Tag Archives: televizija

Televizija mora biti prilagojena na velikost dnevne sobe

Televizija je naprava, ki se nahaja v vsakem slovenskem domu. Le redki se odločijo, da televizije v svoji dnevni sobi ne bodo imeli. Dandanes veliko ljudi različne televizijske programe že spremlja kar preko svojega osebnega računalnika, zato je televizija veliko manj pomembna, kot je bila pred leti. A vendar jo imajo Slovenci še vedno izjemno radi in jim nakup dobre ter kvalitetne televizije veliko pomeni. Televizija je dandanes izjemno napredna in vsestranska. Trenutno so najmodernejši modeli imenovani Smart TV, ki se brez težav povežejo z internetom, tako da lahko internetne vsebine spremljamo kar na televiziji v udobju našega kavča. Ker so televizije vedno tanjše, nam ne zasedejo veš toliko prostora, kot so ga včasih, ko smo morali za televizijo, ki je bila tudi precej težja, imeti posebno omarico, na kateri je bila postavljena. Televizija je torej dandanes tako tanka, da jo lahko obesimo tudi na steno. Zraven vsake televizije, dobimo primerno stojalo, na katero televizijo namestimo. Ker je stojalo pregibno, jo lahko tudi na steni obrnemo tako, kot si želimo. Tisti, ki s svojo televizijo postavijo na steno morajo poskrbeti tudi za vse priključne kable. Najbolje je, da v zid zvrtajo luknjo in jih enostavno vstavijo v cevi. Tako bo izgled dnevne sobe najlepši, saj ne bomo imeli odvečnih kablov razpršenih po tleh.

Previdno pri uporabi televizije

Televizija je izredno priljubljena pri najmanjših članih naše družine. Otroci si namreč v vsakem delu dnevu radi ogledajo kakšno zabavno risanko, ki jo najdejo na različnih otroških kanalih. Ker je postal otroški program izredno pomemben del otrokovega odraščanja, je dobro, da kupimo kvalitetno televizijo, s katero se bo naš otrok lahko varno zabaval. Televizija nam ponuja veliko različnih opcij sprostitve. Vsakdo lahko najde nekaj primernega zase in za svoj okus. Tisti, ki imajo radi akcijske filme, si bodo z veseljem ogledali kriminalne serije, ki so postale pravi hit. Oglejte si ponudbo na strani www.harveynorman.si.

Najboljše risanke imajo primerno in poučno vsebino

Najboljše risanke lahko poskrbijo celo za učenje otrok, nezanemarljiv del generacij otrok se je z njimi naučil tujega jezika.

Najboljše risanke so bodisi spomin na otroštvo, bodisi najboljši televizijski program. Spomin na otroštvo so predvsem odraslim osebam, najboljši program pa otrokom vseh starosti. Na vprašanje, katere so najboljše risanke bi dobili najboljši animirani film po mnenju vprašanega. Z večjim številom vprašanih oseb, bi dobili veliko število aktualnih ali klasičnih animiranih filmov. Po odgovorih pa bi bilo mogoče tudi ugotoviti približno starost vprašanih. Aktualne najboljše risanke starejšim generacijam praktično niso znane, izjema so starši otrok. Ki seveda imajo tudi vpliv ter hkrati dolžnost, da otrok gleda po njihovem prepričanju zanje najboljše risanke. Obratno bi otroci težko prepoznali imena junakov najboljše risanke svojih staršev. Vsem pa je enako, da priljubljena imena junakov v vsakem primeru ostanejo globoko zasidrana v spominu. Za starejše je dovolj podoba, pa se jim takoj prikliče spomin na otroške čase. Kaj so dobre risanke je težko reči na splošno, veliko je odvisno od kriterijev. Dobre risanke lahko vplivajo na razvoj otroka, vendar je hkrati vsak otrok individualna oseba oziroma zgodba zase. Vsebina risanke ima pri vsakem otroku svoj vpliv, splošnega pravila torej ni. Poleg tega starejše generacije oziroma odrasle osebe ocenjujejo risanke po presoji, ki je velikokrat tuja otrokom. Vsekakor pa je odločitev za ogled risanke oziroma prepoved ogleda risanke primerna, ko starši ocenijo neprimerno vsebino. Ta je lahko preveč nasilna ali na kakšen drug način neprimerna za otroke. Nasilno ali kakšno drugače neprimerno vsebino lahko brez težav izpustimo, otrok bo kljub temu ne bo za ničesar prikrajšan. Verjetno najbolj koristno je učenje tujih jezikov preko ogleda risanke. V krajih, ki so imeli možnost ogleda tujih programov se je na ta način jezika sosednje države naučilo veliko število otrok.

Primernost najboljše risanke morajo otrokom določiti starši.

Preverite na naši strani katere so top risanke za mlade.

Najboljše risanke, otrokom najljubši program

Najboljše risanke najljubši otroški program v mnogih primerih.

Velja pa najboljše risanke združiti z drugim programom, marsikateri drugi televizijski program je prav tako zanimiv za otroke. Televizijski program je pisana paleta možnih vsebin, ki se izbirajo po določenih načelih. Starši svoje otroke najbolje poznajo ter znajo oceniti kaj je zanje najboljše. Odločiti morajo tudi o primernosti vsebine, saj jim je prepuščena skrb za dober razvoj v odrasle osebe. Poleg najboljše risanke imajo otroci radi zanimive dokumentarce o živalih ter podobne zanimive vsebine. Dokumentarci o živalih in drugih podobnih vsebinah so med seboj različni, najboljši so sveži ter na programu v časovno najboljšem terminu. Otroke predvsem zanimajo dobri posnetki, slikovita pokrajina, aktivnosti živali in podobno. Vsebina mora biti kot rečeno otrokom primerna, o nasilnih prizorih in podobnem morajo presoditi starši. Za razliko od najboljše risanke je dokumentarec o živalih in podobni vsebini po presoji staršev realen prikaz življenja v naravi. Nasilni prizori so po presoji staršev lahko neprimerni, lahko pa gre za prizore, ki prikazujejo resničnost življenja v naravi. S tem lahko po presoji staršev otrok dobi realno predstavo, ki jo morda najboljše risanke ne prikažejo. Izbrani dokumentarci o živalih ali drugi temi, lahko otroku poleg tega nudijo dodatno učno snov, lahko jih motivirajo za poklic ali hobi v času odrasle osebe in podobno. Dokumentarci otrokom za razliko od najboljše risanke tudi na ekranu prikažejo izbrano realistično podobo, dogajanje ter razne druge vsebine. Z gledanjem dokumentarcev se otroci lahko navzamejo navad staršev, ki imajo na televiziji najraje poučne vsebine. To so predvsem sveži in aktualni dokumentarci, kateri velikokrat prikazujejo dogajanje izza kulis tem dnevno informativnega programa. V dnevno informativnem programu je velikokrat preprosto premalo časa, da se pove kaj več kot osnovna dejstva o določeni temi. Dokumentarci lahko pokažejo druge vidike iste teme, o njej spregovorijo tudi druge zanimive osebe in podobno.

Najboljše risanke so namenjene zabavi.