Tag Archives: vrtne mize

Odlične vrtne mize iz dobro odpornega materiala

V toplejšem obdobju leta zelo radi posedamo zunaj na prostem. Ne glede na to, ali je to na vrtu, terasi, balkonu ali pa kje drugje, je najpomembneje, da sedijo na dovolj udobnih stolih ter seveda za primerno veliko mizo. Vsekakor pa nam mora vrtno pohištvo ponuditi še druge kvalitete, kot je na primer ustrezen material, ki je odlično odporen tudi na manj ugodne vremenske razmere.

Vrtni stoli in vrtne mize iz ratana se še posebej dobro obnesejo. Sicer pa vam je na trgu na voljo tudi vrtno pohištvo iz drugih vrst materialov, na primer iz lesa, jekla, aluminija, protja.

Pohištvo za vrt iz umetnega ali naravnega ratana

Vrtne mize iz ratana ter ostali kosi iz istega materiala so med kupci izjemno priljubljeni. Lahko celo rečemo, da je to najbolje prodajano pohištvo za zunanje prostore. Na voljo so vam kosi iz umetnega pa tudi naravnega ratana.

Za naravni ratan je značilno, da je precej slabo odporen na slabše vremenske razmere. Zanj se je pametno odločiti le v primeru, če boste vrtno pohištvo postavili na pokrito teraso ali na primer v zimski vrt. Veliko boljša je izbira vrtne mize iz umetnega ratana. Ta je namreč v primerjavi z naravnim veliko bolj odporen in trpežen. Tudi pri čiščenju takšne vrtne mize z ratana ne boste imeli posebnih težav.

Kaj pa vrtna miza iz tikovega lesa?

Poleg vrtne mize iz ratana je ena od pogostejših izbir tudi miza, ki je izdelana iz tikovega lesa. Tik je med ljudmi na sploh poznan kot zelo obstojna vrsta lesa. Izjemno dobro prenaša tako močno sonce kot tudi dež. Njegova življenjska doba je zato posledično lahko precej dolga.

Ena od možnosti je tudi nakup vrtne mize in stolov iz bukovega lesa, vendar takšnega pohištva ne smete prepogosto izpostavljati dežju ali pa močnemu soncu.

Akcijske cene miz in ostalega vrtnega pohištva

Če so vas torej najbolj premamile vrtne mize iz ratana, natančneje iz umetnega ratana, je čas, da najdete ustrezno prodajno mesto. Pri nas je kar nekaj odličnih salonov s pohištvom, kjer so vam na voljo tudi vrhunski kosi za vrt oziroma zunanje prostore.

Sicer pa vam je vrtno pohištvo na sploh na ogled tudi v spletnih salonih ali na naši spletni stran Dom24.si.

Vrtne garniture za zunanje površine

Vrtne garniture so namenjene, da lahko opremimo zunanji prostor bivanjskih ali poslovnih površin.

V uporabi so vrtne garniture, katerih razlike so uporabljeni klasični alireciklirani materiali ter številne druge razlike. Pogosto so pred nakupom vrtne garniture že določene v številnih lastnostih, izbiramo praktično zgolj bolj ali manj važne malenkosti. Med pomembne določene lastnosti so mere, katerim morajo vrtne garniture ustrezati. Mere določa in hkrati omejujeta prostor in uporabnost. Na balkon manjšega stanovanja lahko postavimo zgolj omejeno veliko število predmetov oziroma predmete omejene velikosti. Poleg samega mesta postavitve, nam omejitve postavlja tudi uporaba. Neuporabne so še sicer tako odlične vrtne garniture, če se ne moremo mimo njih prosto gibati ali je gibanje omejeno. Zato je izbira zahtevna, olajšajo pa jo naše ali tuje izkušnje iz preteklosti. Pri merah so omejitve velikokrat nepremagljive, delno jih lahko premagujemo z materiali, izvedbami in na podobne načine. Del vrtne garniture so vrtni stoli, ti so med seboj zelo različni. Lahke in kompaktne izvedbe iz barvnih kovin so lahke, kar pomeni enostavno premikanje na poljubno mesto. Tudi ko ovirajo prehod jih lahko enostavno umaknemo. Kar pa mnogi drugi vrtni stoli ne omogočajo oziroma je umikanje težje. Takšne in podobne lastnosti je velikokrat težko predvideti, zato nam izbiro poenostavljajo številne reference. Lahko se odločimo za obisk prijateljev, restavracij in podobnega, kjer so v uporabi različne vrtne garniture, vrtni stoli, vrtne mize, vrtni žari in druga za nas zanimiva oprema. Z uporabo bomo kmalu ugotovili za nas pomembne dobre lastnosti ter tudi pomanjkljivosti. Pri izbiri bodo zato koristile dobre lastnosti, ki jih imajo vrtni stoli, vrtne mize, vrtni žari ter drugo. Manj dobre lastnosti pa nam bodo v opozorilo, kaj ne smemo izbrati ter čemu se moramo izogibati pri izbiri.

Vrtne garniture so zahtevna izbira, če želimo imeti v času uporabe zagotovljene za nas koristne lastnosti in uporabne vrednosti.