Tag Archives: poletni dopust

rovinj, mesto v istri

Rovinj, množica turističnih storitev

Rovinj nudi turistične storitve v velikem obsegu. Odločitev za Rovinj je v takem primeru praktično samoumevna. Nudi pa tudi veliko možnosti osebne izbire. Rovinj je lahko izbran po različnih kriterijih ter z množico lastnosti, ki storitev zaznamujejo. Poleg tega lahko turisti izberejo

Rovinj zase ali poljubno število oseb, ki potujejo z njim. Rovinj je poleg tega bogat z množico lastnosti, ki določajo odličnost izkušnje turistov. Rovinj se nahaja ob obali, kar je za turiste zelo privlačno. Ob morju je izkušnja bivanja v kraju Rovinj odvisna glede na izbrano namestitev. Obala kraja se loči od več sosednjih področji. Poleg nekaterih skupnih značilnosti, kot je mediteranska klima, blagodejnost morja ter drugih skupnih lastnosti, se med seboj razlikujejo. Za turiste je zelo pomembna oddaljenost, dostopnost, ter druge značilnosti. Nekateri želijo namestitev, ki je čim bližje njihovemu domu. Obratno si nekateri želijo čim bolj oddaljen namestitev, ker želijo imeti v njemu izkušnjo bivanja. Nekateri lokacijo izberejo glede na vrsto in kakovost prometne povezave. Obstajajo gostje namestitve, ki želijo prispeti čimprej ter na čim bolj enostaven način, na drugi strani pa imamo goste, kateri željo izkusiti vožnjo po hrvaških cestah. Prvi bodo izbrali namestitev, ki je na dosegu roke sodobnih prometnih povezav. Druge pa ne bo motilo, če je od sodobnih prometnih povezav bolj oddaljena, saj zaradi oddaljenost lahko nudi mnoge druge prednosti. Prometna dostopnost zanje ni kriterij, ker želijo izkusit čim več kotičkov dežele. Vedo, da je dežela in njeno ozemlje v preteklosti doživelo zanimivo zgodovino.

Zaradi geografske lege je nudila odličen most med vzhodom in zahodom, med Evropo, Azijo in Afriko. Temu primerno so v tistem času obstajale sodobne prometnice takratnega časa. Ker so danes prometne zahteve drugačne, so odmaknjene od vrveža. Ravno to pa iščejo tisti, ki želijo odlično in zgodovinsko poučno izkušnjo. Rovinj jim to zgodovinsko izkušnjo lahko v izobilju nudi.