Naložbeni kovanci ohranjajo svojo vrednost

Zlato je redka kovina, ki jo najdemo v naravnem okolju v združbi z drugimi kovinami ali pa v prosti obliki. Kot plemenita kovina cenjeno že od nekdaj, danes pa so potrošnikom na voljo različne oblike investiranja v naložbeno zlato, kot so na primer ploščice, palice ali naložbeni kovanci.

 

Naložbene kovance kupujejo investitorji, ki želijo na takšen način zavarovati svoje premoženje, saj je ena od najpomembnejših značilnosti zlata ta, da je svojo vrednost ohranjalo tudi v največjih gospodarskih krizah.

 

Z naložbenimi kovanci je potrebno ravnati previdno

 

Naložbeni kovanci so skovani iz 24 karatnega zlata čistine 999/1000 ali celo 999,9/1000. Osnova za njihovo težo predstavlja trojanska unča, ki meri približno 31g. Z njimi je potrebno ravnati skrajno previdno, saj se vsaka poškodba na njih rezultira v manjši odkupni ceni.

 

Ne glede na to, za katere naložbene kovance gre, je pomembno vedeti, da izdajatelj kovancev jamči za količino zlata v unčnem kovancu, ne glede na čistino zlata iz katere je skovan. Zaradi lažje dostopnosti, pa so danes na voljo tudi naložbeni kovanci manjših tež.

Naložbeni kovanci

Naložbeni kovanci so dolgoročna naložba

 

Vendar pa se je potrebno zavedati, da naložba v zlato ni popolnoma varna, saj cene zlata neprestano nihajo. Običajno se ob gospodarskih krizah dviga, zato takrat ni najbolj primerne čas za nakup.

 

Zato so naložbeni kovanci dolgoročna naložba, katere rezultati bodo vidni šele po nekaj letih. Nikakor se vam jih ne splača prodajati pred petimi leti, pa še takrat je potrebna določena mera previdnosti pri izbiri najbolj primernega ponudnika.

 

Več o samih vrednostnih kovancih si lahko preberete na https://edisongold.com/nalozbene-kovine/nalozbeni-kovanci/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.