Tag Archives: Google Adwords

Prednosti oglaševanja z Google Adwords

Google Adwords je spletna oglaševalska storitev. Razvilo jo je podjetje Google, njene prednosti in učinkovitost pa so spoznala številna podjetja po vsem svetu. Google Adwords ponuja PPC (plačilo na klik), oglaševanje za CPM (cena na tisoč prikazov), oglaševanje za besedila, medijske oglase, pasice in še bi lahko naštevali. Značilnost Googlovih oglasov se skriva v tem, da so kratki, vsebujejo naslov z največ 25 znaki in dve dodatni vrstici. Tudi slikovni oglasi morajo ustrezati določenim standardom.

AdWords oglaševanje z veliko možnostmi

Google adwords oglaševanje ponuja veliko možnosti

Kako deluje Google Adwords?

Z Google Adwords podjetje, ki oglašuje, samo kontrolira in odloča o količini sredstev, ki jih bo namenilo oglaševanju. Nastaviti mora tudi ključne besede, ki so primerne za določen oglas. Google Adwords pa vodi statistiko klikov in prikazov, pokaže tudi razmerje med njimi.
Najprej morate izdelati oglas in izbrati ključne besede. Nato se prikaže oglas v Googlu, ki privablja nove stranke. Ko bodo uporabniki Googla uporabili kakšno od ključnih besed, se bo verjetnost, da se bo oglas pokazal poleg rezultatov iskanja, povečala. Bistveno pri vsem tem je prav to, da se oglas prikaže določeni ciljni skupini. Oglasi so ciljno usmerjeni tudi na določeno geografsko območje in jezik. Če bo oglas zanimiv, bodo uporabniki kliknili nanj, s tem pa se bo povečala možnost za prepoznavnost podjetja ter seveda verjetnost za nakup na spletni strani.

Kakšen so prednosti oglaševanja z Google Adwords?

  • Google Adwords omogoča, da plačate le za klik na vaš oglas. To pomeni, da vam bo Google zaračunal znesek samo v primeru, da nekdo klikne na oglas in ne, če bo oglas samo prikazan. Seveda dnevni proračun določite sami.
  • Google Adwords omogoča ciljano usmerjeno oglaševanje.
  • Svoje akcije lahko neprestano spremljate in uvajate spremembe/izboljšave, ki bodo dale boljše rezultate.
  • Ko boste zakupili določene ključne besede, boste dosegli prav tiste uporabnike, ki iščejo vaš izdelek oziroma storitev.
  • Z Google Adwords boste povečali število obiskovalcev na vaši spletni strani.
  • Z Google Adwords boste prehiteli svojo konkurenco.

Preberite kako oglaševanja z Google Adwords lotijo v Red Orbitu.