadljiva fasada težko ostane neopazna. Kar lahko služi kot recimo enostavna osnova za orientacijo v prostoru. Obstajajo tudi primeri, ko je kričeča in vpadljiva fasada posledica zanimivih naključi. To so primeri ugodnega nakupa materiala, ki je ostajal na večjih objektih. Barva in odtenki so v takih primerih lahko enaki, nekateri pa se odločijo za večje ali manjše posege v končni izgled. Seveda se fasada in njen končni izgled tudi razlikuje glede na objekt. Gre lahko za poslovni ali stanovanjski objekt. Pri poslovnih objektih je lahko fasada tudi pano za slikanje, nanj se nanaša tipične barve, logotip, oznake podjetja, dodaja se lahko razna besedila ter se prijetno s koristnim izkoristi priložnost za oglaševanje. Tak objekt je nemogoče spregledati, hkrati pa obiskovalcem pred vstopom nedvoumno sporočajo o poslovni aktivnosti.

Udobno bivanje v objektih ima iz leta v leto večje zahteve

Poleg estetske funkcije, fasada ščiti objekt pred vremenskimi vplivi. Včasih je bil poudarek na prihrankih v času kurilne sezone. Danes je vedno bolj pomembno imeti v objektih optimalno temperaturo preko celega leta. Kar pomeni, da fasada v vročih mesecih prevzame nalogo ohranjanja hladnejšega in svežega zraka v objektih. Temu primerno postaja vedno bolj zahtevna novogradnja, toliko bolj pa obnova starejših objektov. Novogradnja je manj zahtevna zaradi možnosti vgradnje novih, sodobnih in učinkovitih izolacijskih materialov, rešitev ter odločitev za sodobne izvedbe. Pri starejših objektih je osnova stara fasada, katero je potrebno termoizolacijsko posodobiti na najboljši možni način. Za dodatne nasvete in informacije obiščite Merkurjevo spletno stran.

Cena fasade na kvadratni meter je pogosta dilema

Cena fasade na kvadratni meter je pogosta dilema investitorja. Načeloma je za investitorja tudi nekoliko višja cena fasade na kvadratni meter sprejemljiva, če gre za temu primerno višjo kakovost ter boljšo izkušnjo. Zanesljive reference imajo pri odločitvi pomembno težo.

Cena fasade na kvadratni meter

Strokovni nasveti in zanesljive reference

Strokovni nasveti in zanesljive reference so pomembni pri določanju. Investitor pogosto ni strokovnjak področja, zato se za nasvet obrne na strokovnjaka ali strokovnjake. Poleg tega pa so dobrodošle zanesljive reference. Dobimo jih pri tako strokovnjakih, kot pri investitorjih. Strokovni nasveti in reference nam dajo občutek, kako se cena fasade na kvadratni meter spreminja ter kaj vse na spremembo cene vpliva. Prav tako nam strokovni nasveti in reference pomagajo izbrati med številnimi možnimi odločitvami. Pogosto je cena fasade na kvadratni meter poglavitna informacija ponudbe. Vsekakor pa ne smemo prezreti dodatnih informacij ter drobnega tiska. Strokovnjaki nam lahko teoretično razložijo, kaj pomeni določena cena fasade na kvadratni meter v ponudbi. Ter kako se lahko teoretično spreminja ter kaj določena sprememba pomeni pri končni izvedbi in uporabniški izkušnji. Reference nam na drugi strani razložijo, kaj določena cena fasade na kvadratni meter v ponudbi pomeni v praksi. Predvsem so dobra referenca investitorji, ki so sami šli skozi celoten proces. Verjetno pa je bolj kot ocena ponudbe zanimivo prisluhniti njihovim izkušnjam po dokončani fasadi. Predvsem so zanimiva poglavja na temo : kaj bi investitorji spremenili, če bi se ponovno odločali. Pri odločanju pogosto nimamo prave predstave, kaj določena odločitev pomeni. Lahko gre za na videz nepomembne ali na drugi strani bolj pomembne odločitev. Na prvi pogled nepomembna je lahko barva fasade ali barvna kombinacija. Vendar nam izkušnje investitorjev lahko to odločitev predstavijo v nam neznani perspektivi. Toliko bolj pa pri bolj pomembnih odločitvah, ko gre za materiale, izvedbe, izvajalce ter druge bolj pomembne odločitve, od katerih je odvisna cena fasade na kvadratni meter. Več nasvetov