Tag Archives: potovanja

Mednarodno vozniško dovoljenje, uradni dokument

Mednarodno vozniško dovoljenje je uradni dokument priznan s strani več kot sto držav sveta

Mednarodno vozniško dovoljenje omogoča izkazovanje pravice upravljanja vozil v dokumentu navedenih kategorij. To so enake kategorije vozil, kot jih navaja nacionalno vozniško dovoljenje. Kar pomeni, da imetniku mednarodno vozniško dovoljenje omogoča izkazovanje pravice upravljanja vozil istih kategorij v tujini. Države preko meja Slovenije imajo področje izkazovanja pravice upravljanja vozil različno urejeno. V nekaterih državah je dovolj nacionalno oziroma slovensko vozniško dovoljenje, v drugih je mednarodno vozniško dovoljenje priporočljivo ali obvezno. Vedno pa mora imeti slovenski voznik ob sebi nacionalno ali slovensko vozniško dovoljenje. Državljani drugih držav pa nacionalno vozniško dovoljenje, ki ga je izdala njihova država. V čisto vseh tujih državah mednarodno vozniško dovoljenje in nacionalno vozniško dovoljenje nista dovolj. Primer je Japonska, ki ima področje upravljana vozil drugače urejeno. Razlike se začnejo v avto šoli, kjer je veliko stvari drugačnih ali blago rečeno neobičajnih. Mnogi državljani zahodnih držav imajo zato težave z opravljanjem vozniškega izpita, neredki ponavljajo opravljanje vozniškega izpita večkrat. Na splošno velja pridobiti japonsko vozniško dovoljenje za dosežek. Temu primerno mednarodno vozniško dovoljenje in druga nacionalna vozniška dovoljenja na Japonskem obravnavajo drugače. Imetnik mednarodnega in nacionalnega vozniškega dovoljenja mora za vožnjo vozil na Japonskem obiskati slovensko ambasado v Tokiu. Slovenska ambasada v deželi vzhajajočega sonca izda prevod slovenskega vozniškega dovoljenja. S tem dokumentom je dovoljeno upravljati vozila ustreznih kategorij na Japonskem do enega leta. Kdor ne potuje v prestolnico, lahko prevod slovenskega vozniškega dovoljenja uredi v izpostavah Japonske avtomobilske zveze. Razlike v formalni in praktični urejenosti področja upravljanja vozil velja ob vsaki poti v tujino striktno upoštevati, saj lahko pride do neljubih zapletov in večjih težav. Kazni za neizpolnjevanje formalnih in včasih praktičnih pravil so od opominov, preko denarnih kazni, do zaplembe vozila in aretacije.

Mednarodno vozniško dovoljenje je dokument, s katerim poenostavimo formalne postopke, zato ga pridobite tukaj

Irska, zeleni severnoevropski otok

Irska je zeleni otok , ki sodi v skupino Britanskega otočja .

Ozemlje otoka je upravno razdeljeno že skoraj sto let, lastita si ga Irska ter Velika Britanija. Delitev pa ne vpliva na tipično zeleno pokrajino ter podnebje. Bujna zelena rast je posledica padavin ter rasti prijaznih temperatur. Največ padavin ima zahodni del otoka, ki ga obliva Atlantski ocean. Poleg Atlantika otok obdajajo Irsko, Severno in Keltsko morje ter Rokavski preliv. Z padavinami je manj radodaren nižji, centralni del Irske. Med turisti Irska je priljubljena zaradi tipične klime, obilice veličastne narave ter gostoljubnih ljudi. Republika Irska, ki zaseda večino otoka, obsega več kot sedemdeset tisoč kvadratnih kilometrov, na njem prebiva več kot štiri milijone prebivalcev. Severni del otoka pripada Združenemu kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Obsega površino več kot trinajst tisoč kvadratnih kilometrov, na njem živi manj kot dva milijona prebivalcev. Glavno mesto je Belfast, šteje četrt milijona prebivalcev v ožjem mestnem središču, urbano območje pa šteje več kot šesto tisoč prebivalcev. Mestne pravice je Belfast pridobil proti koncu devetnajstega stoletja, znan pa je po industriji lanenega platna, vrvarstva, tobaka in ladjedelništva. Mnogim je prav ladjedelništvo najbolj znana dejavnost, saj je v dokih Belfasta bil zgrajen legendarni Titanik. Turisti si lahko izberejo ladjedelnico kot del obiska, mnoge presenetijo nazorno prikazana dejstva povezana z znamenito ladjo kot tudi ladjedelništvom. Glavno mesto Republike Irska je Dublin, šteje pol milijona prebivalcev, metropolitansko območje pa preko milijon prebivalcev. Leži na vzhodni obali ob širokem ustju reke Liffey in velja kot ekonomsko, kulturno in administrativno središče otoka Irska. Zmerna klima in razmeroma malo padavin poskrbi za prijetno vzdušje. Temperature so za naše razmere navdušujoče. Januarja presegajo sedem stopinj Celzija v povprečju, junija pa znašajo manj kot devetnajst stopinj Celzija.

