Tag Archives: peč na drva

Peč na drva – katere prednosti ponuja?

Prihaja zima, z njo pa obdobje mrzlih dni, v katerih bo potrebno pomisliti tudi na to, kako bomo ogrevali svoj dom. Zelo veliko ljudi toploto v domu še vedno povezuje prav z ognjem in prasketanjem polen v peči. Zato ni prav nič čudnega, da je peč na drva spet postala zelo popularna. Pri tem seveda ne mislimo samo na nostalgične spomine, temveč predvsem na to, da so drva cenovno ugodna ter zelo prijazna do okolja.

Peč na drva ima številne prednosti

Peč na drva ima številne prednosti

Peč na drva ima številne prednosti:

Les je zagotovo najcenejši energent za ogrevanje, poleg tega je ekološko povsem sprejemljiv, saj je CO2 nevtralen. Ogljik, ki se sprosti med gorenjem, je namreč del povsem naravnega kroženja ogljika v naravi. Les se lahko pohvali tudi s tem, da je 100 odstotno obnovljiva surovina, ki je varna za uporabo. Skladišči se na zelo enostaven način. Na koncu naj omenimo še to, da je domači energent, ki ni odvisen od stanja na svetovnem tržišču.
Investicija v peč na drva je veliko manjša, kot na primer investicija v toplotno črpalko ali kakšne druge sisteme za ogrevanje doma. Peč na drva vam bo zagotovila enako udobje kot uporaba olja, le da ima energent veliko nižjo ceno. Kako tudi ne, saj je Slovenija zelo bogata z lesom in prava škoda bi bilo, da tega ne bi dobro izkoristili.

Peč na drva je eden izmed najbolj priljubljenih možnosti ogrevanja

Strokovnjaki priporočajo peč na drva vsem tistim ljudem, ki jim ni odveč nekaj dodatnega dela. Še posebej, če imajo na voljo svoj lasten vir lesa. Seveda je peč na drva primerna tudi za vse tiste, ki nameravajo drva kupovati. Dobava lesa je namreč povsem zanesljiva. Ogrevanje na drva tako sodi med cenovno zelo ugodne, ekološke in praktične načine ogrevanja, zato je čas, da se zanj odločite tudi sami. Oglejte si ponudbo peči na https://www.merkur.si.