Čiščenje telesa in njegov pomen

Čiščenje telesa ali tako imenovani detox telesa, je verjetno pojem, za katerega ste slišali že prav vsi. Verjetno so vam ponudili kakšne izdelke za detox telesa na internetu ali drugačnih oglaševalskih programih.

Kako detox telesa deluje in kaj to sploh pomeni, pa več v nadaljevanju besedila, kjer se bomo opredelili tudi glede njegove uporabnosti in resničnega delovanja čiščenja.

Kaj čiščenje telesa sploh je?

Detox telesa ali razstrupljanje celotnega telesa naj bi bil postopek, s katerim naj bi telo očistili nepotrebnih in strupenih snovi. Pa vendar temu ni nujno tako. Pri detox snoveh je potrebno včasih paziti in biti izjemno pozoren, saj imajo lahko tudi drugačen učinek.

Pri snoveh za čiščenje telesa je potrebno paziti predvsem na to, da vam poleg tako imenovanih nepotrebnih snovi oziroma škodljivih snovi, če si želite ta izraz, odstranijo lahko tudi veliko uporabnih in seveda esencialnih snovi. Tako bi lahko te učinkovine nase poleg na primer škodljivih privlačile tudi tiste neškodljive in tako lahko nastane velika škoda v telesu.

Snovi, ki so za čiščenje uporabne

Večina snovi za detox telesa je seveda naravnih. Po navadi gre lahko za snovi, ki imajo takšne ali drugačne učinke, nekatere lahko blago odvajalne in na ta način seveda izločajo vodo in snovi iz telesa. V večini primerov gre za različne rastlinske mešanice, ki se lahko pojavijo v obliki mešanice za čaj. Lahko jih tudi povsem preprosto zaužijete v suspenziji.

Seveda to ni edini način čiščenja. Mogoče bi bilo lahko enako učinkovito čiščenje to, da bi skozi časovno obdobje pili samo vodo, to bi imelo zagotovo blagodejne učinke na ledvica in jetra, poleg tega pa bi dali telesu čas da se samo regenerira.

 

Detox telesa: mit ali resnica?

Detox telesa je pogosto tema, ki je obešena na veliki zvon. Zaradi tega je povsem na posamezniku, ali verjame v to ali ne. Seveda se je potrebno v obeh primerih posvetovati z zdravnikom ali s specialistom na tem področju, ki vam bo svetoval.

Na koncu koncev je vsak sam odgovoren za svoje telo in nenazadnje vsak z njim ravna kakor koli želi. Lahko z detoxom telesa ali pa na katere koli druge načine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.