Irska je mnogim slovenskim turistom ostala v lepem spominu zaradi gostoljubnosti, čudovitega naravnega okolja ter zmernega podnebja.

tajska, sanjska destinacija

Tajska, množica užitkov

Tajska je za številne množica užitkov .

Množica užitkov čaka potnike, ki se odločijo za destinacijo Tajska. Danes je možnosti, ki jih ponuja Tajska velika. Bogata ponudba možnosti je značilnost zaradi katere je Tajska med potniki tako priljubljena. Svoj čar Tajska še lep čas ne bo izgubila, zato je pravi čas za obisk praktično vedno. Seveda pa ima vsak potnik zase določen najboljši čas obiska. Tako se lahko skladno z željami in zahtevami potnikov Tajska doživi na veliko načinov. V sodobnem času je zelo modro izkoristiti možnost individualnih alternativ. Individualne alternative so danes pogostejše kot nekoč. Največkrat imajo vodila in motivacije, ki omogočajo ustvarjanje nove ponudbe. Informacije o možnostih alternativ danes dobimo na številnih ponudbah. Število ponudb med seboj kreira konkurenco, kar pomeni za investicijo dodatne ugodnosti. Dostop do teh ponudb danes zahteva nekaj več veščin za pridobivanje in izbiro. Sodobna tehnika je dobro znana mlajšim generacijam, starejšim bistveno manj. Kar pomeni da so danes v prednosti za individualne ponudbe predvsem mlajši. Individualna izbira lahko temelji na več storitvah ali pa se osredotoči na eno samo. Osredotočenje na eno samo storitev velikokrat temelji na paketu storitev. Tak paket storitev omogoča, da imamo v eni storitvi zajeto vse kar potrebujemo. Odločitev za takšen paket je dobrodošla za vse, ki ne želijo izgubljati časa s pridobivanjem vseh ostalih storitev posamezno. Velikokrat pa je taka storitev osnova za druge storitve. Potnik moram v tujih krajih imeti zagotovljene predvsem življenjske pogoje. Ko ima zagotovljene pogoje bivanja se odloča za vse številne druge, ki so v dani ponudbi na voljo. Lahko pa jih izbira tudi ločeno. Izbira je vsekakor pestra in velika, zato je praktično nemogoče zgrešiti oziroma biti razočaran nad skopo ponudbo. Pomembno je predvsem, da izberemo tisto kar si želimo.

Tajska je zanimiv cilj mnogih potnikov, ki želijo predvsem veliko doživeti in izkusiti.

http://agencija-oskar.si/tajska/

potovalne agencije nudijo boljše izkušnje

Potovalna agencija, sodobnost turizma

Potovalna agencija nudi sodobnost turizma .

V današnjem času se je turizem spremenil glede na pretekla obdobja. Ljudje danes lahko potujejo na bolj enostavne in dostopne načine. Vendar je enostavnost in dostopnost mogoča le do določene mere. Bolj zahtevne storitve lahko nudi potovalna agencija. Prednosti, ki jih ima potovalna agencija v primerjavi z osebami, katre se s turizmom in potovanji ne ukvarjajo profesionalno, so velikokrat pametna odločitev. Potovanja potovalna agencija nudi veliko vrsto let. Zato si v tem času pridobi bogate izkušnje . Bogate izkušnje pripomorejo, da lahko potovalna agencija ima dobo sliko krajev in dogodkov vedno pred seboj, hrkati pa je tudi bistveno prej seznanjena s spremembami. Danes se spremembe lahko zgodijo hitro. Zato je lahko potovalna agencija modra odločitev. Ker ve in pozna vse, kar je povezano s potovanji, lahko prepreči negativno izkušnjo na račun majhne izkušenosti. Slednje se lahko velikokrat zgodijo zaradi nepoznavanja vsega, kar zahteva potovanje. Vsako potovanje je sestavljeno iz drobcev, ki se v pozitivno izkušnjo spremenijo takrat, ko je vse v najlepšem redu. Današnja potovanja so sicer lahko enostavnejša. Vendar to ne drži v vseh primerih. Potovanja so enostavna v deželah, kjer je mogoč prost pretok ljudi. Prost pretok ljudi je mogoč v deželah, ki imajo med seboj sklenjene sporazume o prostem pretoku. Za prebivalce drugih dežel veljajo omejitve, katre je potrebno spoštovati, če želimo imeti dobro izkušnjo. Dobra izkušnja pa v tem primeru pomeni, da lahko potujemo. Potovanja so danes mogoča z raznimi prevoznimi sredstvi. Za potnike je najpomembnejša dostopnost, hitrost, kvaliteta ter številne druge lastnosti. Dostopnost pomeni, da je neko potovanje na voljo po dostopni ceni. Dostopna cena lahko pomeni, da ima to potovanje točno določene lastnosti. v veliki meri pa dostopnost pomeni tudi temu primerno hitrost in kvaliteto potovanja.

Potovalna agencija lahko nudi svojim tutorstvom veliko tistega, kar sicer sami ne bi mogli pridobiti na enostaven način.

počitnice v rovinju na hrvaškem

Rovinj, dobre izkušnje vredno

Rovinj je kraj, ki omogoča dobre izkušnje letovanja. Dobre izkušnje v veliki meri določa vreme. Letovanje lahko vreme naredi prijetno. Vreme je nekaterim všeč do te mere, da si letovanja želijo vedno znova. Letovanje, ki ga vreme nudi sodi v okvir odličnih ponudb. Vreme je prijetno bivanje v vseh letnih časih. Nekateri užitek bivanja , ki ga vreme nudi izkoristijo za letovanje izven glavne turistične sezone.

Letovanje izven glavne turistične sezone nudi mnoge ugodnosti. Predvsem je letovanje izven glavne turističen sezone bolj ugodno. Poleg tega nudi letovanje izven glavne turistične sezone bolj prijetne pogoje za bivanje. To je posebno pomembno za počitnice. Vsi, katerim so počitnice lasten izkušnja znajo povedati, kako pomembni so vremenski, podnebni in drugi pogoji. Počitnice so lahko izven glavne turistične sezone prijetna sprememba. Izven sezone so počitnice prijetna sprememba, ker se spremenijo mnoge lastnosti. vremenske spremembe lahko prijetno vplivajo na počitnice. Danes letovanje lahko poteka na sodobne ali klasičen načine. Sodobni načini so primerni predvsem za aktivni življenjski slog. Klasični pa navdušuje vse, ki si želijo predvsem čim manj aktivnosti. aktivni življenjski slog pogosto vključuje šport. Šport ljubiteljem aktivnega življenjskega sloga pomeni motivacijo in navdih. Ker šport nudi mnogo izzivov se navdušenci z njim ukvarjajo in dosegajo vedno boljše rezultate. Šport ima veliko koristnih učinkov. Predvsem za zdravo življenje lahko šport nudi mnoge koristne učinke.

