Tag Archives: rekreacija

smučanje v avstriji

Avstrija, tradicija odličnosti

Avstrija je tradicija odličnosti smučanja.

Brez dvoma je Avstrija tradicionalno dobra izbira . Organiziran turizem nove dobe je na njenem območju praktično nastal v času, ko je napredek človeka začel ogrožati pri varovanju svojega lastnega zdravja. Takrat so vzniknile ideje, da je potrebno zase nekaj narediti z lastno iniciativo in spremeniti svoj odnos do zdravja. Od takrat do danes je Avstrija v marsičem narekovala razvoj turizma, tako letnega kot zimskega. Sprva je bilo pomembno oditi iz mesta na deželo, ter se naužiti svežega zraka. Ljudem se je mnogih primerih s tem že kmalu povrnilo zdravje, bolje so se počutili. Za bolj obolele so začela nastajati razna zdravilišča, zdravila so bodisi splošno bodisi specializirano. Avstrija je posredno zibelka praktično enakih dejavnosti na slovenskih tleh. V teh organiziranih zdravstvenih pristopih najdemo zametke poudarjanja pomena gibanja. Takrat je bilo to omejeno predvsem na sprehode, postopoma so se vključevale druge, tudi bolj aktivne in intenzivne aktivnosti. S tem Avstrija odličnost zagotavlja na temelju dolgoletnih izkušenj, ki se z vsako sezono posodobijo in kot takšne sledijo trendu odličnosti. Izbrati je mogoče praktično vse, kar si obiskovalec želi. Od krajših obiskov do daljših bivanj, smučišč, ki so namenjena družinskim počitnicam, preko klasičnih smučišč do smučišč za vrhunske zahteve. Krajev oziroma smučarskih centrov je na pretek, vsak je po svoje odličen in poseben, s tem pa bolj primere za točno določene zahteve. Pred odhodom velja ponudbo preveriti, tudi če že imamo izkušnje. Kot rečeno je Avstrija pojem napredka, zato obstaja velika možnost spremembe oziroma prevetritve ponudbe iz pretekle sezone. Vsekakor pa je dobro preveriti ponudbe vse, ki se odpravljajo prvič oziroma se ne morejo odločiti med številnimi ponudbami. Nekateri kriteriji za izbiro so poudarjeni že v sami ponudbi, saj se s tem mnogi ponudniki radi pohvalijo.

Avstrija je dežela, kjer je mogoče uživati v snežnih radostih na tisoč in en način.

http://skifun.si/avstrija/

fitnes oprema

Fitnes oprema, vodilo nakupa

Fitnes oprema je vodilo nakupa .

Vodilo nakupa je fitnes oprema za mnoge tradicionalno. Drugim je fitnes oprema ena izmed opcij. Obstajajo pa tudi primeri, kjer fitnes oprema ni določena natančno. Ampak je fitnes oprema odvisna od več dejavnikov. Pri tem izstopa predvsem ponudba, pri kateri je fitnes oprema od primera do primera različno razumljen in tudi izbrana preko ponudbe. Temu primerno je potrebno biti pri izboru previdno. Pri klasičnih nakupih to načeloma ni težava. Če se seveda zavedamo, da fitnes oprema ni vedno enaka. Hkrati pa se poleg ponudbe, spreminja tudi povpraševanje. Klasičen nakup omogoča preverjanje ustreznost . V primeru, da preverjanje ustreznosti, govori o primernosti, pomeni uvrstitev v ožji izbor. Obratno pa v primeru, da preverjanje ustreznosti, sporoča neprimernost, moramo izbor spremeniti. Ter ponoviti preverjanje ustreznosti. In z njim po potrebi ponavljati vse dokler ne dobimo idealen izbor. Težje je takšno ugotavljanje primernosti preko sodobnih načinov nakupa. Sodoben način nakupa ne omogoča preverjanja ustreznosti, kot pri klasičnem načinu. Vendar si pri tem lahko v nekaterih primerih pomagamo pri izboru. Ta je podoben klasičnemu. V osnovi pa se zanašamo na izkušnje iz preteklosti. Najbolj učinkovit je ta način pri enakem proizvajalcu in modelu. Tu praktično ne moremo zgrešiti oziroma narediti napake. V primeru drugih proizvajalcev ali modelov pa se tveganje poveča. Kar v najslabšem primeru lahko pomeni napačen izbor, ter napoved težav pri uveljavljanju neustreznosti. Dobra ponudba omogoča, da se tudi v primeru napačnega izbora lahko odločitev spremeni brez posebnih posledic. Seveda pa posledice lahko obstajajo, vendar so premišljeni kupci z njimi seznanjeni ob sprejemanju odločitev. V primeru dvoma, se odločimo za najbolj logično in enostavno odločitev. Izberemo klasičen način odločanja, kjer vsaj v času izbire praktično ne mremo zgrešiti.

Fitnes oprema je lahko kriterij, ki je določen splošno z ujemanjem pri večji ponudbi, lahko pa gre tudi bolj ali manj izrazito različnost.

Več

šport in prehrana

Športna prehrana, aktivno življenje

Športna prehrana je aktivno življenje .

Aktivno življenje omogoča dobra in kakovostna športna prehrana. Pri tem se je potrebno zavedati, da je športna prehrana v marsičem drugačna od navadne prehrane oz. prehrane človeka, ki ni obremenjen kot športnik. Predvsem mora športna prehrana nadomestiti izrabljene učinkovine hitro in brez obremenitev prebavnega sistema. To je še posebej pomembno, ko športna prehrana prehranjuje večje obremenitve. Zelo pomembno je torej, da je športna prehrana lahko prebavljiva . Na ta način manj obremenjujemo želodec, ki je bil že pred tem obremenjen s črpanjem koristnih snovi. Sama prehrana športnikov zahteva tudi spremenjeno mišljenje. Pri navadnem človeku je prehrana naravnana na manjše obremenitve ter misel, da bo prehrana neizkoriščena. V takih primerih je hrana energijsko manj bogata tudi količinsko je ni v izobilju. Na drugi strani imamo hrano, ki športniku zagotavlja vso potrebno energijo. V primeru, da bi imeli vpogled v prehrano, bi marsikoga presenetila sestava, kakovost in količina. Vendar to na drugi stran ni presenečenje za vse, ki so se kdaj vsaj malce bolj resno ukvarjali z športno aktivnostjo. Za navadne potrebe razmeroma velika količina in obilna kakovost je pri športu porabljena zelo kmalu, posebno to velja za večje obremenitve. Pomemba je prehrana športnika tudi med izvajanjem aktivnosti, predvsem pa po njej. Med izvajanjem športnih aktivnosti mora biti prehrana predvsem energijsko bogata, hkrati pa ne sme obremenjevati želodca oziroma prebavnega sistema. Še bolj pomembna pa je prehrana po končani aktivnosti. po končani aktivnosti mora prehrana športnika nahraniti, povrniti mu mora izgubljene snovi, hkrati pa mora organizem oskrbeti z vsem potrebnim, da se regenerira. Z drugo besedo to pomeni, da se ob naslednji aktivnosti športnik lahko giblje skladno z zahtevami športne aktivnosti. Težave pri tem lahko nastanejo na razne načine. Nekateri ne spoštujejo nekaterih osnovnih pravil oziroma priporočil za športnike oziroma rekreativce.

Športna prehrana mora biti izbrana kakovostno in količinsko, pomembna pa je tudi časovna dimenzija prehrane športnika.