Tag Archives: rogla

Pohorsko vreme je mešanica predalpske in subpanonske klime

Pohorsko vreme je v edinstveno mešanico združena subpanonska in predalpska klima.

Vreme se razlikuje od področja do področja, Pohorje ni izjema. Na oblikovanje vremenski razmer vplivajo predvsem reliefne razmere ter s tem povzročajo za območje tipično vreme. Pohorje ima nadmorske višine od štiristo do tisoč petsto štiriintrideset metrov. Toliko je visok najvišji Črni vrh, nekoliko nižja je Velika Kopa na Kopah. Nad tisoč petsto metrov se dvigajo še hrbet Planinke, Jezerski vrh, Mali Črni vrh ter Mala Kopa. Na višini tisoč petsto metrov leži tudi planota Rogla, znana po zdraviliško športno rekreacijskem centru. Hladne severne lege na višjih nadmorskih višinah imajo vlažno in svežo klimo z visoko zračno vlago. Z nižanjem višinske razlike se vreme spreminja, Pohorje v nižjih legah ima tipične značilnosti celinskega vpliva. Celinski vpliv po dolinah potokov prehaja tudi višje ležeče predele. Vreme določajo tudi tipične značilnosti padavin, za Pohorje je značilen vzorec naraščanja padavin z nadmorsko višino od vzhoda proti zahodu. Največ padavin je na najvišjih legah. Z padavinami je najbolj bogat mesec julij, najmanj padavin pa pade januarja in februarja. Za vreme na severovzhodu Slovenije so značilni tudi pogosti temperaturni obrati, Pohorje ima to značilnost najbolj izraženo na območju slovenjegraške kotline. Na nadmorski višini nad tisoč sto metri je Pohorje s snežno odejo prekrito od štiri do pet mesecev. Najvišje lege dobijo prve pošiljke snega dva meseca prej kot v dolinah in nižinah. Zimsko vreme je zelo naklonjeno zimskemu turizmu, Pohorje ima tej danosti primerno številna smučišča s smučarsko sezono preko sto dni. V nekaterih letih smučarska sezona traja tudi štiri mesece in več. Štiri mesece dolgo sezono je zabeležila Rogla v smučarski sezoni dva tisoč šestnajst – dva tisoč sedemnajst. Rogla je zaradi svežega gorskega vremena z temperaturami okrog dvajset stopinj Celzija, poleti zelo priljubljena izletniška in turistična točka.

Pohorsko vreme ima značilnosti, ki zelo prijajo prebivalcem ter obiskovalcem. Preverite vremenske razmere na strani Rogla.eu.

Razvajanje v dvoje je dobra sprostitev

Razvajanje v dvoje vključuje vse kar dobra sprostitev zahteva.

Za razvajanje v dvoje je potrebna čudovita narava in naravno okolje ter kakovostna gostinska, turistična in kulinarična postrežba. Pomladno razvajanje v dvoje dodatno vključuje dve nočitvi v dvoposteljni sobi, raznolik zajtrk za dober začetek dneva ter zajtrk za razvajanje v dvoje v sobi, večerjo s pestrim izborom regionalnih jedi, romantično večerjo v dvoje v soju sveč, kopanje v bazenu hotela Planja, vstop v savne Wellness centra Planja, razvajanje v kopelih z meliso in kozarcem penine ali sproščujočo masažo v Wellness centru Planja ter pozen odhod do štirinajste ure na dan odhoda. Hotel Planja je sodoben hotel s štirimi zvezdicami, ter je pametna izbira za aktivni oddih, sprostitev ali poslovno srečanje. Zato ponudba pomladno razvajanje v dvoje v hotelu Planja sploh ni presenečenje. Hotel v osrednjem hotelskem kompleksu na Rogli nudi možnost uživanja v wellness centru. Wellness center Planja je pravi gorski wellness, namenjen je sprostitvi posameznikov, parov in družen. Obiskovalcem so namenjeni različni programi, razvajanje v dvoje kot rečeno vključujejo kopanje v bazenu, kopeli ter sproščujočo masažo. Vendar je to zgolj del ponudbe. Obstaja tudi možnost uživanja v savnah, poljubno izbrati nego telesa in obraza ter razne druge ponudbe wellness centra Planja. Ponudba savn wellness centra Planja je popolna, izbirati je možno finsko, parno, infrardečo in karbonsko savno. Sprostitev je mogoče nadgraditi z uživanjem na razširjenem počivališču s senenimi ležišči. Za ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi je Rogla več kot idealno mesto v vsakem letnem času. Pomladno razvajanje v dvoje stavi predvsem na uživanje gorske planote v pričakovanju poletja. Vse kar smo v dolini že doživeli, lahko ponovno doživimo na nadmorski višini preko tisoč petsto metrov. Zaradi značilnosti podnebja, pa je naravno dogajanje na Rogli bolj intenzivno in zanimivo doživetje.

Razvajanje v dvoje je izkušnje vredno doživetje na Rogli.