Ljudje za doživljanje prijetnega dopusta velikokrat tradicionalno izberejo Rovinj. Rovinj jim je zanimiva izbira. Skozi izkušnje se jim iz leta v leto potrjuje Rovinj kot dobra izbira. Zato ne preseneča navdušenje, ki velja ga Rovinj nudi. V konkurenci drugih alternativ Rovinj nudi mnoge prednosti. Tako ostaja vedno zanimiva in privlačna ponudba. Rovinj omogoča prijetno počitniško izkušnjo za vse, ki so se z njo soočili ter vse, kateri jo nameravajo izkusiti v prihodnosti.

turizem v španiji

Španija turistična velesila

Španija je turistična velesila . Turistična velesila je Španija zaradi mnogih lastnosti. Španija ima odlično geografsko lokacijo, turistom všečne obale, raznoliko pokrajino, bogato kulturno in naravno dediščino, prijetno okolje bivanja, dobro infrastrukturo ter mnoge druge lastnosti, ki turiste vabijo vedno znova.

Geografska lokacija je zanimiva zaradi razlik. Največ turistov seveda zanima obala in obalne lokacije. Španija je dežela, ki ponuja turistom namakanje v Sredozemlju ter Atlantiku. Te lastnosti so vsekakor magnet. Španija na severu dežele lahko turistom ponudbi tudi čisto drugačno izkušnjo. Sever Španije zaznamujejo Pireneji z gorskim podnebjem. Kar pomeni, da se lahko Španija med drugim obišče tudi takrat, ko si turist želi svežine gorskega podnebja. Španija je nadalje zanimiva za turiste, ki želijo odkrivati naravno in kulturno dediščino. Zgodovina dežele je zelo zanimiva in pestra. Ozemlje je bilo posebej zanimivo zaradi obale, povezave Evrope in Afrike, ter povezave z vsem znanim svetov v daljni zgodovini. Našo daljno zgodovino zaznamuje predvsem Sredozemlje. Sredozemlje, njegove luke, ter zaledje so našim davnim prednikom predstavljale ves širni svet. Mediteran ni povezoval zgolj obale in ljudi Evrope, Afrike in Azije, ampak je nudil tudi potovalno in pustolovsko izkušnjo vsem, ki so se želeli podati globje v celino Evrope, Afrike in Azije. Iz tistega obdobja imamo mnoge znane trgovske poti, ki so povezovale kraje, kulture, omogočale so globalno razumevanje sveta takratnega časa. Španske obale so bile v tem pogledu odlično izhodišče za odkrivanje tujih dežel.

Prav tako so bile odlična pristanišča za vse razne obiskovalce. V mnogih pristaniščih se je do danes ohranil pustolovski duh odkrivanja in osvajanja tujih svetov. Prisotnost tujih kultur Španijo bogati. Mogoče jo je opaziti na raznih delih dežele, v mnogih sila zanimivih ostankih zgodovine. Bogastvo izmenjave kultur je v preteklosti pomenilo tudi možnosti za splošni razvoj. Španija je turistično sila zanimiva dežela, za turiste z zelo raznolikimi motivi obiska.

Več o tem

organizirano potovanja v oman

Oman, pokrajinska različnost

Oman zaznamuje velika, pestra in bogata pokrajinska različnost .Na eni strani Oman zaznamuje obalni pas, ki ima čisto drugačen način življenja, kot ga poznajo prebivalci v odmaknjenih gorskih vaseh. Poleg obalnega pasu

Oman zaznamujejo puščave ter zanimivi zalivi, ki so danes bolj dostopni kot nekoč. Oman je bil v zgodovini pomembno trgovsko središče. V začetku šestnajstega stoletja so glavno luko zavzeli Portugalci. V oblasti in posesti so jo držali skoraj dve stoletju. Sledilo je obdobje širitve preko morja na sever ter južno, na Afriške otoke. Oman danes šteje preko tri milijone prebivalcev. Potnikom v Oman se lahko nameni zelo raznolike programe in načine obiska dežele. Potniki bodo lahko uživali v vremenu, katerega značilnost je topla klima z malo padavinami. V glavnem mestu pade sto milimetrov padavin letno. S padavinami so bolj bogati gorski vrhovi. Padavine na gorskih območjih dosegajo vrednosti štiristo milimetrov letno. Za vse, ki uživajo v vročini, velja obiskati Oman od maj do septembra. V tem obdobju lahko temperatura doseže petdeset stopinj Celzija. Glavno mesto Muškat je največje mesto dežele. Prebivalstvo je zelo različno, glede na območje. V najširšem območju šteje preko pol milijona prebivalcev, v ožjem centru mesta pa je prebivalstva bistveno manj.

Mesto leži na obali Indijskega Oceana, v zalivu, ki je obkrožen z gorami vulkanskega izvora. Prestolnica leži ob pomembni prometnici, ki vodi ob obali proti sosednjem Jemnu in na zahod proti Združenim arabskim emiratom. Pomemben pečat mestu so pustili Portugalci v šestnajstem stoletju. Iz tega obdobja izhajajo portugalske utrdbe. Sicer pa je moč na starejših zgradbah in ostankih zgodovine opaziti vplive portugalskega, iranskega, indijskega, arabskega vpliva. Na zgradbah novejšega obdobja pa je precej znakov sodobnega zahodnega prijema. Mesto živi od in z utripom luke, ribištva ter trgovske aktivnosti. Oman je dežela, ki turistu lahko ponudi zanimivo izkušnjo vsakdanjika na jugovzhodnem delu Arabskega polotoka.

Več o tem

all inclusive počitnice na hrvaškem

All inclusive navdušujoča ponudba

All inclusive je navdušujoča ponudba , ki jo ne gre spregledat.

Navdušujoča ponudba all inclusive ponuja največ z najmanj napora. Najmanj napora turistom zelo prija, saj lahko ostale aktivnosti temu primerno bolje izvajajo. Aktivni turisti so danes vedno bolj prisotni, vedno več se jih odloča za all inclusive. Ponudba all inclusive jim omogoča čim bolj intenzivna doživetja na dopustu. Danes je intenzivnost dopusta zelo iskana lastnost. All inclusive jo omogoča v vsej svoji polnosti. Turisti željo all inclusive, ker tako narekuje njihov program aktivnosti. All inclusive je velikokrat tudi odločitev, ki temelji na tradiciji izbire. Tradicija izbire je zaporedje enakih ali podobnih odločitev. Turisti se odločajo za tradicionalne turistične storitve zaradi dobrih izkušenj. Njihov obseg se velikokrat ne spreminja, kvečjemu dodajo ščepec sprememb iz radovednosti ali želje po majhnih spremembah, ki popestrijo bivaje. Turistične storitve imajo s tradicijo tudi zagotovilo, da so se turistični delavci v popolnosti predali in zavezali k odličnosti. Turisti danes tudi vedno bolj iščejo popolnost ponudbe. Časi, ko so turisti iskali posamezne turistične storitve in jih združevali v eno doživetje, so bolj ali manj preteklost. V paketu pridobljene turistične storitve so na eni strani prestiž turizma, na drugi strani pa so pametna in racionalna odločitev. Paket turističnih storitev je vedno bolj ugoden, kot seštevek posameznih turističnih storitev. Odločilen je tudi za kakovost bivanja. Nihče od zahtevnih turistov si ne želi iskanja turističnih storitev v času dopusta, ampak želijo imeti vedno vse kar potrebujejo na dosegu roke z minimalnim naporom. Danes je to tudi pogoj za aktivno preživljanje prostega časa. Dopust je posebna oblika preživljanja prostega časa, zato je kakovost storitve v tem primeru še bolj pomembna. Izkoristek časa za stvari, ki jih ima turist najraje, je pogoj, za dobre vtise in veliko možnost povratka turista.

Slednje pa all inclusive ponudbo spremeni v izziv za turistične delavce.

Več