Tudi slučajno ne veste, kakšne igrače za dojenčka kupiti?

Moderni starši se precej razlikujejo od mladih staršev, ko so vzgajali nas. Marsikaterim staršem je to pravzaprav kar malo čudno, češ kaj pa je bilo z našo vzgojo narobe. Nič, ampak vse skupaj se razvija, gre naprej in zato je tudi prav, da se vzgoja spreminja, saj otroci rastejo v tem času. Tako se veliko starih staršev zgraža tudi nad tem, kakšne igrače za dojenčka vse imamo doma, koliko enih stvari imamo ipd., vendar pa so do zdaj strokovnjaki, ki se ukvarjajo z razvojem otrok, uspeli dokazati, da dejansko igrače za dojenčka zelo pozitivno vplivajo pri njegovem razmišljanju. Ravno zato tudi ne čudi »kompliciranje« staršev, ko razmišljajo veliko o tem, kakšne igrače za dojenčka kupiti, kakšne so dobre in kakšne ravno ne. Tovrstna vprašanja lahko zasledimo tudi na najrazličnejših forumih.

               Nikar se komplicirajte preveč in ne kupujte tiste igrače za dojenčka, ki naj bi bila najboljša

 

Siliti otroka v igro z neko igračo, je zagotovo najslabše kar lahko naredite. Četudi kupite igračo, ki naj bi bila tako zelo dobra, pa vašemu otroku ni zanimiva, ga res ne silite v igro, saj je prav gotovo na tak način ne bo nikoli sprejel. Lahko da mu kakšne igrače za dojenčka pač niso všeč samo v tistem trenutku ali pa potrebuje nekaj dni ali pa tednov, da jo sprejme in razume.

lesena igrača ki vabi dojenčka k igri in spodbuja hojo otroka

Zato, napako, da otrok igrače za dojenčka ne sprejme, naredimo resnično samo starši, ki ali otroka silimo v igro z novo igračo ali pa mu jo takoj vzamemo, ko otrok ne pokaže zanimanja zanjo. Z otrokom je potrebno le potrpljenje, nikjer ni nič rečeno, kdaj bo nova igrača otroku zanimiva, vendar pa če le ni takšnih barv, ki jih otrok resnično ne sprejema, potem ste lahko brez skrbi, da jo bo prej ali slej sprejel in se začel igrati z njo.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *