Velikost vozila

Velikost vozila močno vpliva na izkušnjo pri vožnji, v končni fazi pa se lahko izkaže za odločilno tudi v kakšnih bolj kočljivih primerih, morda celo v prometnih nesrečah. Zato je pametno poznati razlike, ki se pojavijo pri upravljanju večjih in manjših vozil. Ne mislimo na velike tovornjake, temveč na osebne avtomobile, ki so prav tako na voljo v najrazličnejših velikostih.

Ford Fiesta je vsestranski avtomobil

Na eni skrajnosti spektra imamo kompaktne avte, pa tudi običajne osebne avtomobile, ki se pač ponašajo z manjšimi dimenzijami. Ena izmed teh možnosti je Ford Fiesta, ki slovi kot zelo vsestranski avtomobil, odličen za kolovratenje po mestnih ulicah in vožnjo po dolgih podeželskih poteh. Ford Fiesta je priljubljena izbira prav zaradi svojih razmeroma kompaktnih dimenzij. Kaj te omogočajo, česar od večjega avta ne moremo pričakovati? V prvi vrsti omogočajo brezskrbno in varno vožnjo po kakšnih ožjih ulicah ali manj dostopnih kotičkih. Iskanje parkirnega prostora bo lažje, prav tako je manj možnosti za kakšne trke, do katerih hitro pride, če nimamo popolnega nadzora nad vsemi izpostavljenimi deli avtomobila. Ford Fiesta in drugi predstavniki te skupine so tudi varčnejši, pogosto tišji in učinkovitejši.

 

Na drugi strani pa imamo prostorne avtomobile, ki včasih predstavljajo edino smiselno izbiro. Družine bodo na primer izbrale Ford C MAX ali kakšen drug večji avtomobil, saj se preprosto ne morejo udobno stlačiti v kompaktnejše avtomobile. Ford C MAX je na primer na voljo celo v 7-sedežni različici, s čimer se uvršča že med največje osebne avtomobile, ki še omogočajo praktično vožnjo. Glavna prednost teh avtomobilov je seveda udobje, ki je posledica prostorne potniške kabine. Tudi daljša potovanja bodo zelo prijetna, saj so ti avtomobili zelo dobro opremljeni za takšne poti. Hkrati so tudi zmogljivi in varni, tudi v primeru nesreč se večinoma bolje obnesejo. Ford C MAX in druščina so seveda neprekosljivi še v primeru, da je treba poleg družinskih članov prepeljati še kak kos tovora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *